Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BİMER'e kamu kurumlarının engelli personel alımlarına dair soru sordum

hasan58

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
İlgili Kurum ve Kuruluşlara

2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında yapılan bir değişiklik ile kamuda ilk defa işe alınacak özürlülerle ilgili istisnai düzenlemeye gidildi. 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe giren söz konusu düzenleme ile kamudaki özürlü istihdamı, kadro sınırlamasının dışında bırakıldı. Bu şekilde Kanun gereğince dolu kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda bulunan, ancak bu yükümlülüklerini kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşları, 2010 yılı içerisinde özürlü kontenjanlarının tamamını doldurabileceği açıklandı.

2010'da özürlü istihdamı, kamuya tahsis edilen kadroların dışında değerlendirildi. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşları, 2010 başından itibaren boş kadroları kadar özürlü personel alabilecek. Bu kadrolarının tümü nü doldurabilacak açıklması yapıldı."Halen kamuda 38 bin 192 özürlü kadrosu boş bulunuyor. 2010 yılının bitmesine az süre kalmış bulunmaktadır.

1- Bu konu ilgili kurum ve kuruluşların bu açığın doldurulması noktasında bir çalışması mevcut mudur.
2- 2010 yılının bitmesine az bir süre kalmış olup; bu alımlarla ilgli açıkta bulunan kadroların doldurulması için bir takvim belirlenmiş midir.
3- 20/08/2010 tarihi itibari ile özürlü personel alımı için herhangi bir kurumdan talep gelmiş midir.
4- Halen kamuda açık bulunan özürlü kadrosunun tamamı bu yıl içinde doldurulacak mıdır.
5- Bu alımların için kurumların kendileri talepte bulunmasa yinede alım yapılacak mıdır.

Gereğini arz ederim ve rica ederim

Bu yazıyı bimerde gönderdim bakalım ne sonuc gelecek,

bende göndereyim bakalım ne olacak :D

2 kez gönderdim :) ilkinde yanıtlanmasını istermisinizi işaretlemeyi unutmuşum :D tekrar yolladım :D

Hasan58;

Önce hazırladığın dilekçe için teşekkür ederim. Güzel bir dilekçe olmuş. Bende gönderiyorum.

Bir iki imla hatasını düzeltip, birde madde ekleyip bende gönderdim.

2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında yapılan bir değişiklik ile kamuda ilk defa işe alınacak özürlülerle ilgili istisnai düzenlemeye gidildi. 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe giren söz konusu düzenleme ile kamudaki özürlü istihdamı, kadro sınırlamasının dışında bırakıldı.

Bu şekilde Kanun gereğince dolu kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda bulunan, ancak bu yükümlülüklerini kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşları, 2010 yılı içerisinde özürlü kontenjanlarının tamamını doldurabileceği açıklandı. Bu değişiklik ile 2010'da özürlü istihdamı, kamuya tahsis edilen kadroların dışında değerlendirildi.

Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşları, 2010 başından itibaren boş kadroları kadar özürlü personeli rahatlıkla alabileceklerdi. Başbakan tarafından bu kadrolarının tümü doldurulacak açıklaması yapıldı. Ancak ne yazık ki “Halen kamuda 38 bin 192 özürlü kadrosu boş bulunuyor ve 2010 yılının bitmesine az süre kalmış bulunmaktadır.’’

1-Bu konu ilgili kurum ve kuruluşların bu açığın doldurulması noktasında bir çalışması mevcut mudur?

2-2010 yılının bitmesine az bir süre kalmış olup; bu alımlarla ilgili açıkta bulunan kadroların doldurulması için bir takvim belirlenmiş midir?

3-20.08.2010 tarihi itibari ile özürlü personel alımı için herhangi bir kurumdan talep gelmiş midir?

4-Halen kamuda açık bulunan özürlü kadrosunun tamamı bu yıl içinde doldurulacak mıdır?

5-Bu alımların için kurumların kendileri talepte bulunmasa yine de alım yapılacak mıdır?

6- Kurumunda özürlü açığı olduğu halde kasten doğru bildirim yapmayan ve özürlü çalıştırmak istemeyen genel müdürler için herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

Gereğini için bilgilerinize arz ederim.

o bir iki imla hatasını bende düzeltip attım :) inşallah güzel cevaplar alırız :)

ben de gönderdim ne kadar çok olursa dikkate alınır.

bencede konuyu güncel tutalım herkes göndersin :) ama imla hatalarının düzeltilmiş şekilde göndersin :)

bülent abiii duy sesimiziiiii bi yazıda sen hazırla onuda yollayalım gerekirse hepimiz

Arkadaşlar Milli Eğitim Bakanlığı
sınavına 35 bin kişi girdi.Bunun
5 bini atamaya hak
kazandı.Geriye kazanamayan
veya atanamayan 30 bin kişi
kaldı.Bu 30 bin kişi hergün 10
defa ilgili kurumlara email atsa
bakın. bakalim nasıl sesimizi
duyuyorlar.Biz kötü bir şey
yapmıyoruz.Adam gibi yaşamak
için çalışmak istiyoruz iş
istiyoruz.Kendi ekonomik
özgürlüğümüzü elimize almak
istiyoruz.Bu işler sıcağı sıcağına
yapılırsa daha güzel ve verimli
sonuçlar alınır.Nitekim sınav
başvuru ücretlerinde
gösterdiğimiz kararlılık nasıl
olumlu sonuçlar doğurdu hep
birlikte gördük.Durmak yok
sıkıştırmaya email atmaya
sesimizi her platformda
duyurmaya devam diyorum.

