Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar-İnternet-Elektronik-Teknoloji Sorularınız Buradan...

Taberani

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm Rahmetullahi ve Berakatü Ağabeylerim,Ablalarım,Kardeşlerim.

Aranıza yeni katıldım.Bilgisayar-İnternet-Elektronik-Teknoloji konusunda aklınıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz.Allah'ın izni ile cevaplamaya çalışacağım inşallah.

Selam ve dua ile...

tşkler usta h.g bende elimden geldiğince yardımcı olurum inş.

Eyvallah sağolasın İlyas Efendi Hoşbulduk.Elimizden geldiğince bu hususta yardımcı olmaya çalışacağım inşallah.

inş onur usta. bu arada moderatorlar yardımcı olursa iyi olur yani konuyu sabitleyip acarlarsa iyi olur.

Pardon mesleginiz ne ? Bilgisayar mühendisiminiz yoksa elektronik mühendisi mi ?

Mübarek verdiğiniz linkteki kasaları inceledim.1100 Liralık İ3 işlemciye sahip olan makina, Amd işlemciye sahip olan kasalardan bir adım önde duruyor.Bunun nedeni kullanmış oldukları Hyper Threading teknolojisinden dolayıdır.İ3 serisi aslen çift çekirdektir.Hyper Threading teknolojisi yani sanal işlemci teknolojisi kullandığından 4 çekirdek gibi çalışır,sisteminizde 4 çekirdek olarak görülür.Bunun haricinde yine İ3 lü kasada 8gb ram kullanılmış.Bu kapasite oldukça yüksektir.Bu rami destekleyebilen bir işletim sistemi kullanmanız şarttır.Yani bu makinayı almaya karar verdiğinizde 64 bitlik işletim sistemi kullanmak zorundasınız.Çünkü 32 bitlik işletim sistemleri 3,5 Gb ramden sonrasını kullanamaz.Hafıza birimi olarak 500gb hardisk kullanılmış.Buda idealdir,hatta oldukça yüksek kapasitelidir diyebiliriz.Üzerinde bulunan ekran kartı ile 2014'e kadar çıkan oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Kasayı 1100 lira gibi bir fiyat üzerinden satıyorlar,böyle bir kasa için bu para idealdir.200 lira gibi para eklenerek i5 işlemcili sistemleri düşünmektede fayda vardır.

Amd işlemcili makinaların kullanmış oldukları işlemciler eski işlemcileri.Şu anda amd Fx serisini çıkardı.Fx serisinin piyasası İ5 lerle eşdeğer.Bundan dolayı amd kullanılan kasaları tavsiye etmem.3 çekirdek olduğu sizi sakın ha yanıltmasın...

Başka öğrenmek istediğin ne varsa sorabilirsin mübarek.

completetime;
Mühendis değilim yalnız bilgisayar ve elektronik üzerine az bir şey okumuşluğumuz vardır...

Mübarek bu fiyata güzel.Alırsan ileride pişman olacağını sanmıyorum.

Yeni konu açmaya gerek yok, forumda kirlilik olmasın. Bir Mühendis olarak bende elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

Bu güzel davranışınızdan dolayı size teşekkür ederim.Rabbim,razı olsun.Amin.

Bu güzel davranışınızdan dolayı size teşekkür ederim.Rabbim,razı olsun.Amin.

Bil mukabil, zaten bu sektör'de yalan dolan üçkağıt çok bir kaç arkadaşımıza faydam dokunabilirse ne mutlu bana, elimden geldiğince her türlü yardıma hazırım. Bu arada bilgisayarında sorun olan arkadaşlarımız varsa Remote Desktop/Help Desk ile çözmeye çalışabilirim.

Selamun Aleyküm Rahmetullahi ve Berakatü Ağabeylerim,Ablalarım,Kardeşlerim.

Aranıza yeni katıldım.Bilgisayar-İnternet-Elektronik-Teknoloji konusunda aklınıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz.Allah'ın izni ile cevaplamaya çalışacağım inşallah.

Selam ve dua ile...

