Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar affektif bozukluktan malulen emekli olan var mı?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
bipolar affektif bozukluktan malulen emekli olan var mı? tecrübelerinizi paylaşabilir miyiz?

ENGELSİZGÜNLER

maluliyet cetveli "9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen" şartını arar malulen emeklilik için. Rapor ve heyetin değerlendirmesi bu yönde ise tabii ki malulen emekli olunabilir (10 yıl sigortalılık ve 1800 prim şartı da tamamsa tabii)

Bana da bipolar teşhisi kondu ancak her yıl kontrol isteniyormuş o yüzden emekli olamıyorum.

kronikleşmiş, çalışma olanağı vermeyen hale geldiğinde, tedaviye yanıt vermeyen duruma geldiğinizde sizi de emekli yaparlar, şimdi demekki tedaviye kısmen yanıt veren bir durumunuz olabilir, bir kaç kez kontroldan sonra durum lehinize olabilir...

@ENGELSİZGÜNLER ben emniyette memurum 2010 yılında silahım alındı sivil memur oldum ben aslında emekli olmak istiyorum 11 yıllık memurum ama korkuyorum işte sürekli depresyondayım zor çalışıyorum kronik mi değil mi bir kere de emekli edilip kontrol istenmese olmuyor mu?

malül derecesi önemli : 60 ve üstü olacak, ayrıca çalışamaz raporu istiyorlar, yaş da önemli, erken yaşda emekli etmek istemiyorlar, benim durumumda ilk işe girmeden önce malul olmadığımı ispat etmek zorundayım, benden de bütün tedavi gördüğüm hastanelerden tıbbi belge ve epikriz istiyorlar, daha bir sürü şartları var, hemen kolay emekli yapmıyorlar...

Hemen kolay emekli yapmasınlar zor olsun önemli değilde emekli yaptıktan sonra kontrol olması konusu asıl beni düşündüren.

önemli olan emekli olmak bence, eğer şartları karşılıyorsanız kontrol vermezler, kontrol verirlerse de yılda bir kontrolümü olurum, emekliliğimi elimden alamazlar ya, bipolar zaten kronik bir hastalık, tedavisi yok, düzelmez...

Ben iki atak geçirdim bipolar teşhisi kondu ataklarım sırasında hayali bir dünya kuruyorum anlatması güç gerçekten bipolar mıyım ya da tekrar atak geçirir miyim onu da bilmiyorum .

bu hastalıkta tedaviyle kontrol altına alabilirsiniz kendinizi, atak olduğunuzu siz anlamayabilirsiniz, ancak doktor anlar, bu yüzden düzenli olarak doktora kontrola gitmek lazım...

bipolardan emekli olan var mı?

ara karardan sonra bipolardan emekli olan var mı? yeni rapor çalışamaz yazarsa emekli ederler mi?

Üst Alt