Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Binax 5 wireless bağlantılı boyunluğu kullananlar memnun mu? İşe yarıyor mu?

sevgiengeltanimaz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sol 102 sag 99 işitme kaybım var.. wireles baglantı aparatı ile gelen ses anlaşılır bir ses mi yoksa kuru gürültü mü veriyor bilginize ihtiyacım var teşekürler...

1 ay sonra aparatları alıp denicem işe yararsa alıcam ona göre bende size bilgi veririm...

simens pure primaxın boyunluk aparatını aldım telefondaki konuşma sesini direk cihaza veriyor ve wireless bağlantılı olan tv lere bağlantı sağlanıyor bu aparatla.....(telefona yada tv ye kulaklık takılmış gibi oluyor )....şimdi bu aparatın olumsuz yönü 2 kişi tv izliyor ise yine tv nin sesini açıyorsunuz fakat işitme cihazı kullanan kişinin hem cihaza ses gidiyor hem tv nin dışardan sesi geliyor bu da anlamayı kısıtlıyor... tam verim için tv nin sesini açmıyoruz....

sevgiengeltanimaz

bu kadar ileri isitme kaybiyla telefon, televizyon,wirels.... nasil anliyorsunuz. coook sasirdim.
benim tek kulak 90 db obur kulak koklear implant yuzunden iptal. telefon televizyon hayatimda hic anlamamisimdir.
bir sakincasi yoksa isitme testinizi paylasirmisiniz.

9xFWgi.jpg

Bu arada ben işitme engelli değilim eşim işitme engelli... tabiki hiç bir zaaman 100%100 duyma ve anlama olmuyor bu cihazla bile gürültüsüz ortamda konuşmaların 10 kelimeden 7-8 sini anlıyor...

bu cihazı 2.5 senedir kullanıyor.. tabiki bu cihazı hemen işitme cihazı satan yere gidip almadık... bu cihazı 1 sene özelliklerini yurtdışındaki fiyatları kullanıcı yorumlarını araştırdım...

youtubeden izleyin simens signia sivantos işitme cihazı Türkiye müdürünün konuşmalarını orda diyorki " bizim en çok cihaz sattığımız kitle yaşlılar diyor"(anketmi yaptın neye göre konuşuyorsa) onuda geçtim işitme cihazı satan firmanın ceosu yaptığı röportaja alt yazı koymuyor bile kardeşim sen işitme cihazı satıyorsun kime hitap ediyorsun işitme engellilere o zaman alt yazısınıda koyacaksın...

simens çok güzel cihaz yapmış ( benim ne simensle bir ortaklığım var nede bir işitme cihazı dükkanım) bu bizim ülkedeki ceolar cihazı tanıtanlar kişiler hep bir şeyleri eksik anlatıyorlar ve bizim ülkedeki bu işitme cihazı servisleri allaha emanet çalışıyorlar... bunun nedenide ne kadar cihaz satarlarsa o kadar prim paragöz olmuş insanlar..

neyse uzun bir araştıma sonucu hangi cihazı alıcamıza karar verdik 1 hafta denicez dedik bunu satan kişi gözümüzün önünde açtı paketi kullanılan veya başka cihaz vermedi parasında vermedik...

eşim cihazı kullanmaya başladı daha önce duymadığı bazı sesleri eşim gelip bana soruyor ezan okunuyor camlar pimapen kapalı o ses ne diyor laptopun altında fan çalışıyor o ses nerden geliyor dışarda köpek havlıyor o ses nerden geliyor diyor dışardan araba kamyon geçer paldır küldür o ses ne diye bana sorar....