ARAMIZA HG ÖNCELİKLE
sorunum : internet explorer sayfası kulanıyorum ,bazı sayfalar acılmıyor artık yardım edersreniz sevirim

not : özel msj atarrsanız sevirim takip edemeyebilirim sağfayı

C.ym;

İşletim sistemini kullandığımız bilgisayarın özelliklerine göre seçersek makinamızı daha performanslı kullanabiliriz.Çift çekirdek ve 1,5-2Gb rami bulunan kişilere Win 7 Ultimate 32 bitlik işletim sistemini tavsiye ederim.Bu özelliklerden daha düşük olan bilgisayarlar için Xp kullanmak daha uygun olur.Sorunuza gelince Win 7 işletim sistemi,Xp den daha iyi,daha gelişmiş bir sistemdir.Bir kişinin bir sistemi öğrenmesi zaman alır.Bugün Microsoft Xp'den desteğini çektiği halde halan Xp kullananlar var.Neden?

Çünkü insanlarımız o arayüze alışmış...

Win 7 sistemi silip Xp kurmak için,elimizde çalışan sağlam Sp3 bir Xp cdsi olmalıdır.Cd takılıp bilgisayar yeniden başlatıldığında Otamatik bir tuşa basılarak Xp yükleme modu açılırak format işlemi yapılabilir.Eğer ki takılan Cd okunmuyor ve Win 7 işletim sistemi açılıyorsa Biostan boot yapmak gerekir.Yani Cdrom'a öncelik verilerek ilk onun okunması sağlanmalıdır.Format atamayışının sebebi büyük ihtimal Cd'yi boot edememesidir.

ASI-OKYANUS;

Hoşbulduk Özlem Hanım,

Kullandığınız tarayıcıda büyük ihtimal sıkıntı vardır.Sıkıntıyı gidermek için kullandığınız tarayıcıyı silip baştan kurmanız gerekir.Bunun dışında alternatif internet tarayıcıları kullanabilirsiniz...

google chrome tarayıcıyı tek geçerim..hiç bir sorunu yok..arkasında da hergün girdiğiniz google amca var zaten :) daha ne olsun..her tür eklenti üzerinde iyi çalışıyor

1: Windows7 Starter için masa üstü resmi ekleme özelliği mücizesesi yaratacak bir program, amaaa yükseltme falan yapmadan mümkün mü?

2: Son sürüm MSN'den kurtulmak, bir öncekini kurabilmek..

3: Facebook zaman tüneli iptali..?

Zor sorular sordum been..:)

Bacıbey;
birinci soruna cevap ;Bir link koymuştum kırılmış yok olmuş..bu konuda cevabım yok deyim şimdilik :)

ikinci soruna cevap ; bir önceki sürüme geçmek mümkün değil diye biliyorum..yani bu windows ile paralel gelişen bir durum diye düşünüyorum..çünkü diğer bilgisayarım xp,onda eski süürm kuruluyor..ama yeni bilgisayarım Win 7 bunda eskiyi kabul etmiyor,ille yeni olacak diyor..bide 32 bit,64 bit destekleme durumuda var sanırım..bunlarında etkisi var..

üçünüc soruna cevap ;facebook ta zaman tüneli iptali yok..ama sadece kendi bilgisayarında eski görünüme geçebilirsin.yani tarayıcına yükleyeceğin bir eklenti ile eski görünümde kullanmaya devam edersin..yalnız başkasının bilgisayarından facebook'una girince yine zaman tünelinin karanlığında kaybolursun :D Eklentiyi : http://www.forumdas.net/facebook/zaman-tunelinden-kurtulma-yollari-188430/ burda bulabilirsin..mesela..

sorularınız zor değil,daha bunlar ne ki :)

NOT: yanlış cevapladıklarım,yanlış bildiklerim varsa gerçekten bilenler düzeltsin.

