Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar afektif bozukluk (tedaviyle işlevslliği düzelmeyen) tanısıyla raporum var..?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba,
benim %70 bipolar afektif bozukluk tanısyla raporum var. benim öğrenmek istediğim konu, vergi indidrimi için başvuru yaptım. acaba benim rapor oranımı düşürürler mi? ne zaman emekli olabilirim? bu rahatsızlığın kanunen engelli oranı %70 mi?
şimdiden herkese teşekkürler

Velev ki düşürseler bile, vergi indirimi alamayacağın seviyeye düşürmezler. %70'ten %40'ın altına düşürmelerini olanaksız görüyorum.

Ne zaman emekli olacağın, ilk sigortalılık tarihine ve kaçıncı dereceden vergi indirim hakkı verileceğine bağlı.

Merhaba ben 1999 da ilk işe giriş ama pirim günüm 1050

Yalnız şöylede bir durum var ben 1999 yılında yakalandım bu rahatsizliğa. O günden beri istanbul tıp fakultesi
psikiyatri anabilim dalında tedavi görüyorum. 2008 haziran ayında 1 ay hastanede yattım. Doktorlar hastanede yatarken bana 8 seans elektro şok tedavisi uyguladı. Bu uygulamadan sonra bende unutkanlık başladı. şuan hiç bir şeyi hatırlamıyorum. Arkadaşlarımı kesinlekle tanımıyorum.hayatımdaki bütün herşeyi unutuyorum. Ve bunun doktorlar tarafından kalıcı oldugu söylendi.ayrıca bipolar bozukluk tanısıylada ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım. Acaba benim bu sorunlarımdan dolayı erken emekli olma şansım varmı. çünkü çalışma hayatımı her şeyi etkiliyo yolları bile unutuyorum.

İlk sigortalı olduğun (18 yaşını tamamladıktan sonraki) tarih kaç?

1999'dan önce sigortalı olmuşsan, ve bugün hastalığın maluliyet derecesinde ise, o zaman 1800 gün primle malulen emekli olabilirsin.

1999 mayıs ayında sigortalı oldum ilk

1981 ekim ayı dogumluyum. bu durumda 18 yaşında ilk sigortalı omuş oluyorum

vergi indirimi hakkında

benim öğrenmek istediğim bir konuda vergi indiri için başvuru yaptım. acaba sonucu öğrenebileceğim bir site varmı.

Sigortalı olduğunda hastalığın varmış, bu durumda, malulen emekli olamazsın. Tabii, 99'daki hastalığın %60'ın altında işgücü kaybı yaratıyor idi, ama bugün bu oran ilerledi ve %60'ın üstüne çıktıysa, o zaman ayrı. O zaman 1800 gün pimle malulen emeklilik hakkın var. Kural, ilk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybının olmamasıdır..

Eğer malulen emeklilik hakkın yoksa, o zaman işgücü kaybından dolayı erken emekli olabilirsin. Bu da vergi indirimi almana bağlı...

Vergi indirimi başvurunu takip edebileceğin her hangi bir site yok maalesef.

teşekkürler

ama ben 1999 da tedavi görmeye başladım. fakat engelli raporunu 2008 haziran ayında aldım. çünkü bu konularda fazla bilgim yoktu

Üst Alt