Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyincik sarkması arnold chiari tip 1 ve syringyomeli deneyimi olan var mı?

kelamkalem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamun aleykum arkadaslar,
beyincik sarkmasi (arnold chiari typ 1) + syringiomeli olup ameliyat olan varmi? ebeveynime acil alemiyat olmasi gerekiyor deniyor. ameliyat olmazsan 6 aya kalmaz felc olursun ölüm dahi olabilir dediler. korktuk iyice, Perisan olduk cok üzgünüz. aslinda sadece ellerinde uyusma var ama filme bakan bize bunu söyluyor.

Ameliyat icin de riskli deniliyor..kimi yuzde iki riskli diyor kimi tekrar olmasi gerekebilir diyor kimisi ameliyattan sonra daha kötü olabilirsin diyor....yani bu ne demek... bizim icin nasil sok etkisi oldu anlatamam mahf olduk perisan olduk... tecrubesi olanlar lutfen birsey söylermisiniz...

Kim daha kötü olmasi icin ameliyata girmek ister ki.

Lutfen tecrubesi olanlar ameliyat sonrasi durumlarini yazabilirler mi Tesekkürler.

ameliyat Olmasi gerekiyor sa da ki biz ne yapacagimizi sastik kaldik sayet mevlam oraya yönlendirirsede böyle bir ameliyat aninda yakinimi yalniz birakamam. :(

yaninda durmam gerekir. ama görev yeri de problemli... böyle bir animda yanimda olmazlarda zaten hic omasinlar... devletimiz sagolsun böyle bir hak taniyormus ama (refakatci izni) bunun icin nereye muracaat etmem gerekir Bilen varsa bunu da yazabilirmisiniz tesekkur ederim...

Aleyküm selam.. öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin. bende bu hastalıkla 3-4 yıl oldu tanışalı. Ve bu ay ameliyat olacağım. Ameliyattan sağ salim çıkarsam yazarım inşallah. Şunu belirteyim; doktorumun bana söylediği ''senin için kötü olsaydı ameliyat edelim demezdik'' ...

gecmis olsun.
yanitiniz icin tesekkür ederim. Allah sifa versin insaAllah. bu hastalik ile ilgili suanki sikayetlerinizi paylasabilirmisiniz? ameliyat öncesi kendinizi nasil hissediyorsunuz. korkunuz var mi? nerde ameliyat olacaksiniz?

Doktorunuz ile detayli bir gorusme yapabildiniz mi?

hasta yakini olarak cok endiseleniyoruz hatta validemin kendisi de cok endiseli. Aslinda ameliyati yapacak olan doktorlarin birebir hastayla konusarak özellikle onun bu korkusunu atlatmasina yardimci olmasi cok önemli. Doktorlarimizin bu yönüne cok ihtiyacimiz oluyor. ameliyattan korkan insana farkli yaklasim gerekli.

Allahim hayir yöne yönlendirsin, amaliyattan cok korkuyoruz, endiseleniyoruz.

Ben teşekkür ederim.. Âmin âmiin inşallah tüm şifa bekleyenlere..
Şikayetlerim bu hastalıkta ki genel şikayetler işte. Kollarda güç kaybı ani uyuşmalar, titremeler, yürürken ani denge kaybı.. ((Çok nadir yere kapaklanma )) hapşırma ve öksürük ile artan baş ve boyun ağrısı...

Tabii ki korkuyorum ama uyanamakaktan değil eski hayatıma dönememekten korkuyorum.

Bu düşüncenizi doktorunuzla paylayırsanız belki yardımcı olur..

Amin.

evet ameliyatin riskli olusu bizi de tedirgin ediyor. insan daha kötü olmak icin degil caresi bu dendigi icin amaliyata basvuruyor. ama bu risk te insani tedirgin ediyor. bizde ebeynimiz icin cok tedirginiz. o kendisi de tedirgin. o kadar cok üzgünüz ki. derdimize derman ariyoruz.

Dünya tarihinde syringyomelisi kendliginden yok olan hastalarda mevcut mus. Allah herseye kadir. Allahim sifa versin.

Ben ameliyatımım 6 sene once

kelamkalem

slm ben 6sene önce oldum
ben doktorum dan memnunum iyi doktor olursa sizin için iyi olur

Slm ben 6 sen önce oldum iyim iyi bi doktor bulursanız bi sıkıntı olmaz ben doktorumdan memnunum MEDİCİNE HOSPİTAL da HÜSEYİN DOĞU BEY DE OLDUM ALLAH RAZİ OLSUN ONDAN

Ölümlü Dünya
selamun aleyküm, ameliyat oldunuz mu? ameliyatınız nasıl gecti? umarım iyi gecmistir. bilgi verebilirmisiniz. Teşekkürler

Redcoool
gecmis olsun. ameliyat öncesi Sikayetlerinizden bahsedebilirmisiniz?
birde ameliyat sonrası prosedur nasıldı? Ağrı derecesi, iyileşme süreci.
sonrasında hastaliginiz tekerrür ettimi? tek ameliyat ile SIKayetleriniz gittimi?

ameliyat sonrası vücutta veya boyun kafa bölgesinde ameliyatın etkisi belli oluyor mu ( yani mesela boyun bölgesini normal hareket ettirebiliyormusunuz?