Eski sürümü kurduğunuzda ve açmak istediğinizde "yeni bir sürümü var şimdi yüklemek istermisiniz?" diye sorar sen istemezsin tabii hayır dersin ve msn açılmadan kapanır. İnternetten yüklemek dışında exe dosyaları varsa eski sürümün onunla kurabilirsiniz. İnternetten dosyaları yükletecek ufak exe lerle yeniyi yüklüyor.

mac72;
valla ben taaa 2009 msn sürümünün exe dosyasını saklamışım,onu buldum kurdum,gene aynı uyarı çıkıyor..microsoft bence eskiden hiç bir eser kalmasın diye eskiyi denetleyici kodlar koymuş gibi sanki..dediğim gibi xp ye kurarken sorun çıkmıyor..ama Win 7 ile sanki eskiyi tamamen yok etme çabasına girmişler gibi..misal eski oyunlar,bazı programlar bile çalışmıyor win 7 lerde.. (bazı win 7 sürümlerinde,sanal xp kurarak bu sorun aşılabiliyor mesela)

kısacası bu msn sorunu tamamen yeniyi kabullenmemiz için yapılmış bir girişim..

1 ay öncesine kadar bende 2009 sürümünü kullanıyordum.Yenisi çıktı uyarısı çıktı uğraşmak istemedim. Şimdi seviyorum yeni msn yi..:)

Bacıbey;
Öncelikle Starter kullanmanızı tavsiye etmem.Çünkü çok kısıtlı bir Windows 7 türü.Masaüstüne resim koymaya çalışacağınıza Ultimate kurmanızı tavsiye ederim.Bilgisayarda kullandığınız msni silerek microsoftun bizzat kendi sitesinden msn'nin yeni sürümünü indirip kurabilirsiniz.Facebookla pek alakam olduğu söylenemez.Bu arada kediniz çok şeker :)

C.ym;
Mübarek hardisk sectör taraması yaptınız mı hiç?

google chrome tarayıcıyı tek geçerim..hiç bir sorunu yok..arkasında da hergün girdiğiniz google amca var zaten :) daha ne olsun..her tür eklenti üzerinde iyi çalışıyor

Evet Chrome en hızlısı ama,en güvenliside Exporler 9'dur.Güvenliğe önem veren kişilerin Microsoftun yazılımını kullanmasında fayda var :)

Taberani;

ben senin o dediklerini yaptım bile ama bir hata veriyor sizce neden?

Elinizdeki Cd bozuktur.Daha önceden bu durum benimde başıma gelmişti.Bir önceki mesajımda hardiske bağlamışım işi sanırım karnım açtı o zaman :)

Bilgisayarın C hafızası dolu. 64,2 mb boş alan var. Masaüstündeki ve belgelerimdeki bütün büyük dosyaları silmeme rağmen anca bu kadar boşluk yaratabildim.C hafızasını bu kadar dolduran şey nedir? Nasıl temizleyebilirim.

Vilanjik;

Ccleaner programını kur küçük proğramdır. senın daha önceden nette gezdiğin kayıt defterıne gereksiz kayıtların tutulmasına kadar herşeyi otomatik siler. ve sana oldukça çok yer açacaktır :)

arkadaşlar kablolu internet kullanıyom vede şimdi ddizüstü bilgisayar alıcam internetim bütün dizüştü bilgisyr modellerinde kullanılabilrmmi nootbokla dizüstü bilgisayarın farkı ne alacağım bilgisayar
ın özellikleri işlemciB815(1.60GHZ 2MB/ ÇİFT ÇEKİRDEKLİMONİTÖR:14''WXGA(1366--768)BBELLEK;2GBDDRBU ÖZELLİKLERDE KABLOLU İNTERNETİMİ KULLANABİLİRMİYİM

teyzoş;

Evet mübarek internetin tüm dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilir. Ama kolaylık açısından wireless sizin için daha iyi olacaktır. Diz üstü ile notebook arasındaki fark boyut ve donanımsal farktır. Diz üstülerin işlemcileri daha üst düzey olurken, dw sürücüleri bulunurken, notebookta dw veya herhangi bir sürücü bulunmaz.Almak istediğiniz makine güzel,alınabilir...

Üst Alt