Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar arkadaşların EKPSS ile atanma esasları hakkında bilgi paylaşımı..?

Serhatovic

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhabalar

ben psikoloji mezunuyum ve formasyonum var. Uzun zamandan beridir sizi burda uzaktan izliyorum. Şükürler olsun üye oldum ve soru sorucam. Çok yerde araştırma yaptım ama hiç bir şekilde kafamdaki sorulara cevap olacak bişey bulamadım.

Ben bipolar 2 hastasıyım. Bizim hastalığa da ekpss ye girecek oranda engel oranı veriyorlar. Ama ben engelli raporu almadım çünkü kaygılarım var.

Engelli olduğum alan mesleğimle doğrudan ilgili. Şimdi bipolar iki hastalığından rapor alıp ekpss ye girersem pdr den öğretmen yada psikolojiden psikolog olur muyum ? Çoğu kişiye soruyorum beni tanimayanlara bana diyorlarki sen kendin psikiyatrik hastayken danisanlarina nasil yardimci olucaksin düşüncesi ile seni öğretmen ve psikolog yapmaZlar diyorlar.

Lütfen ekpss psikiyatriden engel oraniyla bir öğretmen çıksın valaha hemen gidicem giricem heyete. Yardimci olursaniz sevinirm. Simdiden çok tşkr ederim.

Bizim hastaligimizda haplari kullandigimiz surece cok iyiyiz neden yardimci olamiyacaksiniz ki .ogretmende olursunuz psikolog da sadece alim olmasi gerekiyor.

Bipolar hastasiyim ben ama bipolar 2 ne demek

@Serhatovic @Citos ben de bipolar hastasıyım,heyete daha girmedim ama bugün doktorumun yazdığı oranı gördüm yüzde kırk.

heyet bunu düşürmez umarım,bilgisi olan var mı? Bana yardımcı olacak var mı? heyetten sonra e kpss ye girmek istiyorum,sınıf öğretmenliği bölümüm bu arada...atanamadım,meğer ki en büyük sorun rahatsızlığımdan dolayıymış atanamamak..

Mrb Rabbim acil sifalar versin ilaçlara rağmen atak geciriyorsaniz bilemem de tedavi ile işlevselliği düzelen % 40 verirlerse öğretmenlik ve psikolog mesleklerini de icra edebilirsiniz problem olmaz ben de bipolarim 4 senedir tedavi görüyorum ve 2016 da memur olarak atandım hakkınızda hayırlısı olsun

Aysegul hanim bipolarli oldugunuz icin sizi dislayan oldu mu?is hayatinizda hastaliginizdan dolayi zorluk yasadiniz mi

psikiyatri hastaları eğer ilaçlara rağmen atak geçiriyorsa kusura bakmayın bende şizofrenim ama bilsem psikilojisi bozuk bir hoca var çocuğumu göndermem

kendimden biliyorum, ne kadar ilaç kullanırsanız kullanın, bir an bir saniye bir dakika bir şeyler oluyor ve kendinizden geçebiliyorsunuz
şimdiye kadar zarar vermemiş olabilirsiniz kimseye ama bu zarar vermeyeceğiniz anlamına gelmez

o yüzden bence normal memurluk olabilir sözüm yok ama böyle çocuklar olsun, bu tarz durumlarda ben emanet etmem asla

Ben normal memurum taşınır kayıt yetkilisi olarak görevlendirildim ve bana göre çok sıkıntılı ama evde kendini dinlemekten atak dönemlerini beklemekten daha iyidir ayrıca evde oturunca kimse gelecek vaad etmiyor gelecek belirsiz...

Özel sektörde de baskı nedeniyle sağlıklı bireyler rahatsızlanıyor sonuçta. Soruna gelince hayır dışlanmadım en azından hissetmedim ya aslında bakarsan ben başkaları ne diyecek? dışlarlar mı??? diye çok da takmam sonuçta ağzı olan konuşur.

Ancak benim sadece aşırı konsantrasyon sorunum var insanlarla ya da iş arkadaşlarımla değil kendimle ilgili sorun var yani Ben rahatsızlığım ve ailevi nedenlerle eğitim fakültesini kazanamadım. Kendimi bildim bileli öğretmen olmak istiyorum ders bile vermişliğim var insan sevince azmedince hastalık bile yalan olur inan bana

yeter ki pes etme,
azmet,
sabret.

