Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Bilgi] Rehberlik Araştırma Merkezleri özel eğitim giderlerinin karşılanması hakkında genelge

berkecan12

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
[Bilgi] Rehberlik Araştırma Merkezleri özel eğitim giderlerinin karşılanması hakkında genelge

BEKLENEN GENELGE YAYINLANDI, ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI SİTESİNDEN ULAŞILABİLİR
HAYIRLI OLSUN HEPİMİZE

Kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü
Sayı: B.08.0.ÖÖG.0.19.02.02.420/ 60180
Tarih: 20 Kasım 2007
Konu: Rehberlik Araştırma Merkezleri özel eğitim giderlerinin karşılanması
Link: ookgm.meb.gov.tr/genelgeler/20Kasım2007.pdf

sayfa bulunamıyor...adresi bir kez daha kontrol edebilirmisin..teşekkürler..

20 Kasım Tarihli Beklenen Genelge

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü"nün 20.11.2007 tarih ve 2007/85 sayılı genelgesi, Derneğimiz yönetim kurulunun 22.11.2007 tarihindeki olağanüstü toplantısında ele alınmıştır. Toplantıya dernek avukatlarımız ve engelli birey aileleri dernekleri temsilcileri de katılmıştır.
Toplantıda genelgenin tüm maddeleri ayrı ayrı ele alınmış olup idari ve hukuki yönlerden incelenmiştir. Toplantı sonucunda genelgenin iptali için Danıştay"a dava açılmasına, engelli birey aileleri derneklerinin işbirliğiyle Ankara"da bir dizi protesto gösteri yürüyüşü düzenlenmesine, bu gösteri yürüyüşlerinde özel özel eğitim kurumlarının engelli ailelere destek vermelerine ve velilerini gösteri yürüyüşüne yönlendirmelerine karar verilmiştir.
Engelli aileler dernekleri ilk protesto gösteri yürüyüşünü 26.11.2007 tarihinde saat 9.30"da Ankara"da düzenleyecek ve TBMM"ye kadar yürüyüş yapılacak, yürüyüş esnasında Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı"na, Milli Eğitim Bakanlığı"na, Maliye Bakanlığı"na siyah çelenk konulacak TBMM önünde topluca gösteri yapılarak basın bildirisi okunacaktır.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı"nın İstanbul"da düzenlediği III. Özürlüler Şurası"na 22.11.2007 tarihinde Derneğimizce ve Engelli Aileler Derneğince siyah çelenk gönderilmiştir.

Derneğimiz eylem planı 27.11.2007 tarihinde Ankara Limak Ambassadore Hotelde yapılacak dernek toplantımızda kurum temsilcilerinin görüşüne sunulacak, alınacak kararlar doğrultusunda uygulamaya konulacaktır.
Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yönetim Kurulu Adına
Mustafa Metin TAŞ
Dernek Başkanı

Çok doğru bir karar almış Dernek. Yapılan düzenleme bizler için büyük hak kayıpları içeriyor. Gerçi Danıştay'ın vatandaş lehine karar vermesini pek olası görmüyorum ama, gene de denemek, karşı tavır sergilemek adına önemli.

Devlet zaten kendi okullarındaki engelli öğrencilerine eğitim hizmetini vermeye çalışıyor yetişemediği durumlarda da özel eğitim kurumlarına bunu ödenek çıkarmak suretiyle yaptırıyor.

Zaten meseleye ta en başından duygusallıkla bakıyoruz bir de üzerine eksik bilgilerimiz eklenince kurumların derneklerin yönlendirmesine kapılıp gidiyoruz. Bu kurumların derneklerin dolduruşuna gelmeden, sakin ve akılcı yaklaşımlarla birkaç soru yönlendirmek lazım benliklere..

Mesela ilk soru; özel eğitim kurumları neden, zaten devletin okullarında eğitim hizmeti almakta olan engelli çocuklara da eğitim veriyor? Acaba bunun altında bu çocukların sırtından devletin kaynaklarını hüpletmek olabilir mi?

Üst Alt