Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayar programcılığını mı büro yönetimini mi seçmeliyim?

SerdarZ

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
[FONT=Poppins] [FONT=franklin gothic medium][SIZE=3][FONT=georgia]Abilerim ablalarım merhabalar bu sene bir önlisans bölümü okuyacağım ama hangisine girsem katkısı olur karar veremedim. Ya bilgisayar programcılığını seçeceğim ya da büro yönetimi ve yönetici asistanlığını seçeceğim. Bu iki bölümden hangisinin alımı daha çok yapılıyor? MS Office programlarına yatkınım, ingilizcemde var orta seviye ancak programlama pek bilmiyorum o yüzden kararsız kaldım. 2024'de EKPSS'ye de gireceğim ancak o ortaöğretime denk geliyor maalesef. Yardımcı olursanız sevinirim.[/FONT]
[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Poppins]

[/FONT]

Bilgisayar programcılığı iyi bence. Bir kamu kuruluşunda çalışıyormusunuz bilmiyorum ama ilerde teknik hizmetler sınıfına geçmenizde katkısı olur.

Bilgisayar programcılığı iyi bence. Bir kamu kuruluşunda çalışıyormusunuz bilmiyorum ama ilerde teknik hizmetler sınıfına geçmenizde katkısı olur.

Merhaba, ben bu dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Meb'de genel idare sınıfında memurum. Açıköğretimden 2.ünv olarak önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümünü okumayı düşünüyorum. İlerde unvan değişikliği ile teknik kadroda teknikerliğe geçmek istiyorum. Kafama takılan bir husus var bilginiz varsa şayet cevaplardanız sevinirim : unvan değişikliği ile teknik kadroya geçmek için bu bölüm geçerli dimi? yani yoksa bilgisayarla ilgili başka bölüm mü geçerlidir? diğer sorum da : açıktan bu bölümü okumak örgün gibi geçerlidir dimi?

Bölüm geçerli. Dilerseniz birde son yapılan unvan değişikliği kılavuzunu gözden geçirin.

Bölüm geçerli. Dilerseniz birde son yapılan unvan değişikliği kılavuzunu gözden geçirin.

Büyük ihimalle geçerlidir evet. Bölümleri tek tek yazmamış , ondan kafama takılmıştı. Teşekkürler. Unvan değişikliği bakalım ne zaman olur mebde bakalım nasip.

Yani bölüm geçerli. Programcı yada tekniker kadrosuna başvuruda bulunabilir.

Kardeşim önce hayırlı olsun Allah muvaffakiyetler nasip etsin. Tercih yaparken ananın, babanın, kardeş ve arkadaşın yönlendirmesi ile değil de, bütün hayatını etkileyecek bir karar alacağın için, zevkle ve arzu ile icra edeceğin bir meslek seçimi yapmak en doğru olanıdır. Burada bizler bir fikir söyleriz elbette ancak sen iyi düşün, taşın,ölç, biç ve öyle karar ver sevgili kardeşim.
"Büro yönetimi ve yöneticiliği ve bilgisayar programcılığı arasında bir tercih yap bakalım abi" diye bana sorduğunda ben hiç ama hiç düşünmeden "bilgisayar programcılığı" derim ve tartışmam bile. Hiç olmazsa elinde bir bileziğin olur. Tıp gibi bazı istisnalar haricinde geleceğin meslekleri hep bilgisayar üzerine kurulu. Bir de savunma sanayi (kamu veya özel) şirketine kapağı attın mı sırtın yere gelmez.
Ama karar senin.
İyi düşün taşın ve kimsenin etkisinde kalma aksi halde ölünceye kadar kafanı duvarlara vurursun.
Kolay gelsin.

Bilgisayar Programcılığı seçecekseniz kesinlikle kendinizi geliştirmeniz lazım ve DGS ile 4 yıllığa (Mühendislik) tamamlamanizi tavsiye ederim.

alifatih1958

Abi öncelikle teşekkür ederim tavsiyen için. Benim aklımdaki şu bu 2 bölümdende dgs sınavı ile 4 yıllık yönetim bilişim sistemleri bölümüne girebiliyorum aklımdaki bölüm bu ilerde 4 yıla tamamlarsam. Hem işletme hem programlama dersleri aynı anda olduğu için hem memurluğa hemde yazılım olduğu için internet üzerinden de çalışabilirim diye düşünüyorum sizce mantıklı mı? Birde bilgisayar programcılığı bölümünü bitirdiğimde teknik sınıftan memur olabiliyor muyum abi o konuda pek bir bilgim yok.

mirdem
Kendimi elimden geldiğince geliştirmeye çalışıyorum. Grafik tasarım ve MS Office programlarında bilgim var B1 seviyesinde ingilizcemde var ama programlamaya dair pek bilgim yok onun için acaba seçsem mi seçmesem mi diye karar veremiyorum. Çok zor gelirse pişman olursam diyerek sıkıntı oluşuyo.

Valla sevgili kardeşim benim üniversiteden mezun olalı 38 sene oldu. O günden bu yana sistem çok değişti ve ben bu sistemleri hiç ama hiç takip etmedim.Nedir, ne değildir pek bilmem. Bilmediğim konularda da ahkam kesip insanları yanıltmak istemem. Sualini bir bilene sorman daha iyi olacaktır.
Selametle..

Üst Alt