Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayarcı dükkanı açmak istiyorum..?

akrepyusuf

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selamunaleyküm arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi böyle bir niyetim var bilgisayarcı dükkanı açıp işletmek istiyorum yapılacak işler; sıfır bilgisayar satışı,tamir,format,aksesuarlar...vb. şeyler extra web tasarımı olacak bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz bu işde çalışan veya yakını olan biraz bilgilendirebilirmi beni başlangıç sürecinde neler var şirket,vergi,muhasebe felan....

sıfırdan başlayacağım hiç bir bilgim yok daha önce deneyimim yok esnaflık yapmadım

önce ALLAHA sonra kendime güvenim sonsuz

halk bank engelliye kredi veriyor diye biliyodum

herhangi bir sosyal güvenceniz yoksa kaymakamlık sosyal yardımlaşma ya gidip böyle bir iş yeri açmak istiyorum deyin.yaklaşık 15.000 tl destem veriyor tabi proje kabul edilirse.faizsiz va 2 yıl ödemesiz ve 2 yıl sonunda taksizler halinde 5 yada 6 sene de ödüyorsunuz bence bir gidip bilgi alın derim

şuanda özel bir şirkette ssk lı olarak çalışıyorum + 3.dereceden vergi indiriminden yararlanıyorum

teşekkür ederim duygu bahçesi

Bir muhasebeci ile anlaşmanı öneriririm. Aksi halde çok hata yaparsın ve masrafın olur...

dostum, ilk önce yapmak istediğin işi yapan biri işyerinde bir süre, ücret bile almadan çalışmayı denemeni öneririm. birçok sorunun cevabını bu şekilde bulabilirsin.

Iş yeri açmak zor iş. Vergisi,stopajı,kirası,muhasebecisi,suyu,elektiriği,bağkuru, vs.mekan kurmadan vergiye tabi olmadan küçük küçük birşeyler yapabiliyorsan yap derim.

Vergisi,stopajı,kirası,muhasebecisi,suyu,elektiriğ i,bağkuru boşverin onu muhacebeci halleder.. İş deneyiminiz yok anladığım kadarıyla o kötü..O işi yapacaksanız bir Pc nin tum donanımlarını iyi bilmeniz gerekir.Dış donanım sorunsuz halledilir fakat İç donanım bilginiz yoksa bu işe girmeyin derim...Yazılım ve donanım için bilgisi bir elemanda işinizi gorur sanmayın.. Önce siz bileceksiniz, yoksa elemanın eline kalırsanız işiniz zor..

arkdaş ben 10 yıldır bu işin içindeyim artı bende cep telefonu var o kadar güzel bi iş değil ha biliyosan anlıyosan cep telefonu ekle tutacagın dukkan guzel ise kazancın ii olur ama sadece bilgisayar para bırakmaz istersen onda da malı nerden alacagına dair yardımcı olurum ama önermem

moonsheer;

muhasebeci halleder demişsiniz .nasıl yani bu saydıklarımı muhasebe mi ödeyecek.sizin bunlar ne kadar para tutuyor haberiniz yok galiba.

bilgisayar değilde,cep telefonu bayiliği,satış-onarım daha kolay,,işlek bir yerde dükkan açarsanız çok iyi para kazandırıyor.

arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

yaklaşık 5 senedir bilgisayar ile uğraşıyorum ama teknolojiye ayak uydurup takip etmiyorum ama uzak ta değilim (mesleğim farklı olduğu için) zaten dükkanın amacı pc tamir edip formattan para kazanmak değil web tasarımı + grafik yapabiliyorum orta dereceli profosyonel değil örn: SİVAS-Zara Dilekpınar Köyü Kültür Derneği köyümün sitesi ve tamamen yapımı bana ait joomla kullanarak yaptım yani bilgisayarcı dükkanı diye bahsettiğim yer aslında hem hosting firması olacak hem web tasarımcı olacak + dükkana giren boş çıkmayacak he bu işi tek ben mi yapacağım hayır yanıma eş dost 2 kişi daha ayarlamayı düşünüyorum

hayırlısı olsun diyorum nasibimizde varsa olur

arkadaşım teknolojiyi her daim takip etmen ve yenilikleri öğrenmen gerek teknoloji günden güne değişiyor,5 yıl önceki teknoloji ile şimdiki birmi değil o yüzden herdaim takipte olman ve kendini yenilemen gerek.ve demişsin ki orta derece web tasarımı-grafik yapabiliyorum demişsin ne yazık ki artık bu meziyet değil çünkü artık bi çok yer bunun eğitimini veriyor ve artık herkes orta derecede grafik tasarımı ve web tasarımı biliyor. ben sana dikkat et derim en azından iyi kötü bir işin var hayallerini biraz ertele neden diye sorarsanda kendini biraz daha geliştir piyasada 1 olamasanda ilk 5'e girmeye çalış derim :) tabi bu nacizane benim fikrimdir ister kulak ardı edersin ister dinlersn o sana kalmış :)