Skolyoz23

Allah sifalar versin "kendinize göre" haklısınızdır çocuğunuzu emanet etmemekte ancak konumuz şizofren bir bireyin değil Bipolar bir bireyin meslek seçimi ayrica doktorlar zaten rapor verirken en az 1 yıl gözlem altında tutuyorlar testler yapıyorlar hastaneye yatışlarını ataklari ilaçlarını kullanıp kullanamadığı araştırıp ailenizden birileri ile mutlaka görüşüyorlar oranlar bu nedenle var %40 kısmen iş gücü kaybıdır ve hastalık ilaçlar ile *kontrol altındadır*

Bir bipolar %70 oran aldı ise zaten öğretmen, psikolog, memur olmayı bırakın ÇALIŞAMAZ dahi bir konu daha var bipolar olup da kim bilr kaç birey var öğretmenliğini başarı ile icra eden

Ya da bipolar olduğunu bilmeden öğretmenlik yapan ???

Ben önlisans ilahiyat mezunuyum. Bipolar hastasıyım. Zihinsel oluyor sanırım. Zihinsel olmanın avantajları nelerdir?

arkadaşlar teşekkür ederim,

aranızda yeniyim,öğretmenlik yapmama engel bir durum yok,sadece rahatsızlandığımda içim sıkılıyor o kadar,biraz da sinir oluyor tabi...yani özelde bile yıllarca görev yaptığıma göre bu rahatsızlıkla,devlette de yaparım inşaAllah.Hem bin şükür ederek yaparım,özelde yenilen haklarımızı düşündükçe..Allah bize de nasip etsin inşaAllah..

Sınıf öğretmenliği bölümüm olmasına rağmen atanamadım,bu rahatsızlığımdan dolayı olabilir mi?devlet politikası da var ama en çok benden kaynaklı bence...Ben açık açık dedim doktoruma 14 yıldır atama bekliyorum,e kpss ye girmek istiyorum dedim.oran yüzde kırk verdi. ama yanlız 1 yıl yazdı yanına,bunu uzatırlar mı?

Sağlık kuruluna gircem bir de oranı düşürmezler inşaAllah yaa...dua edin...Allah rızası için sorularıma cevap istiyorum.yakup adında biri varmış maşaAllah,bütün sorulara cevap vermiş..:) ekpps 2016 ile kaç kere alım oldu memur ve öğretmenlik için...ekpss için dershaneye gideyim mi? hangi kaynaktan faydalanayım? inşaAllah sağlık kurulu yüzde kırklık oranı düşürmezse(21 eylülde sağlık kurulu var,doktor yüzde kırk verdi)...

Öğretmen olarak atanabilir miyim,branş bazında mı alım oluyor?Yoksa memur olarak mı atansam? TECRÜBELİ ARKADAŞLAR YARDIM EDERSE,ÇOK MAKBULE GEÇER...ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN..

Genelden (ruhsal )dan gireceksiniz sinava sakin zihinsel yazmayin yazdirmayin ASPB raporunuzu tastik ettirirken bana zihinsel yazdilar 3 kere kagidi yirttirdim cunku bipolar zihinsel bir rahatsizlik degil atanırsın ama son 2016 zor bir sınavdı gy-gk calismalisin alan sinavi yok Matematik tarih ve guncel sorular standart sapmayi cok etkiliyor bipolar oranını % 0 - 40 -70 veriyorlar genelde yani başka oran vermek istisnai düşürülmez

Bipolar hastasi arkadasima zihinsel raporu vérdiléŕ.zihinseldén girerse kesin atanir
Somrasinda sorun cikar mi

Evet sorun çıkma ihtimali yüksek bipolar dedigim gibi ruhsal bir rahatsızlık ancak ASPB görevliler onay verirken zihinsel yazabiliyor lütfen arkadaşınızı uyarın

sonradan aldığı özel eğitim mental zeka seviyesi vb olarak ispatlaması istenebilir atansa bile ihraç edilebilir bir memurun yaptığı hatayı arkadaşınıza pahalıya patlar arkadaşınız bilmeden zihinseldir der ancak bilerek zihinsel yazdirtanlar da var

AYŞEG_Ü_L

çok teşekkür ederim ama ASBP nedir,zihinsel sınav kitapçıpına mı işaretleniyor, bir de sağlık kurulunda çalışabilir kutusunu biz mi doldurmalarını söylüyoruz
Citos

ekpss sınavda sorular zihinsele farklı,ruhsala farklı mı soruluyor,nasıl oluyor atamalar?sınav sorularına ulaşabilir miyiz,geçen seneler?

Zihinsel acayip basit oluyor.genel engwlli kpss yakin ama daha basit oluyor.sinav sorularina ulasabilirsiniz osymnin sayfasindan

Citos saolasın. Ben osym ye baktım soruların yüzde onu var,tamamına ulaşamazmıyız,5-10 soru ancak var.60 soru var ve 100 dk dimi süre

Netlik Varmı

Çok saolun ama kesin mi bu raporla pdr öğretmenligi yapilir mi ya da psikolog olarak calisilabilir mi . Yani cevreniz de tanidik bilindik birilerini isim vermden örnek verebilir misiniz bide siz memur olarak hangi meslek.

