Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgim dışında hat açılmasında savcılığa suç duyurusu hakkında? [Hukuk]

canermutlu38

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar turkcellden üzerime bir faturalı hat açılmış bende bunu öğrendim savcılıığa suçduyurusunda bulundum ancak şöyle bir sorum var turkcellin bana söylediği bayi kayseri bana gelen sözleşmede İstanbul bayi ismi mevcut fatura detaylarım savcının önünde şimdi suç duyurum yandımı benim ne yapmam lazım eve gelen sözleşmedeki bayi ismi farkı baştan bir suçduyurusumu yapmam gerekiyor beni aydınlatırsanız sevinirim 2 hafta oldu suçduyurusu bu arada şimdiden teşekkürler

Merhabalar..

Turkcell için suç duyurusu yaptığınızda,
Önce hat nereden ve kim tarafından açılmış ayrıca hat kimin üzerine diye bakılacak.
Eğer sizin adınıza imza kimlik vs varsa ifadenizin alınması için çağrılacaksınız.
Ki size sözleşme gelmiş.. Buradan sonrası
Sözleşmedeki imza sizin değilse, ifadenizi ona göre vereceksiniz.
Yani "bu sözleşmedeki imza benim değildir bunu kabul etmiyorum" diyeceksiniz
Bu sefer de Sözleşmedeki imzanın sizin olup olmadığı araştırılacak (Adli Tıp)
Daha sonra eğer size ait değilse,
Turkcell değil Turkcelldeki hangi çalışan o hattı açmışsa onun ve hangi bayi açmışsa o müdürün Adli Tıptan imzaları değerlendirilecek.

Eğer imza sizin değilse ve siz ne kadarlık için dava açtıysanız örneğin 1000TL
Bu Adli Para Cezası bildirimi hattı açan kişiye gidecek. (Kimlik hırsızlığı suçundan)
Uyarının gittiği 10 gün içinde en az 20lira en 1000lira ile ödeyecek..
Eğer ödemezse hattı açan kişi de ifadesini verecek eğer talep ederse hattı kullanan kişi tespit edilecek.
Bayidekiler incelenecek
Suçlu bulunacak vs.

Eğer hattı açan kişi de dava açılmasını talep ederse,
Ve suçlu o değilse size iftira suçundan dava açabilir.

Ve bunlar hemen sonuçlanmaz tabi ki...

Bir de sözleşmedeki her şey tam mı?
Sözleşme ve her sayfasında imzanız?
Kimlik fotokopisi?
Anne kızlık soyadı?
Adres , mail adresi ?
İrtibat telefonu?
Ve kesinlikle üzerinize ait bir fatura olmak zorunda bir faturalı hattın açılması için

Bu bilgiler sözleşmenizde var mı her şey tam mı?
Eğer bu bilgiler eksik veya yanlışsa bunları da ifadenizde dile getirin.

merhabalar ben suçduyurusunu yaptım ancak müşteri hizmetlerinin söylediği gibi kayserideki bayi ismi belirttim sözleşmede yazan bayi ise İstanbul bu bayi kabul etmesse sözleşmeyi savcı isterse bayi uyuşmassa takipsizlikmi verilir şimdi sizin sorulara cevap veriyim kimlik fotokobim ele geçmiş 2. benim faturalı hattın adresini kullanmışlar 3. imza benim deil baktık sözleşmeye ama savcıya fatura dökümleri ile suçduyurusunu verdim sözleşme sonradan geldi onu götürmedim şimdi davam açılırmı beni aydınlatırsanız çok sevinirim

selamlar sorularınıza cevap vermeye çalışacaım şimdi 1. ben suçduyurusunda bulunurken turkcellin bana söylemiş olduğu bayi kayseri bayisinin açtığını söyledi ufak bir bayi orası ben turkcell deilim diyor ve suçduyuruma bunu ekledim ben yani bayinin adını ancak turkcellden talep ettiğim sözleşmede İstanbul bayi yazmakta şimdi savcılığa yazmış olduğum suçduyurumda belirtmiş olduğum bayi sözleşmedeki ile eşleşmiyor fatura detaylarını savcıya verdim ancak sözleşme yeni geldi götürmedim savcılığa bu durumda takipsizlikmi olur şimdi sorularınıza gelelim 1. benim kimlik fotokobim kullanılmış 2. faturalı bir turkcell hattım mevcut onun adresini kullanmışlar 3. sözleşmedeki imza kesinlikle benim deil zaten belli şimdi neyapmam gerekiyor beni aydınlatırsanız çok sevinirim

anne kızlık soyadını atmışlar kafadan benim soyadımı yazmışlar oysaki anne kızlık soyadım o deil savcılığa yazmış olduğum bayi ismi ile gelen sözleşmedeki farklı bu husuta neyapa bilirim takipsizlikmi verilecek o hattın borcu 548 tl olmuş

Siz zaten hattı kendiniz almadığınız için hattın hangi bayiden açıldığını bilme ihtimaliniz yok..
Size gelen ..... dosya nolu bildirimde duruşma günü yok mu?
Size gelen evrakta herhangi bir şey yazmıyor mu sadece sözleşme mi?
Adli Tabip imza örneğini aldı mı, sağ el, sol el vs?