Rabbim tüm hasta kullarına şifalar nasip eylesin insaAllah. amin

insaAllah Ölümlü dünya isimli kullanıcı kardeşimiz şifalar bulmuştur. buraya insaAllah tecrubelerini paylaşmayi unutmaz.

Tek ameliyatla sorunum geçti şuan iyiyim ilk 6 ay dikkat etmek gerekir boynum da bi sıkıntı yok AMELİYAT tan önceki ağrılarım yok ameliyattan sonra rahatladim

Elhmdulillah Sifa bulmuşsunuz. InsaAllah diger hastalar da sifa bulurlar. Türkiyede bu ameliyat ile adi duyulan bir pröfesör var diye biliyorum. söylediğiniz doçent doktorun adini daha önce duymadım.

tam olarak nasıl bir sürectten gectiniz anlatmanız mümkün mü?

ve ameliyat öncesi tam olarak rahatsizliginiz neydi bunu bilmemiz de mümkün mü teşekkürler.

ameliyattan sonra daha kötü olacağından korktuğundan ve keske olmasaydım dememek icin ameliyat olmak istemeyen hastalar var. bunun ile ilgili birşey söylemek istermisiniz?

tesekkürler.

Ben bu hastalığı ôgrendigimde 15 günlük ömrümün kaldığını söylediler araştırdım profosor doktor gezmedigim yer kalmadı kimisi sakat kalırsın kimisi ölürsün dediler ama HÜSEYİN DOĞU BEYLE TANİSTİM dediği gibi oldu elhamdülillah iyi oldum

Ameliyattan önce sol elimden başlayan hızlı bi his kaybı sonrasında yuzum dahil his kaybı oldu hapşırırken elektirik çarpması denge kaybı çok şiddet baş ağrı si sıcak his kaybı uykusuzluk aşırı sinir DAHA SONRASİ AMELİYATTAN. SONRA İYİİYİM HE YAŞAM KALİTEM NASİL DERSEN AĞIR İS YAPMİYORUM KENDİME DİKAT EDİYORUM

Beyincik sarkması arnold chiari ameliyatı oldum

gecmis olsun. elinizle bas boyun bölgesine dokunduğunuzda bir boşluk yok degil mi? basinizi sag ve sola rahat bir sekilde hareket ettirebiliyormusunuz?

ameliyat öncesi his kaybı olan yerler ameliyat sonrasi tekrar iyileşti mi?

Çukurluk var kafamı sağ sola ceviriyorum his kaybı olan yerler 100 de 80 geldi mesala kış geldimi dikkat ediyoyorum kendime sol elim vede kolumun üst kısmı his kaybı var ama oda benim. Ameliyat geç oldugumdan yani SÖYLE DİYEYİM AMELİYAT OLMASAYDİM 10 GÜN İCİNDE DAHADA KÖTÜ OLUP VEFAT EDİCEKTİM ALLAH A ŞÜKÜR İYİYİM bu. Hastalık sinsi bi hastalık

bende de beyincik sarkması var ama ameliyatlık durumda değil. ilerler mi bilemiyorum. ama bu ameliyatın videolarını defalarca izledim. bence korkulacak bir şey yok. teknoloji ilerlerdi. mikroskop eşliğinde çok rahat yapıyor doktorlar bu ameliyatı. sakat kalma riski bence çok çok düşük. her ameliyatta risk vardır. narkoz almak zaten bir risktir. bunu böyle görün ve düşünün. bence bir an önce ameliyat olun. geç kalınması daha büyük sorunlar ortaya çıkaracaktır.

benimde kollarımda uyuşma, hapşırınca şiddetli bir baş ağrısı elektriklenme yaşıyorum. ancak doktorum sarkmanın ileri düzeyde olmadığını önemli bir durum olmadığını söyledi. ara ara mr çekilip baktırıyorum düzeyine.

Beyincik Sarkması

Merhaba Annemin beyincik sarkması ameliyatı olduk Tüm korkularımız geçti Elhamdülilleh şükürler olsun
Bugün 4.günümüz hastamız gayet iyi biraz ağrıları var günden güne farkediyor
Eğer bu hastalığı olup korkanlar varsa Denizli Cerrahi hastanesinde Doç.Dr.Mevci ÖZDEMİR hocaya gelsinler ilk gördüklerinde korkuyu yenecekler

Hocam 0507 212 61 50 Bu benim numaram bu hastalıktan 3 kere ameliyat oldum ararsanız yardımcı olurum ayriyetten bu hastalıktan muzdarip herkes arayabilir bilgi güç verir, Rabbim bütün hastalara şifa versin inşallah ...

Üst Alt