Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilinmeyenleri ile serebral palsi

spastik

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba. serebral palsi kolay yaşanılmadığı gibi anlatılması yada anlaşılması çok kolay olmayan bir engel türü. sanırım bu anlamıyla işe serebral palsinin ne olduğu ile değil ne olmadığı ile başlarsak işimizin daha kolay olacağı kanatindeyim.
çünkü bilinmemekten ziyade yanlış bilinenlerle uğraşmak daha doğrusu savaş vermek durumunda kalıyoruz. örnek verilecek olursa bütün sp lerin zeka ile ilgili engelli oldu algılayabilme ve anlama yetilerinde sıkıntılar olduğu gibi bir hatalı bilgi mevcut. bu söylediğim bilgi maalesef sadece sıradan halk kesiminde değil bir kısım hekimlerde bile bulunabiliyor.
başka bir hatalı varsayım duruş ve hareket bozukluğunda kaynaklı olsa gerek (öyle varsayıyorum) bu bireylerin alkollü sanılması ki bu durum özellikle mübarek sayılan günlerde ciddi sıkıntılar doğurabiliyor.
başka bir noktadan ele almamız gerekirse sadece yukarıdaki iki nedenden ötürü toplumda ayrımcılığa uğrayan en baştaki engel grubu serebral palsi.
serebral palsiye sahip bireylerin en çok zorladığı konuların başında serebral palsinin beraberinde gelen diğer fizyolojik rahatsızlar ki bunların başında dayanılmaz noktalara kadar varan bel boyun ve diğer eklem ağrıları. fakat bundan daha vahim olanı hekimlerin bu durumu çok normal kabul edip serebral palsiye takılıp diğer fiziksel rahatsızları görmezden gelmeleri
serebral palsi iseniz ve talep eden durumundayken hekimlerden heyet raporu almanız tam bir muamma öyleki bazen muaneye bile gerek duymazlar ve o raporu asla alamazsınız hele hele iş ile ilgili bir raporsa.
tüm bu olumsuzluklar bir tarafta beklerken ve her gecen gün biraz daha birikirken aklıma gelen ilk çözüm detaylara fazla girilmeden ama serebral palsininde ne olmadığını üzülerek söylüyorum ki ve ayrıca yazarken hicap duyuyorum öncelikle hekimlere daha sonra tüm topluma anlatabilecek bir kamu spotu hazırlanması bir nebzede olsa önyargıların kırılmasına katkı sağlayacaktır...

Üst Alt