nereden yollayacağız bu yazıyı aceba bi link veya mail adresi varmı ?

yeni yönetmelik daha önemli bence süreklidir ibaresi olan her özürlü erken emekli olmalı vergi indirimi olmadan

Engelli memur alımları ile ilgili üzücü haber

Talep:2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında yapılan bir değişiklik ile kamuda ilk defa işe alınacak özürlülerle ilgili istisnai düzenlemeye gidildi. 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe giren söz konusu düzenleme ile kamudaki özürlü istihdamı, kadro sınırlamasının dışında bırakıldı. Bu şekilde Kanun gereğince dolu kadro sayılarının yüzde 3ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda bulunan, ancak bu yükümlülüklerini kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşları, 2010 yılı içerisinde özürlü kontenjanlarının tamamını doldurabileceği açıklandı.

2010da özürlü istihdamı, kamuya tahsis edilen kadroların dışında değerlendirildi. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşları, 2010 başından itibaren boş kadroları kadar özürlü personel alabilecek. Bu kadrolarının tümü nü doldurabilacak açıklması yapıldı."Halen kamuda 38 bin 192 özürlü kadrosu boş bulunuyor.2010 yılının bitmesine az süre kalmış bulunmaktadır.

1-Bu konu ilgili kurum ve kuruluşların bu açığın doldurulması noktasında bir çalışması mevcutmudur.

2-2010 yılının bitmesine az bir süre kalmış olupbu alımlarla ilgli açıkta bulunan kadroların doldurulması için bir takvim belirlenmişmidir.

3-20/08/2010 tarihi itibari ile özürlü personel alımı için herhangi bir kurumdan talep gelmişmidir.

4-Halen kamuda açık bulunan özürlü kadrosunun tamamı bu yıl içinde doldurulacakmıdır.

5-Bu alımların için kurumların kendileri talepte bulunmasa yinede alım yapılacakmıdır.

Gereğini arz ve rica ederim

GELEN CEVAP:

İlgi: 20.08.2010 tarihli bilgi edinme talebiniz.
İlgi talebiniz incelenmiştir.

İlgili mevzuat hükümleri uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü personel alımı
amacıyla yapacakları sınavları kendileri yapacak olup, 2010 yılında kamuda toplam
olarak ne kadar özürlü personel istihdam edileceği hususunun ise 657 sayılı Kanunda
belirtilen zorunluluğa ilgili kurum ve kuruluşların gösterecekleri önem
ve hassasiyete göre değişecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel Başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi

Maile gelen cevaptanda anlaşılacağı gibi 2010 yılında tüm boş kadroların doldurulması noktasın bir zorunluluk olmayıp bu alımların kurumların kendi isteğine bırakılmıştır.

Cümlenin şu kısmı çok manidar
'2010 yılında kamuda toplam olarak ne kadar özürlü personel istihdam edileceği hususunun ise 657 sayılı kanunda belirtilen ilgili kurum ve kuruluşların gösterecekleri önem ve hassasiyet e göre değişecektir"
Ya ni kısaca ben yürütmeyim bu kurumlara kanunları uygulatırım uygulamazlarsa cezayı basarım diyemiyo insaflarına kalmış diyo engelli personel almak
isterlerse alırlar istemezlerse onların sorunu .

Hüseyin bey o kadar sert bir başlık değil,hiç bir zaman dünyanın sonu gibi algılamayın biz engeliler her zaman daha geniş ve sabretmesini bilen insanlarız ama haberde bizim için üzücü gerçekten, bu alımlar çoğumuzun hayatını değiştirecekti ama gelen cevap sonra ben kurumların çok fazla alım yapacağını sanmıyorum

hasan 58 bana da aynı meilller geldi.
ben artık inanmıyor ve güvenmiyorum.

Benim anlamadığım biz engelilerle ilgi derneklerin vb kuruluşların sessizliği,ya bu güne kadar engelli dernekleri bizler için ne yaptılar sadece o binalarda oturup kendi işlerini görüyorlar, başka bir şey yok neden bir eylem bir basın toplantı vb bir şey yapmıyorlar anlamış değilim

bimere göndermiş olduğum yazıya verilem cevap;

İlgi: 20/08/2010 tarihli bilgi edinme talebiniz.

Özürlü memur alımının arttırılmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi

ayni cevap banada geldi mübarek kazi çalişmasi yapiyorlar 38 bin açık var 30bin başvuru var alicaklari 30bin kişi bir kalemde 30bin öğretmen alan devlet engellilere gelince gözleri kapali bişey demiyorum ... artik yeni yasada çıkdı çok zor artik önümüz kapandi kamuda çalişanlar ve işini begenmeyenlerde sinava giricekler ... hayirli olsun durmak yok yola devammm...

Üst Alt