şöyle anlatıyım elinle şaplak çaldığında ses ile elini masaya vurarak çıkan ses farklıdır bunu ayırt etmeye başladı...tabi bu cihazda beni çok yoruyordu o ses ne bu ses ne diye hatta bazen eşim hakkını helal et senide yoruyorum der... olsun önemi yok derim çünkü hep Allahın rızasını kazanmak için yapıyorum...

biz önce cihazı aldık cihazı satan kişide aslında cihazın tam özelliğini bilmiyor... sonra Bluetooth bağlantısı olan boyuna takılan kolyesini alldık telefonla konuşmak için...tv bağlantısı için transmitter ses aktarıcı olması lazım dedi cihazı satan kişi bende dedimki hayır gerek yok dedim çümkü cihazın özeliklerini yabancı siteden takip etmiştim daha önce ...

Bluetooth ses bağlantılı tv aldık... evlendiğimizde tv almamıştık evimize... tv yi kuran kişi geldi Bluetooth bağlantı yok tv dedi(zaten bizim ülkede kim doğru işini yapıyorki).. neyse ben 3 gün uğraştım ayarlar kullanım klavuzu filan Bluetooth buldum boyuna takılan aparat ile tv ye bağlantı yaptık...

bu arada eşim "sen anlat karadeniz" dizisi hastası oldu dizi başlayınca ev de çıt ses çıkmaz... kulak akıntısı oldugundan kulak içi kalıplı receveir kullanıyor bu recever kalıbın içinden ya yerinden çıkıyor yada kullak akıntısı dolabiliyor 2.5 sene içinde 6- 7 kere servise gönderdik bazısında hiç işlem yapmadan gönderiyorlar bizde yapmamışınız şunları şunları yapın öyle gönderin dedik simensin servisi de sadece istanbuldaymış sıkıntı burda başlıyor neden sadece tek ilde servis var koskoca simens işitme cihazı satan büyük firmaların hepsine servisi koyun bir zahmet çokmu zor deil amaç tek elde tutmak...

cihazı en son 1 ay önce gönderdik servise 3 gün oluyor geleli bize tabi format atıp yollamışlar cihaza eşim taktı cihazı ses gelmyor dedi ben baktım çok az geliyor ses...cihazı ankaradan aldık ama şu an başka ildeyiz..

bir tane firma tabelaya yazmış simens widex filan içeri girdik ben dedimki cihazı bilgisayardan açın testi yükleyin ayar yapın dedim... adam başladı nerden aldınız kaça aldınız pahalı almışınız umut tacirliği yapıyorlar filan sende ne kadar bu cihaz dedim o fiyata bizde veririz dedi getir alıcam dedim nakit para şu anda elimde yok ee o zaman neden fiyat veriyorsun dedim adam bozuldu...

daha cihaza format atıldığını bilmiyor tutmuş bana ilerlemiştir işitme engeli diyor işitme değerleri 97 105 dedim daha ne kadar artıcak kulağındaki 2009 model cihazla duyuyorda bu 2016 model cihazla mı duymuyor canım sıkıldı hayırlı işler dedim çıktım gel yapalım dedi yok kalsın dedim...

sonra başka birisine gittik yapılacak işlemi anlattım tamam yaparız dedi değerleri yükledi hatta kendi dedi cihaz donanımlıymış dedi ama işini düzgün yapan biriymiş kalıba lak filan yaptırdık... o ara yaşlı amca geldi cihazdan az ses geliyor dedi kulak içi kullanıyormuş cihazı kullagına götürdü ses var kulagın içine baktı kulak kiri varmış onu çıkardı taktı hıh ses düzeldi dedi yaşlı amca....

sonuç olarak gözlemlediğim işini doğru düzgün yapan insan sayısı gerçekten ülkemizde çok az... para bir amaç deil araçtır... para kolay kazanılmıyor kolayda para kazandırmayın bu simsarlara.... işini iyi yapanlarada hakkını verin... widex ile simens şirketleri birleşiceklermiş bilginize.. sağlıcakla kalın

bu arada eşim 2 yada 3 yaşındayken ateşli hastalık geçirmiş cihaz kullanmayada ortaokulda başlamış.

Üst Alt