Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bimer'e Teşekkürler...

Umutlu Vaka

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bu forum vasıtasıyla ''Bimer'' denilen iletişim merkezine ulaştım. (http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-ozurlu-yakini-ayligi-alinabilir-mi.html)

4 aydır beklemiş olduğum yazıya Mal müdürlerinin duyarsız kalması ve dosyalarımın boşu-boşuna 4 aydır müdürlükte bekletilmesini farkedip olayı Bimer'e şikayet yoluyla ilettim. Bimer'de üstüne düşeni yapıp Bölge valiliklerine sorunumu iletmiş olacaklar ki bir haftada işimi gördüler bundan dolayı çok sevinçliyim.

Evime bile açıklama dilekçesi yollamışlar ve ben ilk kez işlemlerimin bu kadar hızlı olmasından dolayı çok mutluyum ve sevinçliyim. Bu arada sanırım memurlar da bimerden çekiniyorlar. Dosyalarımın durumunu öğrenmek için gittiğim Mal müdürlüğünde şu diyalog gerçekleşti.

-Merhaba Ben X defterdarlığından işlemlerim için cevap gelmiş mi gelmemiş mi diye öğrenmek istiyordum ?
- Adınız nedir ?
- X x
- Demek X bey sizsiniz bizi Bimer'e şikayet etmişsiniz...
-Hayır ben sizi değil Mardin deft. şikayet ettim

Yüksek ve kızgın ses tonlarıyla

- Hayır(!) bizi şikayet etmiş gözüküyorsunuz,dosyalarınız bizde olduğu için şikayet altında olan biziz. İyide (!) bizim yapabilecek birşeyimiz yoktu ki(!) biz sadece yazımızı yazarız cevap verip vermemek onların elinde olan birşey. Bizim yapabilecek birşeyimiz yok.(!)
- Hanımefendi madem sizin bir ilginiz yok niçin böyle celalli bir şekilde konuşuyorsunuz Mardin Defterdarlığından gerekli olan yazı geldi mi yoksa gelmedi mi diye öğrenmek istiyorum.
- Geldi.
- Peki,iyi günler,teşekkür ederim....

İyi niyet diklerime cevap almadım, çokta umrumdaydı....

Bende BİMER 'e çok teşekkür ediyorum, çünkü;

Rapor için benden alınan 145,00 TL yi bimere şikayet ederek geri aldım. Üstelik ilk gittiğimdeki gibi değil beyfendi gibi karşılandım :)

Tayyip Erdoğanın bir guzellıgı saolsun artık koyun olmak yok ;)

Çok güzel gelişmeler.Sevindim adınıza.Hepimize örnek olsun

Arkadaşlar ben bu bimer denen iletişim merkezinden hiç de memnun kalmadım. üç kez sgk ile ilgili yazdım bugün itibariyle 85 gün oldu hala cevap alamadım.

Ben de BİMER'in çok etkili bi mekanizma olduğunu düşünüyorum. Evet, bazen kurumlar saçma sağan cevaplarla geçiştiriyor ve BİMER o saçmalıkları es geçiyor ama, yine de çok yerde yerel bürokrasinin ümüğünü sıkıyorlar.

PARAPLEJİ 27 ;
Aynen şu dilekçeyi yolla bimer'e
.../..../2010 tarih ve ........ sayı ile bilgi edinme kapsamında sormuş olduğum sorulara cevap alamadım..
İlgili kanun maddesi derki;
Madde 20- Kurum ve kuruluşlar, başvuru üzerine istenen bilgi veya belgeye erişimi on beş iş günü içinde sağlarlar.

Ancak istenen bilgi veya belgenin, başvurulan kurum ve kuruluş içindeki başka bir birimden sağlanması; başvuru ile ilgili olarak bir başka kurum ve kuruluşun görüşünün alınmasının gerekmesi veya başvuru içeriğinin birden fazla kurum ve kuruluşu ilgilendirmesi durumlarında bilgi veya belgeye erişim otuz iş günü içinde sağlanır. Bu durumda, sürenin uzatılması ve bunun gerekçesi başvuru sahibine on beş iş günlük sürenin bitiminden önce bildirilir.

İlgili kurumlar tarafıma halen cevap vermemiştir gerekli işlemlerin yapılmasını rica ederim.
İSİM SOYİSİM

İlker bey teşekkür ederim. verdiğin dilekçeyi kendime göre düzenleyip bimer'e gönderecem. inşallah bu dilekçen ses getirir.

İlker bey dilekçeyi gönderdim, cevap geldiğinde burda paylaşacağım.

İlker bey cevap 19.08.2010 tarihinde geldi. ancak gelen cevapta sadece ''gereği yapıldı'' diyor. yalnız yazılı cevap istemiştim. inşallah o da gelir.

