Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu yatalak hale gelen annem için önerileriniz var mı?

knckyzk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Bu siteye bugün kayıt oldum. Herkese ve hastalarına Allah'tan bol bol şifalar dilerim.
Annem yaklaşık 9 ay önce kalp krizi geçirdi ve beyni 20-25 dakika oksijensiz kaldı. Hastahaneye götürdüğümüzde kalbi çalıştırdılar ve yoğun bakım ünitesine aldılar. Yaklaşık 2 ay yoğun bakımda kaldı. Bu süre içerisinde burnundan sonda ile beslendi ve boğazı delinerek nefes almaya başladı.
Şu an evde bakıyoruz. Allah'a şükür hiçbir yatak yarası yok. Dokunduğumuz zaman korkuyor. Şuan konuşamıyor. Hep sağ tarafa, sabit biryere bakıyor. Ters tarafa yan çevirdiğimizde dahi kafasını kaldırmaya çalışarak sağ tarafa bakmaya çalışıyor.
Monoket, Aldactone ve Dispril ilaçlarını kullanıyor. Doktorlar beynindeki hasarın küçük olduğunu, bu halde bile olmasının mucize olduğunu söylediler. Ancak beyin kendini kitlediğinden dolayı ilerleme olmadığını söylediler.
Allah rızası için yardım edebilecek insanlar, başına böyle bir olay gelipte şu an hastasının iyi olduğunu söyleyebilecek insanlar varsa benimle irtibata geçsinler. Allah yardımcı olmaya çalışandan razı olsun...

Adım: Ekin

Hiç bir şekilde ayağa kalkamıyor mu? Ya da oturur pozisyon alabiliyor mu? Fizik tedavi gördü mü?

cok gecmiş olsun arkadaşım bende dakikalarla beyin olümü olmaktan kurtuldum 42 gün yogun bakımda yattım benimd3e bogazım delik geceleri solun7um cihazı kullanıyorum 7 yıldır hep sırt üstü yatıyorum devamlı tavana bakıyorum

beynindeki surun büyük degilse acaba annen cok hareketsiz kaldıgından vucudu tutulmuş olabilir

mrb ekin hanım. ben bir fizyoterapistim sizi bu konuda bilgilendirebilirim. fiziksel durumu hakkında bilgi verirseniz size yardımcı olabilirim. kol ve bacaklarındaki hareketlerden ve kasılmaların olup olmadığı hakkında bilgi verirseniz daha detaylı konuşabiliriz. oturma dengesi, dönmeleri vs. tekrar geçmiş olsun

merhba benim kardeşimde beyni oksijensiz ben sizin yazdıklarınızdan bişey anlamadım yataktamısınız neden?

ekin merb.annen nasıl şimdi?

her şey paylaştıkça güzel. oğlumda yatalak 2 senedir ayakta durma cihazı aldım ayağa kaldırdığım zaman ayakaları morarıyor ne yapabilirim bir anda kaldırmıyorum alıştırarakta kaldırsam yinede ayakları çok morarıyor yardımcı olursanz sevinirim . teşekkür ederim..

ayaklarının morarma sebebi sürekli yattığı için kan dolaşımının iyi olmaması ayağıya kalkıncada ayaklara kan geliyo bu kötü birşey değil aksine iyi...

selam.....benim babamda aynı durumda.....annende bir gelişme varmı......

Selamlar.....benim babam 30.11.2010 tarihinde tansiyon yüksekliğine bağlı olarak kalbi durdu.....yaklaşık 20 dk da kalbini çalıştırdılar halen yoğun bakımda....arasıra gözlerini açıyor ama kontrollü bir bakış yok....kardeşim fizyoterepi yaptırıyor....bugün 28. gün......doktorlar beynin ne kadar oksijensiz kaldığını bilemiyoruz diyorlar......beklemekten başka çare yok diyorlar.....benze durumda bir olay yaşayan varsa....telefonum 0 532 292 32 68 bilgi verirseniz çok sevinirim.......

