Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BIPAP S/T cihaz ve maskesi kullanırken boğulacak gibi hissediyorum!?

uzun adam

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba
ben dün itibari ile bpap st cihazı kullanmaya başladım.ama henüz alışamadım.maske biraz sıkıntı verdi.nefes almada sıkıntı yok ama nefes verirken sıkıntı yaşıyorum.acaba bu doğal bir şey mi ya da makina ayarları ile alakala mı?
tecrübeli arkadaşlardan yorumları bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim

uzun adam

İlk kullandığınız zamanlarda bu tip sorunların olması çok doğaldır. İlk günlerde süreli kullanın. Alışmaya gayret edin ve onu kullanmadığınızda ciddi riskler olduğunu unutmayın.

Maskeyi yüzünüze taktığınızda kenarlardan hiç hava kaçırmadığından emin olun eğer öyle ise yanlarda bantları daha da sıkıştırın, gergin hale getirin. Belirli bir ritmde nefes almayı deneyebilirsiniz.

Bu arada makine kullanılan değerler nedir? Kaç milibarlık basınç uygun bulundu?

uzun adam

11 çıkış, 15 giriştir diye tahmin ediyorum. Sanırım ağır bir apne...

Basınç az değil, dolayısıyla sıradışı hissetmeniz çok tabi. Bence 1-2 hafta alışmaya gayret edin. Sorun halen devam ediyor ve psikolojik olduğunu düşünmüyorsanız o halde uzman hekimle görüşmenizde fayda var.

hozgul
abi teşekkür ederim sanırım benim maskem de sıkıntılı benim sakallar bira uzun medikalci sakalları kes abi maske o yüzden kaçırıyor havayı dedi abi senin resmini görünce sen nasıl yapıyorsun abi sakalla bir alakası varmı abi
hozgul
abi osas uyku apne oranı %79.7 (ağır)
son sft sonucum ise
fvc:%66,1
fev1:%69,5
fev1/fvc:%85,81
abi bu iki hastalığa oran ne olur önümüzde ki hafta salı günü şevket yılmaz eğt araştırma hastanesine başvuruyorum

@uzun adam

Oranları bilemiyorum bakmak lazım cetvele.

Sakalla bir ilgisi yok :), isterse 2 metre olsun. Sakalım avatar fotoğrafından 2-3 kat daha uzun olduğu dönem de oldu. Sadece iz yapıyordu, o kadar.

Maskenin bir fotoğrafını buraya koyar mısınız?

SELAMLAR uzun adam ve diyer dostlar konuta katkıda bulunmak ve 2 yıla yakındır bipap cihazı kullanıcı bir kişi olarak tecrübemi paylaşmak isterim. 2-3 yıl içinde 6-7 sefer yoğun bakımda kaldım ve en kısa 10 gün normal serviste kaldım bu tedavi dönemlerinde sürekli bipap cihazı kullandım ve sürekli oral maske kullandırdılar. Koah tedavisi görürken birde uyku apnesi sorunu çıktı başıma bir gece uyku odası da gözetim altında kakdım be ağır derecede uyku apnesi teşisi ile bipap cihazı aldım (11-15) 1.5 yıldır kullanıyorum. Asıl söylemek istediğim konu cihazı verek kişi burun maskesi verdi ben ise hiç görmemiş ve kullanmamıştım o ısrar edince bende bir adet oral maskeyi ücreti ile aldım fakat hiç gerek yokmuş burun maskesi ile uyumanın konforunu anlatamam. Hele birde çene bandı uygularsanız konfor ve sağlıklı nefes almanın tadına doyamazsınız. Selam ve dua ile. Tüm hastalarımıza Rabbim şifalar versin inşallah.

uzun adam

Alt dudağı tamamen kapatması ve aşağıya doğru bir miktar sarkması lazım. Bunlar bildiğim kadarıyla 3 ölçüdür. S, M ve L şeklinde. Alın kısmında ayar göremedim, mesela benimkinde alın kısmında açı ayarı da yapabiliyorsun. Benim kullandığım şudur, çok da memnunum.

Koca usta
abi merhaba
sizin yazınızdan şunu anladım ben;doktor size ağız-burun maskesi verdi ama siz sadece burun maskesi kullanıyorsunuz.
doğru mu anladım acaba?
hozgul
abi medikalci bana L ölçüsünde verdi o da gözlerimin tarafından hava kaçırdı.
onun için M ölçüsünde verdi o da çok ufak geldi hele alın tarafı çok sıkıyor.
abi sence alın destekli mi daha iyi yoksa sadece ağız burun maskesini mi öneriyorsun.

uzun adam

Maske işi biraz deneyerek öğrenilebilecek bir konu. L beden olmayacağı kesin, M bedende de kayışları biraz gevşetebilirsiniz. Bir de alın bölgesinde ayar yapabilir olması önemlidir.

Koca usta
abi merhaba
sende benim gibi bpap st(11-15 m.bar)cihazı kullanıyorsun.
abi ben bu makinayı kullanmaya yeni başladım yani 1 hafta oldu olmadı.
ama çok sıkıntı yaratıyorum daha sabaha kadar makina ile uyuyamadım gece takıyorum bir iki saat sonra çıkarıyorum.
sanki nefes alamamıyorum gibi geliyor.dün maskeyi değiştirdim eski maskem çok rahatsız etti.dün bir büyük olanını aldım ama bu gece yine uyuyamadım.nefes alırken sıkıntı yok ama verirken çok zorlanıyorum.
abi gözünü seveyim bana biraz bilgi ver yardım et bende senin gibi koah var.
bilgilerini bana aktarırsan çok memnun olucam.

@KKELEBEKK
sayın editörümüz merhaba
yukarıda ki özür oranlarını yazmışsınız çok teşekkür ederim.
size sormak istediğim konu bu özür oranlarının karşılığı olan fev ve fev1 dereceleri nedir bu konu hakkında bilgi verirseniz çok teşekkür ederim

Sevgili kardeşim istersen konu ile alakalı telefonda konuşalım uzun uzun anlatayım tam detayları. Konu biraz karışık. 0552 446 47 57 Talip.

Üst Alt