Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beylikdüzü Belediyesi'ni engellileri yoksayarak inşa ettiği yapılardan dolayı dava..?

düşle

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar,

Ek’te Bölge İdare Mahkemesi’ne açmış olduğum bir dava hakkında verdiği red kararı bulunmakta. Tarayıcım olmadığı için fotoğrafını çekip gönderiyorum ama hem dava konusu hem de karar hakkında kısaca bir bilgi aktarayım.

Beylikdüzü Belediye’si (Ben orada oturuyorum) 2005 senesinden sonra yaptığı her üst yapıyı engellileri hiçe sayarak yapmıştı. Kaldırımlar, yeni hizmet binasının rampası vs… Ben belediyeye bir yazı yazarak bunu tashih etmelerini istedim. Yanıt alamayınca bulunduğum yerde savcılığa; görevi ihmal, kamu mallarının zarara uğraması (zira standart dışı yapılan yapılar yıkılıp yenisi yapıldığında kamu zararı oluşacaktır) ve engellilerin hayatlarını zorlaştırıcı üst yapılar yaparak toplumun bir kısmını hizmet alamaz hale getirdiği için ayrımcılık suçlarını isnad ederek suç duyurusunda bulunmuştum.

Savcılık makamı dosyayı kaymakamlığa, kaymakamlık ise iddiaları değerlendirebilecek bir kişi olmaması sebebiyle valiliğe,valilik de İstanbul belediyesine göndermiş. Müfettişler benim isnad ettiğim iddiaları araştırmış ve iddialarımın aslı olmadığına kanaat getirmiştir. Kaymakam da müfettiş raporuna uyarak devlet memuru olan belediye çalışanlarının yargılanmamasına karar verdi.

Biz bölge idare mahkemesine şu gerekçelerle itiraz ettik:

1- rapor çelişkilerle dolu zira hem iddiaların aslı yok diyorsunuz hem de evet %30 eğimli bir rampa vara ama 2012’ye kadar süre var nasıl olsa diye içtihatta bulunuyorsunuz. Dolayısıyla iddialarımın delili var.

2- 2012 süresi 2005’den önce yapılan yapıları kapsamaktadır. Kanun nasıl olsa 2012’ye kadar süre veriyor diye yorumlanması hatalıdır. Zira imar kanunu 1997’de onaylanmıştır ve 5378 sayılı yasa yeni yapılan/yapılacak olan yapıları kapsamamaktadır. Usüle ve kanuna aykırıdır.

3- iddialarımı değerlendiren müfettişler iddialarımı değerlendirebilecek sınıf ve kalifikasyonda değildir çünkü teknik bilgileri bulunmamaktadır. İddialarımı en az bir mimar, bir hukukçu incelemeliydi dolayısıyla inceleme yapan kişiler konunun ehli değildir dedik

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KARARI da diyor ki:
Dosya incelendi, dosya içinde yeterli belge ve bilgi bulunmadığı tespit edildi ve verilen karar yasaya ve usule uygundur dedi. Nasıl yani? Bilgi ve belge nasıl olmaz, hepsi orda. eksik bulduğunu da re'sen ilgili yerlerden isteyiver.

Böylelikle yasal yolların tamamı tüketilmiştir ancak sonuç fevkalade ciddiyetsiz bir karar ile rezil edilmiştir.

Söyleyeceklerim bundan ibarettir, yılmayacak ve haklı mücadelemizi sürdürmeye elbette devam edeceğiz.

Hakan Özgül
Yönetim Kurulu Üyesi /Board Member​

SafeRedirect.aspx

benim de bu yönde sıkıntım var 5 yıldır başvurmadığım, dilekçe yazmadığım yer kalmadı.
en son asağıdaki dilekceyi yazdım:

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ankara Üniversitesi [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Engelsiz Ankara Üniversitesi Birimine[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]​
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hastanemiz bünyesi engelli kadrosunda radyoloji personeli olarak çalışmaktayım. İşe tekerlekli sandalyemle yayan gelip gitmekteyim. Cebeci ve Mamak ana giriş kapılarının evime uzak ve dik yokuş olması nedeni ile işe geliş gidişlerim çok zor ve tehlike arz etmektedir. Soğuk ve yağışlı havalarda içinde bulunduğum zorluğun, ve tehlikenin daha da artacağı göz önüne alınarak; bana en yakın, trafik yoğunluğunun az ve düz giriş olan ‘lebra’nın bahçe kapısını işe gidiş gelişim için kullanmaktayım.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Fakat lebra bahçesine girerken, çıkmak zorunda olduğum bir kaldırım var. Bu kaldırıma çıkabilmek için yaptırdığım rampanın önüne sürekli otomobil park etmekte. Dolayısıyla kampüsün etrafını, can güvenliğimi de tehlikeye atarak, trafikten dolanıyorum. Zira hastanemiz etrafındaki hiçbir rampa kullanımım için gerekli mimari standart yeterlilikte değil yada önlerine araç parketmiş konumdalar. Ayrıca her bir rampanın arasındaki uzaklık (sanki arada bir yerden kaldırıma çıkıp-inmemi yasaklar gibi) 500 metre. Böylece bazen trafik mecburiyetten tercihim de olabiliyor. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Üniversitem/ başhekimliğine, dekanlığına ardından da, muhtarlığa, Mamak/ Büyükşehir Belediyelerine bu yönde, daha önce rampaların bakımı ve mantar koyması (araç parkını engellemek) için başvurmama rağmen, gerekli cevabı alamadım. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gereğinin yapılmasını, saygılarımla arz ederim.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman] Nurten AKTAŞ[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]eminim dava açsam sonuç yukardaki gibi devletin kendini aklaması yönünde sonuçlacak: siz olsanı ne yapardınız? [/FONT]​

inşallah sonuç alirsinizda diger engelli arkadaşlara oncu olursunuz.

Bu ülkede bir kamu görevlisini hukuk önünde mahkum ettirmek, deveye okyanus atlatmaktan zordur!

Üst Alt