Merhaba Can,
Benim de BüyükÇekmeceye yakın bildiğim roobotik fizik tedavi yapan yer (sanırım lokomattan bahsediyorsun) 70.ci yüzyıl fizik tedavi hastanesinde var. Şirinevler E-5 kenarındaydı ama maalesef Yeni Bosna'ya taşındı - 3 ay önce gittim, çok ters bir yer. Arabanın navigasyonu olmasa hayatta bulamazdım. yeni inşaa edilen bir bina ve oradakilerin söylediğine göre toplu taşıma (otobüs minibüs te yoktu).
Arabayla gidebiliyorsan...
Bir de şöyle bir durum var, çok sıra beklemek gerekiyor, ayakta fizik tedavi yapılacaksa enaz 3 ay, yatarak tedavi olacaksan da ortalama 10-11 ay bekleme süresi var!!
Diğer bir konu ise , ben de senin gibi syringomiyeli hastasıyım, Şirinevler fizik tedavideki doktorum istersen lokomatı sende deneyelim dedi, birşey için söz veremem dedi. Olur dedim ben de ve sıraya girdim. Ama sıra gelmek bilmedi!!
Bu arada hastalığım da ilerledi, gittiğim her iki beyin cerrahı da lokomatın benim için uygun olmadığını bir fayda sağlamayacağını söyledi!!
Gecen yaz şant takıldı, ameliyattan sonra özel bir hastanede fizik tedaviye gittim - 33 seans ( fark ücreyi alınmadı hiç ). Standart fizik tedavi uygulandı - sıcak kompres, NMES cihazı ve egzersiz programı.
Çok uğraştım az faydası oldu, istediğim seviyeye ulaşamadım maalesef.