Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayarı neler hızlandırır?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

Yavaşlatan pek çok nedeni vardır biliyorum.prefetch,temp,virüs temizleme,diskbirleştiricisi,cleaner bunları düzenli yapıyorum.buna rağmen neden ağır çalışır sebepler ne olabilir?nasıl hızlandırabilirim?

Format zamanı gelmiştir..:) Ne kadar o saydıklarınızı yapsanız da bi süre sonra windows şişiyor

iyi sıfırlatayım bir format çektireyim bari.bu arada formatlatmadan içindeki yüklenenleri nasıl koruyabilirim.bide bunu yazıversen:eek:

kullandığın netin adı nedir ? süperonline mı ?

Allah belasını versin eğer süperonline ise pc alakası yok net yavaş ve karşılarında çocuk var gibi dowloand çok yapılmış kablolu deneyin hizinitestet cart curt ay başı oldu nezaman dowloand yaptımda yavaşladı bu kaynanasını sinemaya götürdüğümün neti :mad::mad:

Pc de C ve D sürücüsü varsa Silinmesin istediklerini D ye atarak , silinmesin istediklerini CD ye kopyalayarak ya da harici Harddisk alıp ona kopyalayarak.. Ha sorduğun proğramlarsa onlar gider yani her türlü..:) yeniden kurcan format sonrası

kullandığın netin adı nedir ? süperonline mı ?

Allah belasını versin eğer süperonline ise pc alakası yok net yavaş ve karşılarında çocuk var gibi dowloand çok yapılmış kablolu deneyin hizinitestet cart curt ay başı oldu nezaman dowloand yaptımda yavaşladı bu kaynanasını sinemaya götürdüğümün neti :mad::mad:
TTNET sınırsız pc ASUS.ben öyle fazla anlamam.bir ara turcselin vın denemiştim onu hiç yapamamıştık.ttnet de karar kılındı.aslında memnundumda.ama son dönemlerde çok yavaşladı sanırım.ercinin dediği gibi format istiyor:(

Bir çok ınsanın yanıldığı şey şudur:
Bilgisayar en son sıstem olunca cok hızlı ınternete filan girecez sanıyorlar ): iNternet hızın ne kadar ıyı ise o kadar hızlı kullanırsın makıneyi. dediklerınızı yapsanızda. Normal Kullanıcı 3 ay Profesionel kullanıcı 6-12 arasında format atması sağlıklıdır. format sağlıksız bırsey değildir zarar vermez makıneye.

iyi akşamlar bişey sorcam kendimiz evde bilgisayara format nasıl atabiliriz cvp yazarsanız sevinirim arkadaşlar

neden ağır çalışır sebepler ne olabilir?

Yanıtlara bakınca 2 konunun birbirine karıştığı görülüyor. Bilgisayarınız mı yavaş, yoksa internet mi?

İnternetin yavaş olmasının bilgisayarla pek alakası yoktur. Bilgisayar yavaş ise programlar vs. yavaş açılır, yavaş çalışır ama internet hızı etkilenmez. Önce bunu netleştirmek lazım.

Eğer bilgisayar yavaş ise, en önemli nedeni arka planda çalışan gizli programlardır. Bunlar sistemi meşgul ederler. Çoğu kullanıcının haberi olmadan bu tür programlar kendiliğinden yüklenir. Örneğin java veya flash player gibi programları bir kez yüklediğinizde sürekli güncellemeleri kontrol eden bir pragramları da arka planda çalışır. Bunları bir sistem analiz programıyla zaman zaman temizlemekte fayda vardır.

Format bir çözümdür ama en kolaycı çözümdür. Biraz çaba göstererek format atmadan da bilgisayar hızlandırılabilir ve windows'un gazı alınabilir. Bu işi hazır yapan programlar da var. Önceki işletim sistemim Win XP'yi hiç format atmadan 10 yıl kullandım. Win7'ye geçmesem daha da kullanırdım herhalde...

Üst Alt