Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyinde platin bulunan ve epilepsi olan babam malulen emekli olabilir mi?

süleymancakır

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben babam adına yazıyorum kendisi küçükken iki kez beyin ameliyatı geçirdi ve başında platin var bakıldığı zamanda faredilebiliyor bundan dolayı askerede gidemedi almadlar çürük raporu verdiler daha sonra epilepsi oldu kendisi ilaç kullanıyo sizce babamın malul emeklisi olma şansı varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

babanızın sigortası varmı varsa gün ay yıl prim olarak yazarmısınız

sigorta girişi var eski fakat tariihi tam olarak bilmiyorum ama bi kaç yıl eksik olabilir diye hatırlıyorum teşekkürler.

prim ödemesinide bilmiyorsunuz öğrenmeniz lazım malulen olmaz sigorta girişinden önce engeli olduğundan kademeli erken yaşlılık emekliliğinide prim sigorta girişi öğrenmek lazım ama babanız 2022 den yararlanabilir

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybının olması lazım. Aynı zamanda 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim de tamamlanmış olmalı.

Bülent abime ek olarak işe giriş tarihi ve prim gün sayısı yüksek ise vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmak daha mantıklı olabilir...
Babanızın ilk işe giriş tarihi ve toplam prim gün sayısını tam öğrenebilirseniz net bir hesaplama yapabiliriz..

Üst Alt