Kusura bakmayın rapor elimizde patlamasın sonra. Kaygiliyiz yani. Saolun tskrler
@AYŞEG_Ü_L

Raporunu aldıktan sonra Aile Sosyal Politikalara (ASPB) gidip onay alacaksın ya sinava girmeden önce oradaki memurların her rahatsızlık hakkında bilgisi olmadığından yanlışlık yapılabiliyor tabii dedigim gibi bazıları da akıllılar ya zihinsel yazdırıyorlar

sorular farklı net olarak bilmiyorum ama Genel - Görme - İsitme seklinde gruplar var alan sorusu yok sınav içinde KPSS ye hazırlanır gibi hazirlanin

Belediyede memurum hayır %40 ise sorun teşkil etmez öğretmenlik yapabilirsin çünkü ilaçla her insan gibiyiz tabii memurluk da seçebilirsin şöyle düşün normal öğrenciler kazanamıyor ya da bitiremiyor senin bölümünü sen bu aşamaya kadar geldiysen zaten yaparsın açık bildiğim bir örnek yok öğretmen olarak bir de mesleğini insanları en önemlisi çocukları seviyorsan hiçbir problem olmaz ınan bana sadece dr un raporda yapamayacagi işler kısmına ne yazdigina dikkat et boş geçmesin

Bipolar bozukluk hastasıyım,EKPSS ye zihinsel den mi gireceğim?

%40 bipolar bozukluk var.zihinsel işaretlenmiş.ayrıca zihinsel kapasite gerektirmeyen basit işlerde çalışabilir diye not düşmüşler raporuma.aile sosyal politikalar müdürlüğü zihinsel kategorisi derse napacağım?genel olması lazım yazıyor bazı yerlerde..

gerçeği değerlendirme yetisini zaman zaman kaybedebilir bu vakalar, ayrıca tip 2 yazmışınız?, olmak istediğiniz meslek grubunda hastalığınızı derinleştirecek süreçler yaşamayacağınızı nereden biliyorsunuz, üstteki mesajlarda yazmış bir şizofreni hastası; ben çocuğumu bile vermem diye...

sizin ne zaman ne kadar iyi olduğunuzu/ ne zaman ne kadar normal olduğunuzu kim değerlendirecek? toplumsal açıdan başta size sonra çevrenize zararlı olabilecek takıntılara girebilirsiniz, bu sebeple sizin hastalık grubunuz için doğru bir alan değil, mühendislerin hepsi mühendis değil sonuçta sizde illa pdr ci olmak zorunda değilsiniz, geri planda bir iş sizin için ve çocuklar için daha sağlıklı olacaktır.

doktorun tarafından ataman gerceklestıkten sonra calısabılır raporu aldıktan sonra bır sıkıntı olmaz dıye bılıyorum

Merhaba Serhatovic , ben bu konuda skolyoza katılmıyorum çok , bence çalışabilir. çünkü psikiyatrik hasta olmuş psikiyatrist biliyorum. ama demek istediğim şey herkesin hasta olabileceği. hasta iken zaten görev yapmassın ama kontrol altındaysa bence çalışabilir.

yalnız @Serhatovic siz rapor almadan önce heyetteki psikiyatri ile ilgili hekimle bence görüşün ,çünkü oraya problem yapacak not düşebilirler. ayrıca tarama sırasında muayene olacağınız hekimle de görüşün onun görüşü de dikkate alınacak ve sonra heyette işlenecek.

birde işin hukuki kısmını araştırın ki bana kalırsa en başta bunu yapmalısınız. gidin bir avukatın yanına ve durumunuzu izah edin (ayıp bişey yok zaten) anlatın 5-10 dakika ve sorunuzu sorun. hukuki olarak hakkınız varsa bence ötesine kimse karışmasın ....

başarılar

her mesleğin bir sorumluluğu tehlikesi var ne yapalım biz o zaman aç mı kalalım bırakın bu önyargıları

bunlar neyin derdinde biliyo musunuz "ulan ben sağlam halimle iyi bi bölüm bitiremedim bu ruh hastası nasıl bitirmiş" kıskançlığındalar

doktorum anlattı bipolar öğrencisi cerrah olmuş artık bundan büyük sorumluluk gerektiren meslek göremiyorum

Bipolar hastasıyım. EKPSS'ye hangi statüde gireceğim?

Depakin chrono 500 kullanıyorum. Bipolar hastasıyım
Ekpss ye hangi alandan girerim i

Sınıflanmayan, Ruhsal ve Duygusal. Yani Zihinsel Engelli Bölümünden değil. Normal Engellilerin girdiği sınava gireceksiniz.

Üst Alt