Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluğa verilen süreli rapor süresize dönüşebilir mi?

ATABEYİ

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bu yıl bipolar bozukluğumdan dolayı ilk defa heyete girdim. % 40 bir yıl süreli rapor verdiler. Emekli olmak istiyorum fakat süresiz raporla emekli olursan daha iyi dediler süreli rapor riskli imiş. Bir yılın sonunda ikinci heyete girdiğimde bu süreli ibaresi süresiz olur mu? Ne zaman bu süreli ibaresi süresiz olarak degişir. Yada süresiz rapor almak için ne yapmalıyım.

Son düzenleme:
ATABEYİ

merhaba bende 2015 yılından berı bipolarım ılk heyete gırdıgımde 1 yıl verdıler rapor suresı bıtınce bır daha gırdım heyete bu sefer 2 yıl verdıler 2019 mart ayında yıne heyete gırdım suresız verdıler ve su an suresız olarak da emeklıyım saygılarımla

Bir sürü teşhis kondu bana da birkaç defada farklı hastanelerde yattım ben de emekli olacağım nasipse ama şu an malülen emekliliği hak ettiğim halde birkaç yıl daha çalışıp erken emekli olacağım inşallah keşke süresiz raporla emekli etseler bir seferde de stres yaşamasam.

@sokrates 2009 yılında düzenleme yapıldı , 2008 yılı öncesi - sonrası diye uygulamalar icat edildi biliyorsun . Bu 2008 yılı düzenlemesinde süresiz ifadesi süreliye döndürüldü . Rahatsızlığın durumuna göre 2-3 yıl süreli sonrası süresiz emeklilik olması kararlaştırıldı . Büyük stres kaynağı yaşanıyor ama tanıdığım kişilerde süreli emeklilik süresize dönüştürüldü .

@-DORLION- sağol bana da bir sürü şey söylendi sen polis iken silahın alınmış sen zaten emekliliği 10 yıl dolunca hak edersin kontrol konmaz diyen de oldu ,2008 öncesi girişli olduğun için mesleğe kontrol konmaz diyen de oldu neye kime inanacağı mı ben de şaşırdım ayrıca benim silah 2010 yılında alındı hala ilaç kullanıyor tedavi görüyorum birkaç kez de farklı hastanelerde yattım bilmiyorum kafam biraz karışık bu konuda .:confused:

Herkes bir yorum yapar ve kafayı bulandırır . Onlarda başkalarından gördüklerini örnekleyip yorumluyorlar . Kesin netice prim dolduğunda ve SGK hizmetlerinde ortaya çıkıyor .

Polis iken bipolar bozukluk tanısı 2015 te konuldu. Defalarca heyet girdim. En son Bakırköyde heyete girdikten sonra sgk kontrol muayenesine gerek yoktur kararı ile malulen emekliliği onayladı. Bu senede malulen emekli oldum.

jackal75
Süresiz raporu alınca mı emekliliğe başvurdunuz? Yoksa süreli ikenmi emekli oldunuz ?
-DORLION-
Bipolarla süreli raporla emekli olmamı tavsiye edermisiniz?

ATABEYİ 2-3 yıllık kontroller ile rahatsızlık devam ettiği için süresiz emekliliğe dönüştürülüyor . Burada önemli olan kontrol gününü iyi takip etmeniz ve maaşınız kesilmeden rapor çıkartmanız gerekiyor .

Çalışabilecek durumda isen emekli maaşlarının durumunu iyi hesaplayıp emekliliğe ayrıl derim .

-DORLION-
Maaşım kesilmeden yani 1 yıllık sürelide 11 ay geçince yeni bir rapor çıkartsam olur mu yoksa illa ki 12 ayı beklemem mi lazım?

11 . ay olunca hemen SGK müdürlüğüne ve hastaneye gidip işlemini başlat ki maaş aksaması veya kesilme işlemi için stres yaşama .

-DORLION-
Teşekkür ederim hocam . Ben 4/C liyim aynı degil mi işleyiş ? Yine süre dolmadan sgkya gidecegim...

Emeklılık işlemlerinde ve uygulamalar da 4 c - 4a - 4 b bir şey farketmiyor , sadece maaşın farkediyor . Sen 12 aylık değil 11 aylık uzerınden hesapla sürekli . SGK dan alacağın sevk kağıdı ile hastaneye gıdeceksın .

ATABEYİ genelde bir yıl sonra sūresiz verilir ama bu doktordan ve hastadan hastaya değişir 5 yıl sonuçta alan var Sūrekli raporu biraz şansınıza kalmış budurum 2cisi de Sūrekli verilirse itiraz hakkınızı kullanırsınız.

fedoraplanet

Hayırlı olsun ben de malülen emekliliği hak ettiğim halde erken engelli emeklilik hakkımı kazanıp erken emekli olmak istiyorum nasipse ufak maaş farkı umurumda bile değil sürücü ehliyetim gider diye korkuyorum malülen emekli olursam .

ATABEYİ

merhaba oncelıkle gec cevap ıcın kusura bakmayın 1 senelık rapor aldıgım da basvuru yaptım ve emeklı oldum bır sorunla karsılasmadım

[FONT=sans-serif]T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'n dan görüş nasıl alınıyor ?.Ne yapmak gerekiyor ? Kontrol Muayenesi konup konmayacağı ile ilgili görüş alınabiliyor diye duydum.[/FONT]:confused:

sokrates
Cimer ile sgkya bilgi edinme kapsamında sorunuzu yazıyorsunuz. 1.5 ay civarında evinize yazılı olarak cevap geliyor.

@fedoraplanet Ok... Bizim kurumdan biri bu şekilde görüş almış diye duydum şansımı deneyeyim .

Son düzenleme:
4-C emeklilikde alınacak olan rapor kişisel başvurumu yoksa kurum başvurusu mu olacak

4-c'li öğretmenim kişisel başvuru ile %40lık rapor aldım. Bu raporla emeklilik başvurusunda bulunabilirmiyim ? yoksa kurumun yazısıyla mı almam gerekiyordu? kişisel başvuru ile aldığım raporla başvursam sıkıntı olur mu?

ATABEYİ

merhaba evet % 40 ama en son suresız alırken % 46 oldu tiroid den dolayı bipolar rahatsızlıgı ıcın lithuril içiyorum o da tiroid rahatsızlıgı yaptı

Üst Alt