Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Affektif Bozukluk nedeniyle 3 kişiyi yaraladım. Ne yapmam gerek? [Hukuk]

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben %79 bipolar afektif bozukluk tanısıyla engelliyim. insanlara karşı aşırı bir saldırganlığım var 10 gün içinde 3 kişiyi falçatayla yaraladım. ve şu nda iki ayrı kasten yaralama şuçundan dava açıldı. annemler beni dışarı çıkartmamaya çalışıyo, ben de çıkmak istyorum, çalışmak istiyorum
ama eğer birini daha yaralarsam kesin cezaevine girerirm.
hukuken ne yapmalıyım ve devamlı annemle çıkıyorum dışarıya annem beni gezdriyo

evde bakım maaşı içinde başvuru yapcagım gerekli evrakları öğrenebili rmiyim

Hay Allah, size de yaralananlara da çok geçmiş olsun.

Bipolar Affektif Bozukluk ilaçla olabildiğince kontrol altına alınabilen bir rahatsızlık değil midir? En azından o saldırganlığı kontrol altına alabilmeleri gerek doktorların. İlaçlara rağmen bu saldırganlık sürüyorsa, bu konuda doktorlara iyice danışmak gerek. Bunu ihmal etmiyorsunuz umarım?

Yok, ilaçlara rağmen bu saldırganlık sürüyorsa, dışarıya yalnız çıkmamanız herkes için çok daha iyi. Bence annenizin söylediklerinden dıları çıkmamanız en iyisi. Aksi halde hem başkalarının canına zarar verebilirsiniz ve sonucunda hapis cezası veya benzer bir kısıtlama alırsınız. O zaman her şey bin kat daha kötü olur.

Evde Bakım Aylığı için gerekli bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

aslında kullandıgım ilaçlar en iyi ilaçlar ama işte durdurmuyo beni dün hastaneye gittim extra bir ilaç başladılar. bakalım bu fayda edebilecekmi

şimdi beni kendi istegim dışında hastaneyemi yatıracaklar. kendi rahatsızlığım bipolar affektif bozukluk ve psikotik bozukluk ben bu rahatsızlıklarımı mahkeme gününde söylemelimiyim. yoksa bu rahatsızlıkları gizlesem ne gibi bir sonuç çıkar mahkemeden

hakkımda 1 yıl 9 ay hapis cezası kesildi

merhaba ben %70 bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelli birisiyim. rahatsızlandığım mani dönemlerinde bir kavgaya karıştım ve 1 kişiyi falcatayla yaraladım. hakkımda dava açıldı ama ben dava süresince rahatsızlığımı anlatmadım. 1 yıl 9 ay hapis cezası verirdi. temyize gittik. rahatsızlığımla ilgili raporlarımı ilaç raporlarımı temyiz dilekçesine ekledim.şuan sonucu bekliyorum. sizce sonuç ne olur. dilekçem kabul edilirse beni adli tıp gönderirilerse adli tıp da ruhsal bozukluğu vardır ceza alamaz derse ne kadar akıl hastanesinde yatarım. cevaplarınızı beklicem:mad::mad::mad:

Bahsettiğiniz belgeleri ceza davasında, dava sonuçlanmadan önce mahkemeye sunmanız gerekiyordu. Yargıtay Dairesinde temyiz incelemesi yapılır, yargılama yapılmaz.

Bundan sonrasında, dava dosyası temyiz sebeplerinizin incelenmesi için, ilgili Yargıtay Dairesine gönderilecek, temyiz isteminiz yerinde bulunur ise, mahkeme kararı bozulur.

benmde bipolar afeektif bozukluk %72 bedne kendimi kontrol ediyorum çook ama bazen bende çizgiden çıkıyorum patlamsam bana yazık oluyor içim parçalnıyor karşı tarafa zararvermketen korkuyorum ..ilaç kulanıyoruz fkakt ne çare bu konu benmde ilgimi çekti

ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz yazarmısınız ilaçları

efexör şuan yalnız o bide rahatlatıcı ativan ama pek faydalı değil ne yalaln söliim

merhaba arkadaşlar 2 yıl 3 ay ceza aldım.

merhaba arkadaşlar ben bipolar affektif bozukluk hastasıyım. dönem dönem insanlar karşı saldırganlığım oluyo yine bu dönemde bir kavga sırasında 1 kişiyi yaraladım. kasten adam yaralamak suçundan dava açıldı ve sonuçlandı 2 yıl 3 ay ceza aldım. ruhsal rahatsızlığım olduğu için temyize gittim.benım sizden öğrenmek istediğim konu eğer temyizden olumlu bir sonuç çıkmazsa ben bu cezanın 3/2 inimi yatacağım. bildiğim kadarıyla kesilen cezalarda kişi cezanın 3/2 ni yatıyormuş acaba bu doğrumu:mad::mad::mad:

Bioplar bozukluğu olan biri mani atak devresinde gider de başkasının borcuna tahüt verirse ..kapıda da hapis onu beklerse mahkemeye roporunu ibraz etmesinin faydası olurmu ...

Üst Alt