Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgi güvenliğine dair: atanınca raporumuzu okul müdürüne göstermek zorunda mıyız?

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
selamlar,

(lise) matematik öğretmeniyim. atanmam durumunda ,raporumu veya hastalığımın ne olduğuna dair bilgiyi okul müdürüne sunmam gerekecek mi? yoksa yalnızca engelli kadrosunda yer aldığımı bilmesi yeterli olacak mı?

siz daha iyi bilirsiniz ama şöyle bir genelge var

Öğretmen adaylarının sağlık durumları atama sırasında istenecek ayrıntılı sağlık raporlarıyla kontrol edilecek.

c)Yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü hastanelerden son altı ay içinde alınacak Sağlık Kurulu Raporu, bedensel engelli öğretmen adayları bakımından ise durumunu bildirir Sağlık Kurulu Raporu,

Değerli Öğretmenim, raporunuz özlük dosyanızda yer alacak zaten saklama ihtiyacı duymayın bence.

Evraklarınızı teslim ederken raporu da aldıkları için hastalığınız ve diğer bilgileriniz gözükecektir.

nazik cevaplarınız için teşekkürler. peki özlük dosyası (ilçe) milli eğitim (müdürlüğün) de kalmıyor mu?

şurada şöyle bir ayrıntı var açıkçası izah etmemişim: biz psikiyatri grubu raporlular biraz endişeliyiz. çünkü okulda bunun öğrenilmesi sorunlara yol açabilir. daha önce (rapor almadan önce) yaklaşık 2.5 yıl ücretli öğretmen olarak çalıştım ,gayet güzeldi ,hatta öğrencilerimin kahramanıydım diyebilirim , öğretmen arkadaslarımla da hiçbir problem yok idi. ancak hastalığımın öğrenilmesi hem buradan okuduklarımdan hem de genel izlenimlerden yola çıkarak diyebilirim ki önyargılara ve sonrasında sorunlara yol açabilir.

halihazırda tercümen olarak çalışmaktayım büyük bir şirkette. ve burdaki işverenime raporumla ilgili bilgi vermediğm için hiçbir sorun çıkmadı ,halbuki bilgi verseydim daha baştan belki işe almayacaktı.

durum bu..

polynom ben de meb personeliyim. Pek çok engel grubundan atanan öğretmen dosyaları ile karşılaşıyoruz. Eninde sonunda öğrenilir, bunun da bir sakıncasının olacağını sanmıyorum. Siz işinizi en iyi şekilde yapmaya bakın, gerisi hiç önemli olmasın. Engelinize aklı başında, hiç kimse takılmaz. Varsa da takılan, takılanı takmaya değmez.

Bunun dışında engeli olmayan pek çok kişi aynı okulda sorun yaşar, birbirlerinin pek çok tutum ve davranışlarından şikayet edenler olur. V.s v.s En fazla engeliniz bahane edilir. Yoksa engel olmadan da olanlar oluyor normal hayatta..

polynom

Eninde sonunda görülür hocam. Sıkıntı yapmayınız kendinize...

Üst Alt