Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bilgisayar sertifikası olmayanların atanamaması sorunu!?
Ya bide başkalarının hakkınada giriyor.Adam 93 puandır pc sertifikası vardır özel nitelikli pc sertifikası olan yeri yazar ama sertifikası olmayan 1 üstündeki adamda aynı yeri yazar 2 side atanamaz olan sertfikası olana olur..Amandiyim herkes önce kendi nitelik kodlarını çıkarıp ona göre tercih yapsınlar.Tercih yapmak için tercih yapmayın hem kendilerine zarar hemde başkalarınada zarar verirler..
pc sertifikası sadece bilgisayar işletmenliği kadrosunda istenir. memur veya vhki kadrısunda istenmiyor artık. 2018'de atanırken bizden istenmedi. ayrıca özel şartlarda da yoktu. ayrıca istenirse şayet okulda görülen temel bilgisayar dersi bu sertifika yerine geçerlidir.
Arkadaşlar ben birşey sorcam bilen varsa lütfen cevap verebilir mi memur olarak atanirsam 2yil sonra falan sınava girip kendi bölüme tercih verebilir miyim
Arkadaşlar merhaba,
MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikasını 2011 yılında almıştım fakat bulamadım,kurumu arayıp ne yapabılırız dıye sorduğumda MEB e dilekce yazıyorsunuz onlarda bıze talep ıletıyor bızde onlara elımızde olmadığına dair belge düzenliyoruz. Dedi. Bu durumda sızce tercıh yaparken bu kodla tercıh yapmalıymıyım.?
Arkadaşlar tek tek alıntı yapmadım uzun sürer diye ama bazı arkadaşlar rakiplerini, kendinden daha yüksek puan alanları tercih yapmamaları için yanlış yönlendiriyorlar o yüzden öncelikle klavuzu kendiniz okuyun kendi bildiğinizi yapın.
- Önlisans veya lisans mezunu olan arkadaşlar artık tüm üniversitelerde bilgisayar dersi var ve bu dersi gördünüz. Daha önceden bilgisayar dersi olmayanlar vardır elbet onlar sertifika almaları gerekmektedir. Bilgisayar dersi görüp görmediğini bilmeyenler veya görüpte kanıtlamak isteyenler mezun olduğu üniversiteden Transkript belgesi alabilir bu belge de liseden de alabilirsiniz üniversitelerden de alabilirsiniz. Lise de gördüyseniz transkrip ile belgelendirirsiniz çokta sorun olmaz ama VHKİ için bile bunu isterler. ( Transkript demek eğitim gördüğün dönemde aldığın dersler demektir burda da Bilgisayar ile alakalı bir ders varsa bunu görmüşsün demektir. Liseler MEB e bağlı olduğundan MEB onaylı sertifika tarzında geçmektedir.) Üniversiteler de eğitim kurumu olduğundan ordaki dersler de geçerli olmaktadır.) OzanKaanCevik; Tercih sonuçları belli olup evrakları hazırlayıp teslim edeceğiniz güne kadar hazırlayabilirsiniz. Ama 27 yaşında iseniz ve Lise okuduysanız kesinlikle bilgisayar dersi görmüşsünüzdür. Transkript ile bunu belgeleyip tercih yapabilirsiniz.
Kılavuzda açıkça daha önce okul hayatında bilgisayar dersi alınmışsa bunun MEB onaylı bilgisayar sertifikası yerine kabul edilebileceği yazıyor. Bu konu hakkında bilerek yanlış bilgi verecek kadar kötüleşmediğinizi düşünmek istiyorum. Ve bilginizin olmadığı konularda da konuşmayıp insanları yanıltmananızı tavsiye ediyorum.