Öncelikle hayırlısı ise olsun diyerek söze başlayım.
Ben 1999 senesinde beri internet kafe/oyun salonu işindeyim.
Seçmiş olduğun iş, eğer iyi bir yerde açılacaksa çok güzel para kazandırabilir. Kısmende olsa, dükkanın olduğu sokak-cadde işleri etkiliyor. Yayası ve oturanı çok olan yerler her zaman şanslıdır. Oturanı çok derken, 1-2 katlı binalardan oluşan bir semt negatif, 6/7/8 katlı binalardan oluşan semtler pozitif etkiler.
Her ne kadar herkesin evinde bilgisayar var ve herkes iyi kötü bir bilgiye sahip olsada, mutlaka bir yerde bilgisayarcıya ihtiyaç duyabiliyor.
Ben ufak tefek parça satışı, klavye, fare, kulaklık, ethernet kablo gibi sarf malzemeleride bulunduruyorum. Heleki sık sık arıza ve format gelirse çok güzel getirisi var. Ayrıca parça kontör, fatura ödeme bayiliği gibi sistemlerede girebilirsin.
Bunun yanında, online oyunlar için gold bar ve premium satışlarını yapabilirsin. (Yasal bayilikleri var)
Alt alta tabelaya yazdığında, onlarca ürünün satışını ve onlarca hizmeti tek bir mekana sığdırabilirsin. (Mantıksal ve yasal çerçevede)
Bir zaman gelir
x kalem işi iyi gider, başka zaman
y kalem işi. Böylece yuvarlanır gidersin.
Buraya kadar anlattıklarım + yönleri.
Birde madalyonun öteki yüzü var.
Kriz herkesi ciddi anlamda etkiledi. Vergi, kira, muhasebeci şimdi hepsini saymayım bildiğimiz o uzun listeye ödenen paraların ucu bucağı yok. Sürekli kazandığım paraların hepsini bu listeyi oluşturan mercilere yetiştirmeye çalışmaktan, iki yakam bir araya gelemiyor.
Açacağın noktanın önemi çok büyük. Çevrende o işi yapan en yakın kişilerle aranda mesafe olmasına özen göster. Allah herkesin rızkını ayrı verir sözleri geçmişte kaldı. G.. G..te açılmış aynı işi yapan bir sürü esnaf birbirlerinin müşterilerini kapmak için on takla atıyor. Mantık sınırlarını zorlayan fiyatlar kırıp aybeye iş yapıyor, masrafı azaltmak için 3. sınıf malzeme ve sahte hizmetlere yöneliyor.
Umarım geçinebilecek kadar geliri olan güzel bir yer olur. Gelir bir köfte ekmeğini yer, hayırlı işler dileriz ileride... (Çay içmiyorumda
)