Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bimer'e ilettiğim şikayetim ne kadar zamanda karşılık bulur?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
41
arkadaşlar bimere sağlık raporum ile karşılaştığım bir sorunu yazdım ve tarafıma bilgi verilmesini istedim onlarda ilçemdeki ilce sağlık müdürlüğüne tarafıma yazılı bilgi verilmesini istemişler ancak 1 ayı geçti tarafıma herhangi bir bilgi gelmedi bilgi edinme kanununda cevap verilme süresi nedir arkadaşlar

Sevgili mehmet-41 bende sürekli Bimer'e dilekçe gönderirim en fazla 1 hafta sonra e-posta ile geri dönmüşlerdi.Ben hastalığım ile işe gireremem için başvurmuştum.Tekrar dene istersen e-devlette gönderdiğin dilekçeler nereye ulaşmış orada yazıyor.

aynen e devletten bakıyorum ilçe sağlık müdürlüğüne gelmiş 1 ayı geçmiş bende bimer başvurumun ne olduğunu tekrar sordum yine bulunduğum ilçe sağlık müdürlüğüne göndermişler bir türlü gelmiyor bilgi kime sikayet edeceğiz

30 gün süresi var.normalde 15 gün,fakat,gerekli bilgi başka bir kurumdan geleceğinden 30 gün.

Başvuruma yasal süre içinde cevap verilmediğinde BİMER’in herhangi bir yaptırımı var mıdır? Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve ilgili Yönetmeliğin uygulanmasında ihmali, kusuru veya kastı bulunan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında, işledikleri fiillerin genel hükümler çerçevesinde ceza kovuşturması gerektirmesi hususu saklı kalmak kaydıyla, tabi oldukları mevzuatta yer alan disiplin cezaları uygulanır.

Bimer'e karşılaştığınız bir sorunu yazmışsınız.
Bunu bilgi edinme kapsamında Başbakanlık Bilgi Edinme Birimine, bilgi edinme kapsamında başvuru olarak yapmışsanız evet cevaplam yükümlüler. Ancak Bimer'e yazılan ihbar, şikayet gibi konular bilgi edinme kapsamında değerlendirilmemektedir.

Üst Alt