Aynı durumdan bende muzdaripim benimde babam yüksek tansiyon ve kalp krizi sonucu beyni oksijensiz kaldı ..Ben bi tek bizde var zannediyordum bu hastalıkk:( Size tavsiyem fazla umutlanmayın tıpkı sizin gibi yoğun bakım solunum cihazları boğazının delinmesi gibi durumları bizde yaşadık tamı tamına ikisene oldu babam ayağa kalktı yürüyemiyor konuşamıyor yemek yiyemiyordu..ŞÜkür kalktı ama bunu söylerken çok üzgünüm eski halde diil tanımıyor algılamıyor tamamen bize bağlıı herşeyini biz yapıyoruz halüsülasyonlar görüyor bizi düşmanı sandığı oluyor annemi bile tanımıyor bazen dövüyorr vuruyor kırıyorr zaptedilmesi çok zor Allah sizede yardım etsinn bu tip hastalarla yaşamak çok zor inanın karşındaki elinden kurtulmasa öldürebilir bile ..Ruh ve Sinir hastaneleride tedavi etmiyor oraya yatırdığınız takdirdede ölümüne sebep olurmuşsunuz dr lar öle dio şaşırmış durumdayıız annem hepten bitti ona bakacak die .. yoğun bakımdan çıkarsa şayet haastanız bizde çok bekledik tam iki ayyy eğer çıkarsa yoğun bakımdan sizi çok zorlu bi süreç bekliyor Allah yardımcınız olsun..Bu hastalığın araştırdığım kadarıyla kesin tedaviside yok ..Akupunkturdan tutunda her türlü şeyi denedik fakat olmadı ..Hala araştırıyoruzz Eğer olumlu bi gelişme sahibi olan varsa bi tedavi ile ilgiiili banada ulaşınn Allah yardımcınız olsunn

Konuyu açan kişi ortalıkda yok sanırım bizlere ömürki üstüne düşmedi konunun yada unutdu burayı,
Sizede çok geçmiş olsun inş biran önce iyileşir hastalarınız,

Sibel hanım,
Nöroloji bölümüne götürseniz birde şu sinirsel ( kırma,dökme,tanıma vs. )şikayetler için ilaçla sakinleştiriliyor bitkisel sakinleştirici ilaçlar olduğunu duymuştum yada olmadı böyle ızdırap çekene kadar kırmızı reçeteli sakinleştirici ilaçlar var uyutuyor felan onu deneseniz çünkü bakan kişiyede yazık buseferde onunda akli dengesi kötü olur psikolojisi bozulur.Benim kolumda sinirden dolayı çok kötü ağrı oluyordu kolumu ısırıyordum sıkıyordum o anda elime bıçak felan geçirsem kesecem kolumu o dereceydim ağrıdan beni tutuyorlardı aynı insana kriz gelir deli olur benimde ağrı dururken birden olmadık yerde geliyordu,
Bilmiyorum ilaç adı vermek doğrumudur ama ben ..... ilacı kullandım kırmızı reçete onu içince uyuyordum ağrımda olmuyordu.
İlaç adını verebilirim zaten alamazsınızda aklıma geldi kırmızı reçete çünkü " vendal 60 mg" dı benim siz yinede bi nöroloji doktoruna danışın derim.
Allah yardımcınız olsun,

Gönül yarası kardeşime ithafen babam zaten hastalandığından beri nörolog lara gidiyor fakat size kısaca şöle diyeyim bu sakinleştiriciler babamın böbreklerindede hasar yapmaya başladı ve alınmaması gerekiyo hangi dr a gittiysek elinizden geldiği kadarıyla vermeyin diyor..Sİze bunu nasıl anlatırım bilemiyorum.Bakın babam sağlığında bol su tüketen bir insandı fakat bu hastalığa tutulduğundan beri su içirremiyoruz.yudum misalii alıyor suyu ..çay yasak açık olarak veriyoruz böle olunca iş başka yöne gidiyor ..bide bu tip hastaların genelinde bağırsak sorunu yaşanıyor yani tuvalete çıkmakta güçlük çekiyorlar beyinden kaynaklanıyor tamamıyle ...İşte binbir güçlüğü var Rabbim düşmanıma vermesin böle bi dert ..SApa sağlam babamö bir gün içinde bu duruma geldi
TEkrar diyorum bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsinn

