Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar Programcılığı kadroları için okulda görülen ders yeterli mi?

mehmet2254

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bilgisayar Programcılığı Kadroları İçin Okulda Görülen Ders Yeterli Mi?Arkadaşlar ben 2004 mezunuyum okulda pilgisayar programlama diye 2 kredilik dersimiz vardı o zaman akts yoktu acaba bu ders bilgisayar programcısı kadrosu için yeterli olabilir mi?daha önce ataması olmuş veya bilgisi olan arkadaşlar yorumlarınız?

Yeterli degil oyle sey mi olur...Programcilik 2 yillik meslek yuksek okulu tamamlama ile olur...2 ders gormek ile programci olunmaz...

Bunun Ekpss deki adı nedir ? ben ömss tercihlerinde göremedim bunun ile ilgili kadro ?

Bilgisayar Proğramcılığı için kurumların aradığı nitelik kodu : 3249
3249 nitelik kodu ile açılan kadrolara başvurduğunda aldığın derslerin değil mezun olduğun bölümün Bilgisayar Proğramcılığı olması gerekir.

Bilgisayar İşletmeni kadrosu var mesela ama aranılan nitelik kodu 3391.
İşte bu kadroya Bilgisayar Proğramcılığı mezunu da olsan başvuramıyorsun çünkü 3391 Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler önlisans programlarının birinden mezun olmayı gerektiriyor.

ben lisans için sordum arkadaşlar,lisans kadrolarında blgisayar programcısı diye bir kadro vardı ona istinaden sordum.

yetrlı olmalı.bu konuda bır cok sıtede o kadar cok konu acılmıs kı hepsıde havada kalmıs.memur olana kadar herkes sormus ama memur olunca donup sıteye bakın boyle boyle oluyor dememıs ..hep de havada kalmıs bır konu

ama klavuzlarda da o kadar net kı , sankı bır bılırkısı onayı olsa da ınansak havası var hepımızde...

Klavuzun 3.10. maddesinde örgün eğitim yoluyla bilgisayar dersi alanların ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine haiz olduğu belirtilmiştir.

İLGİLİ KILAVUZ AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEDİR

3.10. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, ?M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

DEVLET PLANALAM TESKILATINA DA SORULMUS

CEVAP OLUR SEKLINDEC..

EKLEDIM ALTA

Kamu Hizmetlerine Alınmaya İlişkin Görüşler

madde 8

30 soruda Bilgisayar İşletmenliği sertifikası - Memurlar.Net

2005 KPSS Yerleştirme işlemi neticesinde ÖSYM’ce Rektörlüğünüz emrine nitelikleri arasında “M.E.B.’den onaylı bilgisayar İşletmeni sertifikasına sahip olmak” şartı aranan Memur kadrosuna yerleştirilen bir adayın niteliklerinin kontrolü esnasında, 02/09/2005 tarihinde düzenlenmiş Çorum Valiliği Özel Profesyonel Sistem Bilgisayar Kursundan işletmenlik eğitimini tamamladığına dair belgeye sahip olduğunun tespit edildiği, lise mezunu olarak Bilgisayar İşletmeni kadrosuna yerleştirilen diğer bir adayın ise, halen Üniversitenizde İ.İ.B.F.’de öğrenim gördüğü ve öğrenimi esnasında bilgisayar dersinde başarılı olduğuna dair belge sunduğunun ayrıca bilgisayar İşletmeni sertifikasına sahip olmadığının tespit edildiği belirtilerek, söz konusu adayların atamalarının yapılıp yapılamayacağı hususundaki Başkanlığımız görüşünü talep eden ilgi yazınız incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 2005 Kamu Personel Tercih Kılavuzu’nun “3. Diğer Hususlar” başlıklı 3.1. maddesinde “Adayların, tercih edecekleri kadroların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; yabancı dil bilgisi, sertifika, ustalık-kalfalık belgesi, askerlik durumunu gösterir belge, vb. diğer belgelere başvuru tarihi (Başvuru Formunun ilgili kurumlara teslim edildiği tarih) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.” hükmü, 3.9 maddesinde ise “Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/ seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak” niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, “M.E.B.’dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak” niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.” hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla; mezkur açıklamalar çerçevesinde, 2005 Kamu Personel Tercih Kılavuzu’yla ilan edilen kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadro ve pozisyonlara yerleştirilen adayların atamalarını yapılabilmesi için, tercih edecek adayların, tercih edecekleri kadroların karşısındaki başvuru şartlarına ilişkin belgelere, bu yerleştirmeye ilişkin Başvuru Formunun ÖSYM’ye en son teslim tarihi olan 15/07/2005 tarihi itibariyle sahip olmaları gerektiği, “M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak” şartı aranılan Bilgisayar İşletmeni kadrosuna lise mezunu olarak yerleştirilen adayın ise, örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi aldığını belgelendirmesi ve bu kadronun diğer niteliklerini de taşıması kaydıyla atamasının yapılabileceği değerlendirilmektedir.

Peki bu alan içi üniversite mezunu olmak şart mı meslek lisesi bilişim bölümünden programlama diploma olması yeterli değil mi ?

“Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/ seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, demekte okul ayırımı yok

irfan yaman ağabey bu durum bilgisayar programcılığı içinde geçerlimi acaba bir bilginiz var mı?

açıköğretim lisans mezunlarının durumu nedir? bilgisayar dersi görüp geçmişse ?

bilgisayar işletmenliği ayrı bilgisayar programcılığı ayrı yazılım mühendisliği ya da bilgisyar müh. filan okumuş olman lazım kanımca bilgisayar programcılığı için ayrıca şimdi baktım kursu filanda varmış istersen yazılıp sertifikayı alırsan yardımı olur diye düşnüyorum

Üst Alt