Bimer'e herhangi bir konuda başka başvuran ve cevap alan var mı?

bende okul ve yurtla ılgılı sıkayet ve sorunlarımı yazsam etkılı olurmuydu

arkadaslar yurt muduru problem cikariyo.ben tekerlekli sandalyedeyim.elazigdan cankiriya tek geldim.mudur bu engelidir olur kaza yapar ben mesuliyet alamam diye sorun yapiyo.yurt hep merdiven ve yokus bunla ugrasirken bide mudurle ugrasiyorum.yurt okul arasi 10 km ulasim kiytirik bi belediyeyle zorda olsa yapiyorum.bunlara cozum yaparmi bimer

arkadaşlar sorunla ilgilenildiği kesin tavsiye ederim henüz sonu alamadım ama gönderdiğim şikayeti takip ediyorum şuan ilgili kuruma yönlendirmiş sanırım yakında neticelenir.
benim sorunumda Balıkesir ogm sınavı ilgiliydi sınav dokuzeylül üniv yapıldı.bilgisayar işletmeni olarak enaz yüksekokul mezunu engelli 2 kişi alınacaktı.bende lisans mezunu olarak sınava katıldım.sınavı izmirde 9eylül üniv yaptırdılar onlarda tamamen tecrübesizce bir sınav yaptılar .lisans ve önlisansa aynı soruları sorması gerekirken farklı sorular soruldu.24 önlisans 4 lisans mezunu katıldı. lisansta 1. oldum sorular aşırı zordu (matematikten 20 sorudan 16 tanesi türev integraldi örnek olarak).ama genel sıralamaya göre alım yapıldı ve ben 6.oldum malesef kazanamamış oldum. oysa temmuz 2010 da mebde enaz yüksekokul mezunları için memurluk sınavı yaptı ve lisans önlisansa aynı sorular soruldu eşitlik vardı yani aynı kadro için farklı soru sorulamaz sorulmamalıydı.ankara ogmde lisans-önlisans ayrımı yapmadan aynı soruları sordu.balıkesir ogm ye dilekçe yazdım 10 gün oldu hala yanıt gelmedi yazılı olarak bana lisans öjlisansa sorulan soruların farklı olup olmadıgını ve sınavı kazanıp kazanamadıgımı dönün dedim mahkemeye vericem önce onlardan cevap gelmesi şart.bimere yazdım 23 ekim 2010 da bu durumu şimdi takip ediyorum balıkesir ogm ye balıkesir valiliğine iletilmiş konu.. sonucu burda paylaşırım gelişme olması durumunda..

bu arada farklı soru soruldugunuda arkadaşım aynı sınava önlisans mezunu olarak girdi sınav sonrası konuşmalarımızda anladımki farklı sorulmuş tamamen sınav kitapçıgını falanda açıklamadılar uyutuyorlar yani bir çok şehirde bu haksızlık yapıldı ama kimse farkında değil sanırım bir kaç kez forumlara yazdım ama hakkını arayan oldumu bilmiyorum.engelli memur alımı sınav yönetmeliği 15. maddeye göre uygulama hatalı mahkemeden kesin sonuç alacağıma ve yürütmeyi durduracagıma eminim dilekçeme cevap gelsin direk mahkemedeyim..

bimere 23 kasımda şikayetimi yazdım.balıkesir ogmyede 25 kasımda dilekçemi gönderdim.

lisans önlisans soruları bir çok şehirde sınavı hazırlayan üniversiteler tarafından ayrı hazırlandı sonuç ise takip ettiğim kadarıyla hep önlisans mezunları sınavı kazandı.bunlar lisans mezunu daha zor soralım mantıksızlığıyla akıllarınca eşitlemeye çalıştılar önlisans mezunlarıyla.ozaman ayrı kadro açılsaydı lisans mezunlarına düşüncesizce yapılan işler ama hakkımı sonuna kadar arayacagım aynı sorunu yaşayan arkadaşlarada hakkını aramasını öneririm.

