Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Bilgi] ÖSS'ye girecek engelli adayların dikkatine

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
944
bilgi@engelliler.biz adresime gelen bir mesaj:

[size=4]Bilindiği gibi bu yıl ÖSS sınav sistemi gibi ÖSS’ye başvuru şekli de değişti. Artık adaylar bankaya sınav ücretlerini yatırdıktan sonra randevu aldıkları başvuru merkezlerinde bilgisayar ortamında ÖSS’ye başvurularını yapıyorlar.

ÖSS’ye girecek engelli adayların başvuru merkezinden aldıkları aday bilgi formunu diğer adaylar gibi engelli olduklarına dair bir bilgi olmaksızın doldurmaları gerekiyor. Ancak bu kişilerin rendevularına giderken engel durumlarını gösteren raporlarını da beraberleinde götürmeleri gerekmekte. Başvuru merkezinde doldurulan elektronik formdaki alınacak belgeler kısmında kişinin engelli olup olmadığına dair bir kutucuk bulunmakta. Bu kutucuğun işaretlenmesi ve raporunuzun da başvuru merkezine teslim edilmesi halinde engelli olduğunuzu ÖSYM’ye bildirmiş olacaksınız.

Bizler Hayata Engelsiz erişmek istiyor ve inanıyoruz ki; Hayaller yaklaşmakta olan gerçeklerin gölgeleridir.

ENGELSİZ ERİŞİM GRUBU

www.engelsizerisim.com
info@engelsizerisim.com [/size]

ENGELLLİLERİNDE BÖYLE OKUMA FIRSATI VERİLMESİ ÇOK GÜZEK RAPORLARINIDA YANLARINDA GÖTÜRMELERİMİ LAZIM

ösym nin biz engellilere ne faydası var.
puan bakımından ya da ne bileyim okul bakımından mı?

ben daha önce ikidefa girdim sınava ve engelli olarak şimdi bavuru sınasında hoca unuttu sanırım benimde dalgınlığıma gitti sonradan dedim gönderdim dedi zanten ösym no unda belli bende dilekçe ile tekrardan başvurumu yaptım bakalım kabül olursa olur olmassa gelecek yıl olur:D

Ben son yaşadığım tecrübeden sonra bu tür sınavlara tekrar girersem engelli olduğumu belitmemeyi düşünüyorum...

Şöyle ki:
2006 yılında hem ÖSS'ye hem de KPSS/B sınavına girdim...

ÖSS'de engelli olduğumu belirtmedim, evime yakın sayılabilecek bir okulda 1. katta sınava girdim...

KPSS/B sınavında ise engelli olduğumu belirttim ve bulunduğum ilçeden daha küçük bir ilçede okulun zemin katında sınava girdim...

ÖSS'ye girmek daha kolaydı...

Üst Alt