Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk, 2003 sigorta girişi ve 4326 gün prim ile emeklilik şartlarım nedir?

sevile

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Merhabalar.

Benim Bipolar Bozukluk sebebiyle yüzde kırk engelli raporum var.Ancak süresi Temmuz 2021 de dolacak..Vergi indirimi alıp emekli olmak istiyorum.Prim günüm yeterli.Öğrenmek istediğim işlemleri ne zaman başlatmam gerektiği.13.05.2003 sigorta başlangıcım.4326 gün primim var.Vergi indirimi ne kadar sürede sonuçlanır.Emeklilik tarihi ne zamandan itibaren başlar?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Teşekkürler

merhaba sürekli olarak rapor alırsan tekrar baştan işlemleri yapmazsın ben bipolarım %40 emekliyim.

sevile

İlk sigorta girişine bakılır. İlk sigorta girişinden itibaren hesap edilmektedir "emeklilik" tarihin.

sevile

(13.05.2003 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 primle emekliliği hak ediyorsunuz. Yani 13.05.2022 tarihe dek raporla vergi indirimine başvurup bu hakkı elde etmelisiniz. Emekliliğe başvurduğunuzda geçerli olan bir vergi indirim hakkınızın olması şart.
Vergi indirimini bugün de yeni raporu alacağınız zaman da başvurabilirsiniz.
Raporunuz süreli de olsa vergi indirimi sürekli olabilir. Bu biraz şans. Ama ben olsam 2021'de yeni rapor alınca vergi indirimine başvurmayı tercih ederim

2008_oncesi.PNG

Merhabalar ,
2011 yılından beri bipolar bozukluk tedavisi görmekteyim. Vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum.Vergi dairesine gerekli evraklarla başvuru yaptım fakat sağlık raporum yok .Tedavi gördüğüm hastaneye sevk edildim.Öğrenmek istediğim ay sonu işten çıksam çünkü uzun vadeli çalışamıyorum ,hastane işlemleri devam etse vergi indirimi alabilir miyim...Çünkü konu psikiyatri olunca rapor alma süreci uzuyor , sosyal araştırma , psikolojik test ve son olarak heyete giriliyor ve bunların hepsi farklı tarihlerde yapılıyor....rapor çıkmadan işten ayrılsam bir sorun olur mu ? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim ..Teşekkürler

sevile

Vergi indirim başvurusu yapıldığı esnada sigortalı olmak teknik olarak yeterlidir. Bence çok bunalıyorsanız dert etmeyin. En kötü olasılıkla vergi dairesi "git sigortalı ol" der, kısa bir süre daha sigortalı olursunuz ve öyle devam eder süreç. Canınızı sıkmayın.

Üst Alt