Allah yardımcınız olsun,
Aslında böbreklerde sorun olmasaydı ilaç içmesi sorun değildi yediği çorbanın yemeğin içinede toz haline getirip verilirdi,aklıma gelen başka yöntem ise en basiti psikologdan destek alın,tuvalet sorunu için bitkisel şurup var hemde sakinleştirici bende kullandım adı aklıma gelmedi pembe kutusu olacak hatırladığım kadarıyla ecz sorun bi böbreğe zarar vereceğini sanmıyorum,
Sibel hanım değil 1 günde bu hale gelmesi 1 saniyede bile neler oluyorrrrr neler değişiyorrr ?
Bende böyle değildim 1 tane .... bilmem ne bebesi yüzünden saniyede bu hale geldim ve o kaza anı varya heleki o direğe vurupda gümleme sesi yokmuydu aracın neyse hayat bu herşey sınav tecrübe yaşamak gerekiyor bol bol dua edin yalvarın inanın faydası olacaktır.
Deliye muska fayda etmez der Annem ama dua öyle fayda ediyorki olmayacak işlerin oluyor ben kendim yaşadım yaşıyorumda halen örnek : hiç imkansız olan vizem vardı günlerce yalvardım dua etdim baktım vize çıktı,doktorlar hazır olun demiş aileme dualarla yedirebildikleri içirebildikleri sularla hayata döndüm,isteyerek yaptığım dualarımın hepsi kabul olur oysaki kazadan önce kandil gününde bile alkol alan birisiydim :( neyse konuyu dağıtmayım fazla,
Allah yardımcınız olsun dualarım sizinle inş iyileşir.

Teşekkür Ederim Sevgili kardeşim iyi dileklerine;
Biliyorumki duanın mucizesi bambaşka aynen babamda içmediği gün yoktu sağlığında alkolik deilim derdi zararıda olöazdı bize aslında kendi halinde içerdi işte.. Şimdi bilinçlimi bilmiyorum dilinden kelimei şehadeti eksik etmiyor..Rabbim nelere vesile ..Kimsenin aklını Allah almasın akıl olaöyınca çok zor anlatmak istediğinide ona anlatamıyorsun..Bizde aynen tuvalete çıkması için ilaç veriyoruz normal bir insan içse o ilacı o gün onu mahfeder fakat babama üç dört gün sonra bazen bir hafta sonra etki ediyor,dediğim gibi beynin bazı hücreleri kriz anında ölmüş beyin kendini yenileyemiyor ve bu tip hastaya akıllı ol diyeniyosun sanki önünde bir perde varr kendi bildiğini okuyor seni dinlemiyor bazende kendime engel olmaıyorum diyor Allahım babama size ve bütün darda kalmış sağlık problemi yaşayan hastalara acil şifalar versinn..Bu durumla karşılaşınca artık dua ederken ilk dediğim Allahım beni kimsenin eline bırakma çünkü bakana da zor bakılanada bunu çok iyi biliyor ve yaşıyorumm

hastalara şifa , dertlilere deva cenabı ALLAH cc niyaz ediyorum.

Arkadaşım başıma geleni anlatayım 1993 yılında şofben ve katalitik soba' dan yani karbonmonoksitten zehirlendim bulunduğumda ölü bir durumdaymışım beynime oksijen gitmediğinden beynimin odak noktasına yakın özellikle sağ bölgesinde 12 x 9 cm yakın bölgede hasar oluştu fakat ilk etapta vucudumun heryeri hasar aldı şu anımı söyleyim sürekli baş ağrısı ve baş dönmesi vucudumun sol tarafı spastite hemipleji , temporal ve jenarilize epilepsi bir kalp spazmı , şeker hastalığı %70 engelliyim nasıl yaşadığımı özellikle belirtmek istiyorum herşeyin ALLAH cc dan geldiğini ve gideceğini hayatımı idame ederken hiç bir zaman düşecem nöbet gelecek bana bir şey olacak korkusuyla değil tam tersi bütün mahlükata nasıl faydalı olurum düşüncesiyle hareket ediyorum yani maneviyata sarılıyorum.
spastik felçli özürlü arkadaşlara tavsiyem botox iğnesidir. şunu hiçbir zaman unutmayalım dertsiz kimse yok. Hepiniz ALLAH cc emanet olun mail adresim murat_cetin1970@hotmail.com

Selamlar.......babam halen yoğun bakımda ...bugün 42. gün...halen sabır ve inanç ile bekliyoruz....Allah cc izin verirse bu sürecin çok uzun süreceğinin farkındayız.Ama halen hastahane ve tedaviler ile ilgili problem yaşamaktayız...hastahane ve evde bakım tecrübelerinizi aktarırsanız seviniriz.....532 292 32 68 ....telefonum..

