Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk halinde malulen emeklilik..?

jerenimooo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar bipolar bozuklugum var yaklasik 4 yildir tedavi goruyorum.sorularima cevap bulabilrsem cok mutlu olacagim.
1.ozel sektorde calisiyorum emekli olabilr miyim
2.16 yildir araliksiz calisiyorum yasim 40 malulen emekli olunca emekli maasim duser mi
3.emekli ikramiyesi alirmiyim.
4.malulen emekli olmam icin oran ne kadar olmali.yuzde 60 mi yuzde 40 mi

malulen olma 18 yıl sigortalılk süresiyle 4320 gün pirimle olabilirsin 2 yıl daha çalış engelli hakkıyla %40 raporla %50 alırsan günün tamam emekli olursun zaten

Tesekkurler paranoya anlamadigim yuzde 40 raporla yuzde 50 alirsan demissin.anlayamadim. yani 2 yil daha calisirsam emekli maasim tam olacak yani.

%40 alırsan 18 yıl sigortalılık süresi lazım sana %50 alırsan günün tamam sgk ya git emeklilik sevkini yaptır engelli emekliligi de malulen deme

malulende zaten %60 istiyorlar sen %50 alsan zaten emeklisin malulen zor bi süreç kolay kolay emekli etmiyorlar malulen işi yokuşa sürüyorlar engelli emeklisi olursan sonradan çalışabilirsin malulende çalışamazsın maaşın kesilir

jerenimooo

sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız raporla defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı* elde ettikten sonra emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız.

Not: Malulen değil, erken Yaşlılık emekliliğidir sizin için avantajlı olan.

2008_oncesi.PNG

* http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

o boga doğrusunu yazdı benim aklım 2008 sonrasına gitti

kusura bakmayın

Üst Alt