Öncelikle hayırlısı ise olsun diyerek söze başlayım.
Ben 1999 senesinde beri internet kafe/oyun salonu işindeyim.
Seçmiş olduğun iş, eğer iyi bir yerde açılacaksa çok güzel para kazandırabilir. Kısmende olsa, dükkanın olduğu sokak-cadde işleri etkiliyor. Yayası ve oturanı çok olan yerler her zaman şanslıdır. Oturanı çok derken, 1-2 katlı binalardan oluşan bir semt negatif, 6/7/8 katlı binalardan oluşan semtler pozitif etkiler.
Her ne kadar herkesin evinde bilgisayar var ve herkes iyi kötü bir bilgiye sahip olsada, mutlaka bir yerde bilgisayarcıya ihtiyaç duyabiliyor.
Ben ufak tefek parça satışı, klavye, fare, kulaklık, ethernet kablo gibi sarf malzemeleride bulunduruyorum. Heleki sık sık arıza ve format gelirse çok güzel getirisi var. Ayrıca parça kontör, fatura ödeme bayiliği gibi sistemlerede girebilirsin.
Bunun yanında, online oyunlar için gold bar ve premium satışlarını yapabilirsin. (Yasal bayilikleri var)
Alt alta tabelaya yazdığında, onlarca ürünün satışını ve onlarca hizmeti tek bir mekana sığdırabilirsin. (Mantıksal ve yasal çerçevede)
Bir zaman gelir x kalem işi iyi gider, başka zaman y kalem işi. Böylece yuvarlanır gidersin.
Buraya kadar anlattıklarım + yönleri.
Birde madalyonun öteki yüzü var.
Kriz herkesi ciddi anlamda etkiledi. Vergi, kira, muhasebeci şimdi hepsini saymayım bildiğimiz o uzun listeye ödenen paraların ucu bucağı yok. Sürekli kazandığım paraların hepsini bu listeyi oluşturan mercilere yetiştirmeye çalışmaktan, iki yakam bir araya gelemiyor.

Açacağın noktanın önemi çok büyük. Çevrende o işi yapan en yakın kişilerle aranda mesafe olmasına özen göster. Allah herkesin rızkını ayrı verir sözleri geçmişte kaldı. G.. G..te açılmış aynı işi yapan bir sürü esnaf birbirlerinin müşterilerini kapmak için on takla atıyor. Mantık sınırlarını zorlayan fiyatlar kırıp aybeye iş yapıyor, masrafı azaltmak için 3. sınıf malzeme ve sahte hizmetlere yöneliyor.

Umarım geçinebilecek kadar geliri olan güzel bir yer olur. Gelir bir köfte ekmeğini yer, hayırlı işler dileriz ileride... (Çay içmiyorumda:))

Bodrumlu,

Bizim orada konuştugumuz konu iş deneyimi hakkında..eger iş deneyimin varsa para kazanabilirsin, muhasebecinde vergi,stopaj vs. vs işlerini halleder... önemli olan işi bilmek ve o meslekten para kazanabilmektir.Gerisin muhasebeci halleder.. Sanırım sen beni yanlış anlamışsın.

Bu arada 1991 yılından beri ticaretin içinde olduğumu ve bunların ne kadar para tutugundanda haberim oldugunu belirtmek isterim :)

qünde kaç format qelecek? senın yapman gereken dükkanı açacaksın. daha sonra devlet kurumlarına saldıracaksın. Bilqisayar ihalelerini alacaksın ufak çaplı düşünme. ben su anda çalısıyorum . Bilqisayarıcıyım eskiden kendı bir dükkanım wardı ufak çaplıydım su anda bir kişi ile anlaştık 3 kişi çalışıyoruz. Karabük ilindeyim. 104 bin Nufusu war. tüm kamu kurumlarını baqlamayı başardık. işinide doğru düzqün yaparsan senden vazgeçmezler merak edme.Önce iş yerlerini bağlaman lazım. TONER dolum işine girmenı tavsiye ederim Bu işleri öğrenmeye bak. yasım 21 11 yasından beri bilqisayarcıyım;) tecrübe ve deneyımım war. sana bazı konulardada yardımcı olurum. sayqılarımla.

arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum

hayırlısı ise olur mevlam neyler neylerse güzel eyler

Üst Alt