Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beylikdüzü'nden Atatürk Havaalanı'na Metrobüs ile ulaşım..?

ygunbt

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Ben tekerlekli sandalye kullanıyorum, Beylikdüzü'nden Atatürk Havaalanı'na metrobüs ile gitmek istiyorum.
Sanırım, Şirinevler'de metrobüs-metro arası aktarma yapılması gerekecek. 153'ü iki defa arayıp sordum ve birisi bu güzergâhta engelsiz gidebileceğimi söyledi; Diğeri ise Şirinevler durağında metro-metrobüs arası geçişin tekerlekli sandalye için uygun olmadığını söyledi.
Bu güzergâhta metrobüs ve metroyu kullananınız oldu mu ?
Hem gidiş hem dönüşte, Şirinevler'de aktarma yaparken ve Atatürk Havaalanı'ndan metro durağına geçerken bir engelle karşılaştınız mı?
Ve bu ulaşım uzun sürer mi?

ben olsam Beylikdüzü'nden 76 nolu otobüse binip ya Şirinevler durağında, ya da İncirli durağında inerdim, eğer Şirinevler'de inerseniz hemen oradan Ataköy-Şirinevler Metrosuna, eğer İncirli'de inerseniz Bakırköy Metrosuna binip kolay ve rahatça Atatürk H.L.'na gidebilirsiniz...

Ataköy-Şirinevler'den binecekseniz otobüsten indikten sonra en çok 150 metre mesafe var, ama İncirli otobüs durağıyla Bakırköy metro durağı arasında 650-700 metre var...

ben Ataköy'de oturduğum için akülü sandalyemle Ataköy-Şirinevler metro durağını çok rahatça kullanabiliyorum, yani orası için bir engelli olarak kesin bilgi veriyorum, ama Bakırköy metro durağını hiç kullanmadım, onun hakkında kesin bilgi veremem...

yolda boşa harcayacağın süre 76 iett otobüsünü beklerken olacak... metro istasyonuna gelip perona çıktığın anda en çok 3 dakika beklersin, ben çoğunluk 1 dakika içinde biniyorum... ondan sonra AHL'ye kadar olan yol en çok 15 dakika...

iyi yolculuklar...

Teşekkür ederim Ata, cevap için.
Benim için metrobüse binmek çok rahat ve trafiğe takılmamak için metrobüs tercihim.
Peki, havaalanından metroya binerken bir engel var mıdır, bu konuda bilgin var mı ?

Üst Alt