Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bicuspid Aort nedeniyle askerlikten muaf mı olurum?

Raufulkar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2017 kasım ayında astsubay mülakatlarını geçtim sağlık raporu alırken bicospitaort teşhisi kondu. Doktor bicosbitaort olanlar geçebilir ama ben seni geçiremem sorumluluk alamam diyerek heyete göndermedi beni. Ben şimdi askerlikten muaf olabilirmiyim. Veya tekrar polis veya astsubay mulakatlarına girsem sağlıktan geçebilirmiyim. Bu arada sadece bicospitaort var en düşük derecede aort yetmezliği var. Bunun dışında bi hastalığım veya kalbimden yana bir şikayetim yok

Raufulkar

Yönetmelikte "yetmezlik oluşmamış" ön şartı var. Eğer yetmezlik oluşmamış ise muafiyet verilmez, oluşmuşsa, verilir:

"7. Gradient yapmamış, yetmezlik oluşmamış bikuspit aorta, mitral kapak prolapsusu, patent foramen ovale, inter atrial septal anevrizma, çift aorta, persistan sol superior vena cava gibi hemodinamik fonksiyon bozukluğu yapmamış anomalili hastalar, komplikasyona neden olmamış atrial ve ventriküler membranlar (embriyonel atıklar), kalp kapak yapısının normal olduğu minimal kalp kapak yetersizlikleri." muafiyet gerektirmez

Üst Alt