Merhaba, maalesef benzer bir olayi babamda yasiyoruz. 15.gun oldu ve doktorlar beklemekten baska yapilacak hicbirsey olmadigini soyluyor. cok merak ettim. babaniz uyandi mi acaba?

Merhabalar

Oncelikle cok cok gecmis olsun,su anda annenin durumu nasil??

Ayni sekilde 3 ay once nisanlim arabayla denize uctu, atladim kurtarmak icin arabaya ulasana kadar hemen batti..
Ben Malta'dan yaziyorum,, halen hastanede, 3 hafta yogun bakimda kaldi, anneniz gibi 20-25 dakikadan fazla degil oksijensiz suyun altinda arabada mahsur kaldi, aynen senin anlattigin gibi hareketleri var, su an hayatta, yatalak durumda,,fizyoterepist agirlikli destek var,,
Tabi ki bu durumlar kurban oldugum allahin takdiri hayatta kalmalari! Doktarlar,Beyin zarar gormus!!!Zararin Buyuk veya kucuk diye ayirmadilar ve yuzde kac zarar oldugunuda soylenmedi! ben de senin gibi cok arastirdim internetten, boyle duruma dusupte iyilesen var mi diye!!!

son giris tarihine baktimda 3 sene once yazilmis,acaba birbirimize yardimci olabilirmiz,, benim durumum yeni,, Acaba Annenizin su anki gelisme durumu nasil!!

Allah Acil Sifalar Versin,Insallah!

ERKAN TANYERI/MALTA

Merhaba, babam 5 Eylül tarihinde kalp krizi geçirdi ve uzun süre beynine oksijen gitmedi. Yoğun bakımda kaldıktan sonra neredeyse 1 aydır evde bakıyoruz, mideden besleniyor ve boğazından delindi öyle nefes alabiliyor. Gözlerini açıyor, kollarını fazla hareket ettirmese de ellerini hep oynatıyor. Dokunulduğunda hissediyor, sesleri işitebiliyor. Balgam çıkarıyor sürekli ve bazen zorlanarak kanlı geliyor balgam. İyileşme şansı var mıdır?

[FONT=verdana]Oksijensizlik hasarından sonra iyileşenlere örnekler:[/FONT]
[FONT=verdana]İnanılmaz kurtuluş! Kalbi 39 dakika durdu - TG (İnanılmaz kurtuluş! Kalbi 39 dakika durdu - TG) [/FONT]
[FONT=verdana]Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Kızını ''anne şefkati'' ile bitkisel hayattan kurtardı (Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Kızını ''anne şefkati'' ile bitkisel hayattan kurtardı) [/FONT]
[FONT=verdana]Donny Winn | Video | Traumatic Brain Injury from Hypoxia - YouTube (Donny Winn | Video | Traumatic Brain Injury from Hypoxia - YouTube)[/FONT]
[FONT=verdana]Video17 Aaron Discusses What Part of then Brain was Affected By the Hypoxic Injury.mp4 - YouTube (Video17 Aaron Discusses What Part of then Brain was Affected By the Hypoxic Injury.mp4 - YouTube)[/FONT]
[FONT=verdana]lp de dirilmek ne zaman mmkn | YediRenkHaber.com (lp de dirilmek ne zaman mmkn | YediRenkHaber.com)[/FONT]

