Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Konusuna göre değişir. Kolay ve uzmanı bulunan bir bilirkişi ise en fazla bir-kaç ayda sonuçlanır. Bir de mahkemenin nerede olduğu da önemli. Ayrıca yerinde tespit ise bu da süreyi değiştirebilir. Hülasa, konu nedir sorusunu sormak lazım...
gelse ne yazar en az 3 bilirkişi hesaplanması daha olur karşı taraf itiraz eder senin avukatın itiraz eder her seferinde bilirkişi ücreti ödersin davan uzar gider burada 10 yılı deviren insanlar var iş kazası trafik kazası geçirip davası devam eden o yüzden daha yolun başındasın çok kafa yorma uzun bir süreç seni bekliyor . sistem çok kötü davam bitsin derken bir bakmışsın 12 yıl geçmiş bunun sadece en az 2 yılı Yargıtay sürecidir.
Nihayet dava biteli 1.5 ay oldu.
Gerekçeli karar yeni yazıldı.
Peki şimdi ne olacak?
istinafa gidecekler mi?
Hangi süreçler beni beni bekliyor?
Tazminatımı ne zaman alırım?
benim gerekçeli karar yazılalı 3 yıl oldu. 2 yıl 15 gündür Yargıtay arşivde
dava açalı12yıl oldu senin kaç yıl oldu ?
gerekçeli karara senin avukatın yada karşı tarafın avukatı itiraz etti mi? Yargıtay a gitmek için 15 gün süre var
tazminat miktarın ne çıktı ?
3 yıl 8 ay süren tazminat davam çok şükür bitti.
istinaf ve yargıtay sürecini beklemeden paramı aldım.
Darısı davası süren bütün arkadaşlara.
Dava süreci çok zor ve çok ama çok sabır gerektiren bi süreçtir.
[FONT=Verdana]istinaf ve Yargıtay süreci olmamış yani karşı taraf ve siz itiraz etmeden bilirkişinin hesapladığı tazminata ok dediniz . şirket ödeme yaptı yani sizde kabul ettiniz anlaşma olmuş işte daha ne olacak neyse memnunsan aldığın miktardan güle güle harca[/FONT]
Merhaba kolay gelsin ben 09,12,2017 de trafik kazası geçirdim hastaneden %8 lik bir heyet raporu aldık ve bu raporu ekimin 25 inde sigortaya gönderdik 1 buçuk aydır sonuç bekliyoruz hala incelemedeymiş acaba tahmini ne zaman sonuçlanır bilgisi olan varsa cevap yazabilir mi şimdiden teşekkür ederim
Bilirkişi raporunun nereden geleceği ile ilgili bir durum bu, mahkemelerde belli bir süre yoktur bilirkişi raporları için mesela adli tıp tan bir değerlendirme istenmişse gelmesi 1 yılı da bulabilir ama 2 ay gibi bir sürede de tamamlanabilir.
İstediğiniz bilir kişi raporu tahkim komisyonu üzerinden yazılacaksa 45 gün yasal süresi vardır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.