Eğer almadıysa öncelikle o sözleşmeyle gidip bu sözleşmedeki imza benim değil diyerek adli Tabibin incelemesini ve gereğinin yapılmasını talep edeceksiniz.

Eğer bu aşamayı geçtiyseniz size imza örnekleri de gönderilmiştir sözleşmeyle beraber.
İmza sonucu size ait olmadığı tasdiklenmiş mi?

Hattın sizin üzerinize açılmış olması yeterli hattı siz almadığınız için hangi bayiden açıldığını bilmemeniz normal.
Bu durumu anlatarak ifade verip sözleşmedeki imzanın size ait olmadığını
Ve hattın kim tarafından kullanıldığının tespit edilmesini istediğinizi belirten bir ifade vermelisiniz.

selamlar hayır daha dava açılmadı ben suçduyurusunda bulundum turkcelli aradım sözleşmeyi istedim ancak sorum şu ben suçduyurusunda bulunduğumda turkcellden birisi kayseriden açıldığını söyledi bende suçduyurusu dilekçeme kayseri yazdım sonra turkcellden faturra dökümü ve sözleşme istedim ayriyeten fatura dökümünüde savcıya verdim ancak sözleşme sonra geldiği için veremedim şimdi sıkıntı burada savcı yazdığım bayinin olmadığını anlarsa kapatırmı davayı açmadan daha suçduyurusu aşamasında dava felan yok

Arkadaşım cevapladım aslında..

Diyorum ki sizin adınıza bir hat açılmış ama bundan haberiniz yok!
E bu durumda hattın nereden açıldığını nasıl bilebilirsiniz zaten?
Siz üzerime turkcellden hat açılmış ben böyle bir hat açmadım dediğinizde imza örnekleri de alındıktan sonra,
Eğer imzalarınız tutmuyorsa kesinlikle dava açılır.
Hattın nereden açıldığı önemli değil bu kimlik hırsızlığına girer.
İmza örnekleri alındıktan sonra duruma göre ilerler dava.
Siz açtırmadıysanız hangi bayiden açıldığını nereden bileceksiniz?
Yani savcının böyle bir sebepten davayı düşürme lüksü yok.
Siz davacı olduğunuz takdirde dava sonuçlanana kadar ilerler.

turkcellin tarafıma açmış olduğu icra ile alakalı

selam arkadaşlar arkadaşlar benim üzerime bilgim dışında hat açılmış ve bende suçduyurusunda bulundum ve turkcellde bana ayrıca icra açtı ancak şöyle bir sorun var benim arkadaşlarımada bana gönderdiği mesajı göndermiş yani şu şu yerde şu numaralı Caner mutlu adına fatura borcu nedeni ile icra takibine başlanmıştır die şimdi burada anlamadığım ben neyapmam gerekiyor beni yıprattı bayağı arkadaşlarım tetirgin oluyorlar suçduyurusunda bulunsam bir şey elde ede bilirmiyim bana yardımcı olursanız sevinirim çok çıkmazdayım avukatlık birosunun böyle yaptığına anlam veremiyorum dogrusu

Yasal süresi geçmeden hemen ilgili icra dairesine itiraz edin geç kalmayın . Hattı kendinizin açmadığını sahtecilik olduğunuda itiraz dilekçenizde belirtin

selamlar teblikatı bekliyorum ancak şöyle bir sıkınt var bana gönderilen şu rada dosya numaralı Caner mutlu adına icra takibine geçilmiştir yazıyor ancak arkadaşlarımada gitmiş bu mesaj bende aradım sildirdim onların numaralarını şimdi burada 3. şahıslar girmedimi devreye suçduyurusunda bulunsam avukatlık birosuna bir şey çıkarmı sonuçta arkadaşlarımı tedirgin etti

turkcell icraya itirazın yapılması

selam arkadaşlar arkadaşlar benim sizlere bir sorum oacak benim bilgim dışında hat açılmış faturalı ve turkcell bana icra açmış şimdi ben buna itiraz edeceim itiraz ederken 1. dava açılıyormu itirazdan sonra 2. imza benim deilse nasıl sonuç çıkıyor ortaya 3. imza benim çıkarsa nasıl sonuç çıkıyor ortaya aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

suç duyurusu sonucunda imza örnekleri alındı şimdi ne olacak

selam arkadaşlar arkadaşlar ben geçen sene ocak ayında suçduyurusunda bulunmuştum üzerime hat açılması ile alakalı dosya istanbula gitmiş ve geçen hafta imza örnekleri alındı karakolda benden şimdi sorum şu bu alınan imzalar önce İstanbul adliyesindeki savcılığa gidecek oradan sonramı bilirkişiye gidecek önce kıriminalemi gidecek sonramı savcılığa gidecek bu konuda nasıl aşamalar gerçekleşecek aydınlatırsanız sevinirim

Üst Alt