Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilişim tek. ve yazlım dersi bilgisayar işletmen sertifikası yerine geçer mi?

SerdarZ

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar ben normalde bilgisayar işletmeniliği sertifikası için halk eğitime yazıldım ancak şöyle bir şey duydum lisede veya üniversitede bunun eğitimini almış olmakta yetiyormuş diye, bende gittim e okul'dan inceledim 5. ve 6. sınıflarda " BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM" dersi aldığımı fark ettim bu sertifika yerine geçiyor mu yoksa halk eğitim veya özel kurslardan almış olduğumuz belgeler yeterli mi? Birde son olarak hangi sertifikaları almak daha avantajlı olur? Yazıldığım 2 kurs daha var birisi İngilizce B1 birisi diksyon bu sertifikalarıda almam ilerde iş imkanı yaratır mı?

SerdarZ üniversitede bilgisayarla alakalı ders almış olmak bilgisayar işletmenliği sertifikası yerine geçiyor ama 5 ve 6 sınıfta alınmış dersler geçermi bilmiyorum çünkü ortaokul alt seviye bir eğitim ama gittiğin kurs sayılır bilgisayar işletmenliği için.

Bu ve diğer gittiğin kursların özel sektörde bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Ama kpss ve ekpss atanma olursa şartlar arasında bilgisayar işletmeni sertifikası isteyen kadrolar oluyor.

ingilizce kursu için atanırsan yabancı dil için ilave maaş alınıyor tabi onun seviye tespit sınavıda var.

Diksiyon kursu kendini ifade etmende faydası olur ama işe girmede somut bir etkisi olmaz.

@kara duman
[FONT=sans-serif]EKPSS üzerinden işletmen, v.h.k.i veya memur olarak atanmada şansımı arttıracak verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Birde size bir akıl danışmak istiyorum ben normalde sözelciyim ve geçen sene ilahiyata geçtim hazırlıktayım ancak tekrardan değiştirip 2 yıllık büro yönetimi ve yönetici asistanlığını düşünüyorum hem normal kpss hemde ekpss 80-85 puan arası alıyor 95-99 gibi puanlar istemiyor sizce mantıklı mı? (İlahiyatı tercih ettiğimde rapor almamıştım tercihlerden sonra aldım)[/FONT]

SerdarZ alacağın bilgisayar sertifikası atanma şansını arttırmaktan ziyade atanacak puanı aldıktan sonra atanmak için o belge şart o şartı yerine getirir yoksa seni senden yüksek puanlı birinin önüne geçirmez.
Ekpss için söylüyorum her atama döneminde diyanet baya alım yapıyor çok tercih edebilen olmadığı için çok düşük puanlarla alıyor ve kadrolar dolmuyor genelde ama okuduğun ilahiyat bölümü o kadrolara uyarmı bilmiyorum.
Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı hakkında çok bilgim yok.

kara duman

Amacım aslında ekpss ve kpss'de önlisans seviyesinden girebilmek. Bundan önceki girdiğim sınavlarda hep ortaöğretim düzeyinden girdim hizmetliden başka doğru düzgün bir kadro açılmadı birde puanlarda 95 ve üstü seviyelerde aynı şey ekpss içinde geçerli olduğu için en kötü önlisans gireyim diyorum ama bir şey daha aklıma takıldı ben şu an ilahiyat hazırlıktayım ya bu bölümden büroya geçtim 2023 Eylül ayında başladım 2025'de bitirebiliyorum ama sınav 2024'de sizce 2024 ekpss ye ortaöğretimden mi girmek mantıklı yoksa önlisans tan mı? İlk defa gireceğim için hiç bilgim yok ortaöğretimden 85 ve üstü alabileceğime inanıyorum ancak risk almak mantıklı mı?

SerdarZ önlisans diploması olmadan önlisanstan sınavı giriliyormu bilmiyorum yani öğrencilikte başvuruluyormu araştır bu konuyu.
Ortaöğretimde 90-95 ile atanıyor ben 80-85 alabileceğimi düşünüyorum demişsin yani ortaöğretimden atanman zor.

Önlisanstada puanlar düşük değil ama kadrolar hizmetli değil daha üst seviye tabi.

Bence şu an okulunu bitirmeye odaklan sınav zamanı duruma göre karar verirsin sınava 6 ay kalada çalışmaya başlarsın.

kara duman

Önceden girdiğim KPSS sınavlarında matematiğe hiç çalışmamıştım 3-4 soru anca yapmışımdır puanım 81'di ekpss de matematiğe doğru düzgün çalışabilsem biraz olsun temel soruları çözebilecek seviyede olsam bu ekpss için yeterli olur mu? Gördüğüm kadarıyla YKS'ye göre kpss'nin matematiği daha yapılabilir geldi bana sonradan bakınca.

SerdarZ evet yks göre matematiği daha yapılabilir ama insanlar genel kültür kısımında dökülüyor çünkü o kısım çalışmakla olacak bir kısım değil çıkmış soruları çöz kendini test etmiş olmuş olursun böylece nerde eksiğin varsa o tarafa ağırlık verirsin.

kara duman

Tarihle aram iyidir, coğrafyada ise unuttuğum takıldığım bazı kısımlar oluyor onun dışında matematik dediğim gibi 3-4 soru çözüp bırakıyorum. 2022 yılına ait ortaöğretim sınav sonuçlarım : GY : D:28 Y:12 GK : D:41 Y:19 Puan : 79,7757
Sizce ekpss'de 90 ve üstü alabilir miyim?

kara duman
Ama benim bildiğim ekpss ortaöğretimden atanabilmek için 90 ve üstü almam gerekiyor. Ha aklıma gelmişken onuda sorayım, sizce 2024'de ortaöğretime mi gireyim yoksa önlisans'a mı? Sınavdan sonra bir 1 yıl kaybım gözüküyor 2025 Haziran ayında ancak bir önlisans programı bitirebilirim Eylül 2023'de başlarsam. Hiç ortaöğretimden deneyipte 1 yıl kaybı göze alıp önlisans mı girmeliyim? Yoksa 2024'de ortaöğretim 2026'da önlisanstan mı?

SerdarZ biliyorum atanmak için 90 üstü almak gerektiğini attığınız sonuçlara göre zor dedim çok çalışırsanız belki açığı kapatabilirsiniz.
2024 te ortaöğretime girin ne zararınız olacak ki atanamazsanız 2026 da önlisanstan girersiniz.

Üst Alt