Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyincik sarkması için hangi oranda rapor verilir?

Mufali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yenı uye oldum.bılgısı olana bısı danısmak.ıstıyorum.beyıncık sarkması hastalıgına oran nedır.gorunuste bı engel yok yanlız beyıncık hastalıgı oldugu ıcın kısıtlı yasamak zorundayım.dolayısıyla ıs hayatında sorun oluyo.rapor almak ıstesem oran ne olur.

Bey efendi Beyincik sarkması özürlülük oranını tespit edebildiniz mi acaba?

beyincik sarkması için bir oran yok. ancak ortaya çıkardığı konuşma yutkunma bozukluğu veya hareketlerde kısıtlılık kollarda bacakalrda uyuşma ağrı gibi belirtileri var ise ona göre oran verilir.

Değerli arkadaşlarım Beyincik sarkması yani Chiari Malfarmosyonu ameliyatı oldum. Engelli raporunda bu duruma %0 oran verdiler. Bende bu durumu BİMER'e yazdım. Sağlık Bakanlığı yaklaşık 2 ay sonra cevap yazdı. Müracaatımı göz önünde bulundurduklarını tahmin ediyorum. Yakın zamanda özürlülük ölçütü sınıflandırması ile ilgili yönetmelik çalışmalarının devam ettiğini ve yakında yayınlanacağını cevap olarak bana yazmışlar. Haydi hayırlısı. Lütfen sizlerde hemen BİMER'e yazın. Yönetmelik çıkmadan bu hususa ağırlık verelim.

Eyvah! Bu durumda demek oluyor ki Sakatlık Oran Cetveli güncelleniyor. Yaklaşık 10 senede bir yapılıyor anlaşılan.

@Garip60 Yanlış anlamayın lütfen, sizin adınıza sevindim. Yalnız güncellemeler ile hali hazırdaki oranları daha da düşürdükleri oluyor. Geçen cetvel güncellemesinde (2008) bu olmuş.

Umarım bu seferki güncelleme daha fazla mağduriyete sebeb olmaz.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Üst Alt