Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilateral konjenital radius baş cıkığı, dirsek rekurvatum kubitus valgus deformitesi?

Bedriatak

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bilateral konjenital radius baş cıkığı.Bilateral dirsek rekurvatum kubitus valgus deformitesi.
Her iki dirsek Fleksör-Ekstansörleri 4/5 Tablo 2.9
rahatsızlığımdan dolayı sağlık kurulu heyeti bana %25 oran vermişlerdir ama ben bu oranı nerden bulduklarını bilmyorum engelli cetvelini bakıyorum ama bulamıyorum bana bu konuda yardımcı olacak bir arkadaş cetvelden bulup yardımcı olabilirmi.

bazı hastalıklar puan cetvelınde degişik ismler altında degerlendiriliyor muhtemelen hastalık ismini yazıp bulamadınız puanlarınızın puan cetveline uyulmadan verildiğini düşünüyorsanız itiraz dilekcesi verebilirsiniz

eklem hareket açıklığı modeline göre oran verilmiş. direk hareket kısıtlılığına bakarak açıları ölçüp ona karşılık gelen oranı buluyorlar. daha sonra da bunu tüm vücut fonksiyon kaybına çeviriyorlar. tablo 2-9 a bakın görürsünüz.

tanerbudak kardeşim ben cetvelden tam olarak anlamadım acaba bana fotosunu cekip veya kopyalayıp yapıştır yapailirmisin.

2.4. ÜST EKSTREMİTENİN DİĞER SORUNLARI
Tablo 2.9- Farklı sorunların eklemlerde neden olduğu özürlülük oranları.
Eklemde Şişlik Eklemdeki Özürlülük Yüzdesi (%)
Hafif: gözle görülen 10
Orta: elle palpe edilebilen 20
Ağır: eklem çevresinin %10’ndan fazla artışı 30
Parmakta açısal deformite Parmaktaki özürlülük yüzdesi (%)
Hafif: 10den az 10
Orta: 10-30 arası 20
Ağır: 30 den fazla 30
Eklemin kalıcı subluksasyonu veya dislokasyonu Eklemdeki özürlülük yüzdesi (%)
Hafif: manuel olarak tamamen redükte edilebilir 20
Orta: manuel olarak kısmen redükte edilebilir 40
Ağır: redükte edilemez 60
Eklem instabilitesi Eklemdeki özürlülük yüzdesi (%)
Hafif: 10den az 20
Orta: 10-20 40
Ağır: 20den fazla 60
Dirsek ve elbileğinde radial-ulnar deviasyon Eklemdeki özürlülük yüzdesi (%)
Hafif: 20den az 10
Orta: 20-30 20
Ağır: 30den fazla 30
Tenosinovit Parmaktaki özürlülük yüzdesi (%)
Hafif: aktif hareket sırasında ara sıra takılma 20
Orta: aktif hareket sırasında sürekli takılma 40
Ağır: pasif hareket sırasında sürekli takılma 60
NOT: Yukarıdaki sorunların var olduğu durumlarda kişinin özürlülük oranının bulunması için ilgili tablolar ile metin açıklamalarını okuyunuz.
Bedriatak bu hareket kısıtlılığına bağlı hesaplamalar oldukça karışık. çok iyi bilmek gerekiyor. benim de omuzumda hareket kısıtlılığı var. ben çok detaylı araştırmıştım.

cok teşekkür ederim arkadasım

sana % kac verdiler.

raporun süreklimi yoksa sürelimi

%67 sürekli. benim birden çok rahatsızlıktan dolayı oran böyle.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@tanerbudak, bunu Ortapedi mi vermesi gerekiyor acaba ? Benim iş kazası sebebi ile sol kol bilek ten tendon ve sinir kesisi oldu radial tendon damar kesildi kemiğe kadar herşey ameliyat oldum.ama sol başparmak ve işaret parmağım sakat kaldı hareket kısıtlilığim var. Ortapedi oran vermedi fizik tedavi 6puan verdi.

Üst Alt