Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar alacağım All in on mı olsun masaüstü mü?

LORD_55100

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
[FONT='inherit']Merhaba arkadaşlar Foruma yeni katıldım. Umarım doğru yerde başlık açmışımdır. Sorum şu; evime bilgisayar alacağım fakat All İn On mu almalıyım yoksa Masaüstü mü karar veremedim? istediğim şey ekranı biraz büyük olsun. bir iki oyun oynayabileceğim ve Bolca flim izlemek (çözünürlüğü kaliteli olsun) için olmalı. Tabii biraz uzun ömürlü olmalı zira eski bilgisayarım 12 sene götürdü beni... Fakat artık yenilemek şart oldu. Tercihen Özellik olarak 8 GB RAM- 4 GB Ekran Kartı-1 TB Harddisk ve işletim sitemi windows 7 veya son yıllarda kullanmadığım widows 10 olabilir diye düşünüyorum. Fakat bu özellikteki bilgisayarların 6000 TL'den aşağı satan yok. Malum param da bu kadarına çıkabiliyor. Çevrem All-İn-One al diyorlar. Gerçekten bu kadar kafamın karışacağı gelmezdi.Tecrübesi iyi olan arkadaşların bu kafası karışık üyenize engin bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden Hepinize teşekkür ederim.[/FONT]

All-in-one bilgisayarı, fiyatı 2000 - 3000 tl arası seçerseniz işlemcisi büyük ihtimalle Intel Celeron olacaktır
yani oyunlarda pek performans alamazsınız, zayıf kalır.

Bir bilgisayarcı olarak dolar şuan da yüksek olduğu için parçalar çok pahalı. Toplama biraz daha işinize gelebilir. Bir kaç bilgisayarcıdan fiyat alın, kullanmak istediğiniz parçaların markalarını belirleyin ve parça fiyatlarına bakın bilgisayarcıya öyle gidin. Elinizde listeyle bilgisayarcılara bakabilirsiniz. Ben şu kasayı toplamak istiyorum fiyat ne çıkar gibi. Bir kaç yerden bir fiyat alın derim. Çünkü vatan bilgisayar gibi yerlerde bilgisayarlar çok pahalı. Biraz uğraştırır ama parçaları kendiniz alıp bilgisayarcıya da toplatabilirsiniz. Bu bilgisayarcıların verdiği fiyatları vatan gibi yerlerden değilde hepsiburada n11.com daki hazır bilgisayarlarla karşılaştırırsınız. Birde bilgisayar alırken free dos alın. İçinde işletim sistemi olmadığı için biraz daha ucuza geliyor. Dediğiniz bilgisayarlar biraz pahalıya geliyor doğru. Ekran kartının gb si de pek önemli değil aslında. Mesela 4 gb 64 bit olan bir ekran kartından 2 gb ama 128 bit olan bir ekran kartı daha iyi olabiliyor. Veya ddr3 16 gb ram olan bir makinayla ddr4 8 gb olan makina daha iyi olabiliyor. Bence işlemcisini biraz düşük tutup veya rami biraz düşük tutup ssd de düşünebilirsiniz.

Üst Alt