bimere yazanlardan

evet arkadaşlar bende bimere geçen yıl başvurdum..oğlum 100/99 serabrel plas ..18 yaşına girdiğinde sağlık karnesi iptal oldu..ilaç raporu olduğu için orada engelli olduğu biliniyor diye hiç aklıma gelmedi ayrıca bildirilmesi. sonuçta ben ssk.dan emekliyim .oğlumun karnesinde durumu zaten yazıyor nasıl olur..sgk.ya gittiğimde memurenin bana tavrı..git yeşil kart çıkart kaymakama git sgk kesinlikle sağlık karnesi vermez 18 yaşında dedi tersledi..ilaç aldığım ecz.cı arkadaşa durumu izah ettim..sgk müdürüne gitmemi söyledi müdürbeyi göremeden yardımcısı dilekçe yaz bırak ara sıra dilekçenin onaylanıp onaylanmadığını sor diyede akıl verdi..üç ay geçti..ama nasıl geçti..beş kalem ilaç..hergün alması gerekiyor aylık 450.tl.onuda geçtim yeşil reçeteli ilaçta sorun..malmüdürlüğüne gittim orada çalışanlar tanıdıklarımdı sen emeklisin eşin çalışıyor..bizden yeşil kart alamazsın sosyal hizmetlere git..gittim..evde bakım ücreti alabileceğimi sağlık karnelerine onların bakmadığını söylediler eve geldiğimde pc nin başına oturup sgk bakanına şikayet butonu ararken bimeri buldum..sıkıntımı yazdım..umudum yoktu haftasına cevap geldi hemde bir çok bakanlıktan..istediğim sağlık kuruluşunda karnenin geçerli olduğu yazılıydı..postacı yenge sana bir şey soracağım söz aramızda kalacak kimseye söylemem 1 haftadır hükümetten sarı zarf getiriyorum hükümetin gizli çalışanımısın diye soruyor garibim.. sorana kadar kimbilir ne senaryolar kurmuştur kafasında..onada anlattım bildiği benim durumumdaki aileleri uyarmasını söyledim..şimdi hem evde bakım ücreti hemde sağlık karnesi var oğlumun.. yardımcı olan işlerimizi kolaylaştıran herkezden allah razı olsun.. ç.kale sosyal hizmetlerde çalışanlara çok teşekkür ediyorum..karneden önce bağladılar ücreti.tamda oğlumun bezi bittiği gün kartların limitleri dolu nasıl alırım diye düşündüğüm gün.arayıp yatırdıklarını söylediler.hem ağladım hemde bezinide aldım tabii birde pasta.. oğlumun çok sevdiği çikolatalısından..allah kimseyi darda koymasın..her engeli kolaylıkla aşmayı nasip etsin..herkese sevgiler..(bimere başvurduğunuzda kesin cevap alırsınız)

Evet arkadaşlar bende BİMER' e şikayet etmiştim ekim ayında sürekli iş görememezlik alıyordum malüllük maaşımda 9 aydır bağlanmamıştı. Forma yazmıştım sağ olsun Bülen abi bimere şikayet etmemi söylemişti şikayet ettim ve maaşım 15 güne bağlandı ve gerekli açıklama ev adresime kadar geldi. Bu kadar hızlı olacağını düşünmüyordum ayriyetten teşekür ederim Bülen abi...

Benim vergi dairesinde yaşadığım sorunun üzerinden tam 18 gün geçti hala bir cevap gelmedi bimer' den.

Merhaba arkadaşlar. Mesala Bimer dilekçe için bir söylemek istedim. Ailemden destek yoktur. Tüm borçları vardı. İşitme engelli olduğumda araba indirimi yararlanmadığı biliyorum. Ama Sıfır yada iki el araba almak için bankadan kredisi istemeden başbakanlıktan destek istersem 48 yada 60 ay faizsiz aynı geri taksit ödemeler söylesem verirler mi acaba? merak ettim.

hastaneler artık internetten randevu vermek yerine 11 bilmem kaçı ara diyorlar. dakikası 1 tl olan bu saçma uygulamayı BİMERe yazıyorum. gelişmeleri bildiririm...

bimer

bimere yazıpda işini hal eden varmı

bu bimer bana niye yardim etmiyor sayisiz msj atim ama hala ses yok

Malumunuz sağ ayak sağlam, sol ayak sakat olanlar da Nisan 2010’dan itibaren otomatik vitesli araçlarına özürlü plaka taktırabilmeye hak kazandılar. Mevcut araçların normal plakalarını özürlü plakası ile değiştirirken daha önce ödemiş olduğumuz vergileri geri alabilme imkanımızın olup olmadığı konusunda geçen yaz aylarında Maliye’ye bir yazı yazdım ve ertesi gün elektronik ortamdan 3-5 satırlık bir cevap göndererek “özürlü vergi rehberine bak, suallerinin cevabı orada var” şeklinde baştan sağma bir cevap yolladılar.
Ben de konuyu bunun üzerine son derece detaylı bir şekilde BİMER’e ilettim. Emin olun bana baştan sağma ir şekilde üç-beş satırda cevap veren maliye bu kez bir hafta içerisinde her sualime ikişer sayfa olmak üzere toplam dört sayfa cevap yazdı. Sonuç olumsuz ama olsun en azından adam gibi açıklayıcı ve detaylı bir şekilde cevap vererek neden ödemiş olduğum vergilerin iadesinin yapılamayacağını teferruatlı bir şekilde anlatmışlar, sağ olsunlar.
Bu nedenle BİMER güzel bir mekanizma, naçizane olarak gereğinde kullanmanızı öneririm.

Bende yazdım gereği yapıldı dendi ama bişey yapılmadı cevapta gelmedi

Üst Alt