Merhaba baya gec oldu yazmam ama benim babam 2 yıl olacak suru kapali bir ara duzelir gibi oldu yemek yiyor iciyor kmarasta bir doktora gitmistik serum vermisti damar acici ilk etapta iyi oldu herseyi biliyor bizi taniyordu bizim yardimimizla yürüyor du ikinci defa serum verdik ama simdi yine konusmuyor yürümüyor bunda bizim de hatamiz olabilir cunku o zamanlar sik masaj yapiyrdum simdi cok yoruluyorum yine basladim msj yapmaya allahtan umut kesilmez iylesen oluyor doktorlar bunu bile beklemiyordu hayirli ramazanlar rabbim herkezin yardimcisi olsun

allah acıl sıfalar versın ınsallah kardesım

Amin bütün şifa bekleyen hastalara rabbim Şafi adi ile sifa versin

Slm benim oğlum 9 yaşında elektrik çarpması sonucu kalbi durdu 2 defa kalbi çalıştırıldı şu an beyin oksiyensizliğinden dolayı bilinç kapalı 23 gün oldu uyanmadı gözlerini bilinçsizce oynatıyor ağrısı uyarana çekerek cevap veriyor ama nefesi kendi alıyor. Doktorlar umut yok dedi bundan sonraki yaşamı böyle olur dedi bilgisi yada fikri olan varmı lütfen 05337763267

allahtan acil şifalar dilerim insallah oglunuz en kısa surede eski saglıgına kavuşur

Merhaba.; annem 60 yasinda 1aydir zona tedavisi görüyordu dün aniden kalbi durdu 112 gelene kadar 10 kadar beyni oksijensiz kaldi ama bu arada ben bildigim kadar kalp masaji yaptim, kalbi suan calusiyor kan degerleri normal,ama suur kapali solukalimi makineyle saglaniyor sadece % 3kendi alabiliyormys bazen ;yanina girdim vucvucut katılmaları vardi bu gun azalacak dendi kasilmalar ama beyindeki hasari bilemiyorlar geri dönüş olurmu olmazmi bilmiyorlar bagisiklik sistemi çokluğu icin zature olmus .benzer bi durum yasayan varmi
Kucucuk bir umut isigi lutfen. Allah tum hastalara sifa versin

Merhaba lar bnm bebegim beş aylıkken besikte kusmuguyla boğuldu.4 aydır bilinci kapali uyuyo trakeosmisi var.beyin oksijensiz kaldığı için hipoksik beyin hasAri teşhisi kondu.uyanirmi u yanmazmi doktor kesin bisey solemyo uyansa bile yuruyemez konuşamaz vs ddi.ama ben umudumu kaybetmek istemyrm napicagimida blmyrm.psikolojik olarak bitmis durumdayım.bes ayina kadr bebegim gayet saglikliydi herşey yolundaydı.dokundugum zamn kimildiyor gozlerini açtı ama tamamen uyaniklik yok.bu tur tandgnz hasta varmi iyilestmi tedavisi varmi.allahım herkese sıra versin geçmiş olsun

Geçmiş olsun Su an nasl nisanliniz

Geçmiş olsun benim babamda ayni durumda kalp krizi sonuçu kalp durdu hastanede mudahe yaptilar kalp calsyi ama ambulans 30dk gec geldigi için bilinç kapali bgn 36.gün halen yogun bakimda mideye peg taktilar ole beslenyo.Doktor beyin ne kadar hasar aldiysa o zamn bilinc açılır dedi suanda goruyo bakiyo ses cikaryo ama bilinç dısıymıs ama reflexleri var ama inanıyoruz duzelcegine allah herkese yardimci olsun.ankarada oksijen odasi varmış begine oksijen verilyo hücre yenileniyoms bizm ankara umudumuz vardi doktor ordaki doktorla konustu babamda bi etkisi olamazmis ama siz deneyin ankara gatada ole bi teknik var arastrn bence

Biz babami malasef kaybettik bilinç 112 gun boyunca açılmadı 112.gün sonunda kaybettik.bgn 36 gün oldu kaybedeli hastAnede yatak yarAlari artti enfesiyon vardi zaten boğazı delindikten sora 3 hafta anca dayandi üzgünüm ama bu tür vakalarda solemesi zor ama hastalar fazla yAsAmiyo allahin dedigi olur bazen mucizeler oluyoms aslnda oda mucize degil vadesi gelmemisse o hasta yasiyo biz o kadr arasrtdik care bulamdk dokrt bize dunyanin öbür ucunA götürün o hastA daha donmez dedi allah kimseye bole aci vermesin...

Üst Alt