Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynimi tam kullanamıyorum. Zihinsel engelli raporu verirler mi?

Solmira

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Buradakiler doktor değil elbette ama doktora da burada anlatımlarımı anlatacağım

Ben 26 yaşındayım doğum esnasında ölmek üzere iken kurtulmuşum ve sonrasında sıkıntılar yaşadım mesela beynimi kullanmıyorum fazla şöyle ki

biri bana birşey anlattığında onu dinliyorum ama o kişiye odaklanıp ne dediğini tam olarak anlamıyorum hangi konu olursa olsun odaklanamıyorum birşeyi beceremiyorum çok istesemde insanlar benimle sohbet ederken benim normal olmadığımı düşünüp pek sohbet etmiyor

kendimden küçükler ile arkadaş olmayı seviyorum bir insan bana birşeyi ne kadar gösterirse göstersin istesem de yapamıyorum ve anlayamıyorum benim sorunum da bu zaten anlayamıyorum odaklanamıyorum bir kitap okusam 1 sayfayı defalarca okuyorum anlamak için ne yapmalıyım insanlar bu durumlardan dolayı işe bile almak istemiyorlar beni

Evet kardeşim ruhsal zihinsel ve davranış bozuklukları grubundan rapor alırsan iş bulmakta dahada zorlanırsın. Çünkü iş veren örneğin iç hastalıkları olan engelliye bile ön yargılı yaklaşıyor maalesef. Oysa ki hayatta her bireyin illa ki bir becerisi yeteneği vardır. Önemli olan iş verenlerin kibirli olmaması ve toplumun bilinçlenmesi.

Evet radyoloji teknikeri olarak müdahil olmam lazım.Bu arkadaşa fonksiyonel emar çekilmesi lazım. Fonksiyonel MR, konuşma, hareket, görme, hafıza gibi beyin fonksiyonlarını haritalamak için kullanılan özel bir MR görüntüleme yöntemidir.

Solmira uzmana danış dikkat bozukluğu var gibi. biz kendi aramızda sizin gibi rahatsızlığı olanlara vurdum duymaz diyoruz. aslında çok zekisiniz. bilinç altınıza yerleştirdiğiniz bilgilerle hareket ediyosunuz. artı kendinden küçüklerle arkadaşlık kurmak yanlış. sürekli gerilersin. tavsiyem balık tutmaya git. birşeylerle uğraş inat et. kendimi veremiyorum mazeret değil. mücadele et kendinle.

fkrtce Benim kardeşim %50 zihinsel engelli onu tedavi eden doktor benide görmek istemiş çünkü bendede var öğretmenlerim aileme bu çocuk zeki ama yapamıyor demiş ilkokulda iken ne yaparsam ne yapayım öğrenme kabiliyetim çok düşük okuma yazmayı bile zor öğrenmişim mesela birileri ile konuşurken o bana a konusundan bahsederken ben ona b konusunda bahsediyorum karşımdaki da çabuk sıkılıyor ister istemez her ne olursa olsun çabuk sıkılıyorum zeka mı kullanamıyorum zekam var aslında ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım elimden gelmiyor bir sayfayı defalarca okuyunca Zihnime giriyor ama o anlık sonra gene uçup gidiyor bazen çok zeki oluyorum bazende benzini bitmiş araba gibi oluyorum istop ediyorum

@Solmira anlatıldığı gibi doğum esasında sıkıntılar yaşadığını belirtmişsiniz (Doğum sorunları (erken doğum,asfiksi,düşük doğum ağırlığı,zor doğumlar) bu esnada beyine oksijen gitmemesi veya başka nedenlerle hasar görmüşsünüz.

Eskisinden daha uzun süre etkili dinleme beceriniz zayıf olması
verilen iş yapma gibi sorumlulukları kendi başına yapabilmede zorluk
Başladığı işleri sonuçlandırabilmede zorluk

Hafızayı daha etkili olarak kullanma ve geliştirmede zorluk
Otokontrolünü sağlayabilmede zorluk

Yaşıtları ile arasında bulunan uyum bozukluğu

Görsel organizasyon dikkat ve odaklanma üzerinde gelişmede zorluk bu nedenlerle sıkıntı yaşadığınızı düşünüyrz. ,ciddi akademik sorunlar,sosyal zorluklar yaşayıp dışlanma gibi durumlara maruz kalabilirsiniz .Ve bu tip durumlar davranış sorunları,sosyal uyumsuzluk, duygudurum sorunları gibi birçok farklı psikiyatrik duruma da neden olabilmektedir.

Zeka düzeyi 50-70 aralığındaysa eğitilebilir, 50 nin altındaysa öğretilebilir olarak kabul edilmektedir ve Sınır ve Hafif zeka gerilikleri özellikle yaşamsal olarak birçok beceriyi kazanabilen bireyleriz biz. Fakat erken tanı ve uygun destekler çok önemlidir. hayli yaşınız da büyük sizler bu sağlık durumu kabul edip, sizi böyle kabul edecek sevecek insanlarla ortam oluşturun yorumları çoğu acımasız kendi bilmezlere bakmayın deli değilsiniz sadece dıkkat bozukluğu geç öğrenme ve kavrama var eminim ki çok iyi niyetli hayat dolu ileride büyük işler yapacak birisiniz kendinizle barışık olun her şey güzel olacak

@HOŞCAKAL zaten benim sorunlarımı çok iyi yazmışınız dediğim gibi zekamı kullanamıyorum tam mesela bazen kafam süper çalışıyor bazen bakıyorum araba gibi istop ediyorum zihinsel engelli rapor alan arkadaşlar bile benden çok daha akıllı ve herşeyi yapabiliyorlar hatta biri ehliyet aldı her yeri biliyor gidiyor

ama baksan raporlu ama bendende zeki nasıl oluyor bende anlamadım bunlar böyle iken rapor verilmiş ise benim %100 almam lazım o zaman ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim ? Elbette Deli değilim ama insanlar bana işte doktora gidersen doktor seni deli görür rapor verir yarın öbür gün evlenirsen sıkıntı olur diyorlar hakikaten ben böyle derdimi anlayınca doktor beni deli mi sanacak yoksa zeki geriliği var diye heyete mi yönlendirecek?

Seni teste sokcak önce pskolog ben önermem şahsen zeka raporu almanı

Sen bilirsin genede

Önce pskiyatriye gtceksin zekanda bişi olmadığını düşünüyom ben

Pskolojik bişi gibi

Üst Alt