Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilgisayarım çok yavaşladı. Hızlandırmak için ne yapabilirim?

jolie

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bilgisyarım çok yavaşladı içindeki gereksiz programları da sildim ama aynı hızlandırmak için ne yapmalıyım

format attırıcamda suanda bilgisayarım lazım yani formata vaktim yok:(
ayrıca evet ya genel anlamda yavaş donuyo arada:(

malesef aynı sorun bendede var genel anlamda yavaş halbuki gereksiz ıvır zıvırda yüklemem ben fazla sayılabilecek bişeyde yok

Bu yazılımı 2 senedir kullanıyorum, bilgisayardaki gereksiz dosya kalıntılarını siliyor, istersen internet geçmişini veya ekle kaldırdaki silemediğiniz programları siliyor.Windowsla uyumlu program rahatlıkla kullanabilinir ucretsizdir, bilgisayarı hızlandıracağını sanmıyorum.

Virüs olmasın önce bunu anla.

jolie çözdün mü sorunu neden kaynaklanmış

format attırıcamda suanda bilgisayarım lazım yani formata vaktim yok:(
ayrıca evet ya genel anlamda yavaş donuyo arada:(

benimde genelde donuyordu pc asırı dolunca yüklenilince donar format gerekir benimde senin dediğin gibi vaktim yok dedim c cleaner die bi temizleme programı kurdum cerezleri falan demizliyo ve hızlanıyor
artı ben birde program yüklerken artı onlarında yanında gene taller leride kaydetmişim programlar baya bi yığılmıs bende onları uzakdan yardımla bi arkadasıma temizlettim inanırmısın pc acmak icin 15 dk bekliyordum şimdi 1 dk da acılıyor

taracıyınızı degiştirin expolar çok donuyor ben google crone kullanıyorum çok hızlı isteryen olursa link verebilirim özelden

arkadaşlar son çare olarak format attırmak zorunda kaldım ve sorun kalmadı hepinize çok çok tesekkür ederim iyi ki varsınız::eek:

Yüksek erişimli yazma ve kopyalama değerlerine sahip bir SSD takarak işletim sisteminizi bunun üzerine kurmak bu sorunu donanımsal olarak çözerek tarihe gömmenize yetecektir.

Herhangi bir upgrade sözkonusu olmadan yapacağınız işlem ise rutin kullanımınızı inceleyerek daha tertipli düzenli bir hale getirmek. Örneğin üşengeçlikten açtığınız masaüstündeki klasörlerin tamamını bölünlenmiş diğer disk alanınıza ya da masaüstünden herhangi başka bir yere taşıyın ve bir daha da masaüstüne her ıvır zıvırı kaydetmeyin. Bu ciddi anlamda sisteminizin tökezlemesinin önüne geçerek daha hızlı açılıp kapanmasını sağlayacaktır. Düzenli olarak Scan Disk (Disk Tarama) ve ardından Disk Defrag (Disk Birleştirme) yapın, bunu alışkanlık haline getirin.

Sadece bu saydığım şeyleri yaparak bugün format attığınız bilgisayarı uzun uzun aylar boyunca en ufak yavaşlama hissetmeden kullanabilirsiniz. Format atmak, en ama en son çare olmalı.

Dante bu konuda çok haklı.. Masaüstünde ne kadar gereksiz dosya varsa o kadar kasıyor p.c. Elinizden geldiğince masa üstünde tek resimler, şarkı dosyaları vs vs bulundurmayın.

öncelikle iyi bir antivirüs programı kurulu olmalı ve süekli güncellenmeli ve arada birde tarttırımalı, ayrıcada CClear diye program ile sistem taratması yapın.

Üst Alt