Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastaları hangi işlerde ve şartlarda çalışmaktasınız?

nezahat17

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ,uzun soluklu Bipolar bozukluk hastalıgı olupta hangi mesleklerde yada işlerde part tıme ya da full time çalışabiliyorsunuz?Meslegi olan ,olmayan tüm hastlarının parasal ,ekonomik ihtiyaclarınızı karşılabiliyor musunuz?Yada kimseniz yok nasıl hayata tutanabiliyorsunuz?Muayne,ilaclar ihtiyaclar hastalık o bu ataklar nasıl hayatta kalabiyorsunuz cinsiyet farketmeksizin?Teşekkürler...

Çalışan bipolar yok herhalde...

masabaşı bir işti. müşteri ilişkileri-müşteri hizmetleri uzmanı olarak çalışıyordum. birilerini memnun edince sen de mutlu oluyorsun. öyle bir iş öneririm sana.

Suan nete bakabıidım,sanırım konuyu pek okuyan olmamıs.

Benım soylemek stediğim konu bipolar ılaclar bireysel ailesel toplumsal atakların bedendeki yansıması ve yan etkiler diger hastalıkları etkilemesi dr nın istegi uzeri kan oranlarının incelenmesi kafadaki unutkanlık dikkat algı odaklanma vb durumlar calışmaya maani oluyor.

o durumlarda hangi bransa alana meslege ie egilimsiyse kisi eğitim durum ruhsalın dısından bedensel fiziksel ekonomik sosyal durumu etkıiı o yuzden ister zihinle ister beden gucu yada her ikisi yapılsın bipolarken zor ara veriliyor.madde ve alkol bagımlıllıği sigara içiciliği yasayannlar cok.evli bekar cocugu yada evcıl hayvanı yasşlı genc akrbasına bakıyor olması aynı zamanda yasanıyor.bunları göz onunde alırsanız ne oluyor?hangi kurumlar yada sosyal medya yada yakınlarınız destek oluyor?

sorun atak gecislerinde engeller yasayıp farkında olammak kimi arkadaşlar ilacları keyfine göre az cok kullanıyor alkol egilimli olanlarda cok libidosu fazla olanda....faydalı olan hastane hekim dısında hangi kurusşlardan faydalanıyorsunuz bipolar sureli engelli olan yada daha ileri bipolar hasta yakınlarına bu sorum.bildiğiniz üzre kakıtsal ve kronik hastalık:((

Bakın arkadaslar su aralar hem manik atak hem cokkun dönem oldugumu uzm hekim sürekli yeniledi.3 ayda bir giden dra hasta olarak 4 aydır 2 haftada bir gittim geldim .bayram vs girdi 2 farklı hekim muayne etti ılaclar değişti biri anti depresyan dedi sakinlestiri antipkikotik lityum vs digeri mg düsürdu artırdı anti depresyan manigi tetikler bırakın bu sefer o 2 ilac yeniledi mg artı .uyku oldukca azdı 2-3 haftada 100mg yazınca dil altı vs 12-13 saat uyudum.bazende daha az uyku durumu az cok istah gitti keyifsizlik içe kapanda kafa karısıklıgı arkadaslardan uzaklasma aile ici sözel kavga hakaret artıyor issizlik olunca surekli ruh halim değişince sakin biriyim kendi halimde gerektiğinde konusan calışkan zeki empati kuran hosgorulu duzenli temiz yesilaycıyım diyebilirim kaferin az tüketen.cıkamadım işin içinden düzende olan bir bir duygu durumun olsun inş..sasırdım hafıza iyiyken unutkanlık aglma yada cok konusma oldu.

ekpssye girdim tercihler acıklanmadı.onun icin 10 dklık uzman yada asistan hekim bana yeterli olmuyor.kendimi ifadede zorlandım soru soruyor odaklanamıyorum.konuşmak istiyorum duzgun cumle karısık devrik cumle oluyor dilim dolanıyor konuşma hızım azalıyor ve suratım geriliyor eller titriyor arada lityum ilk kez 5 aldım günde dr 8 bile olabiliyor kim hastalarda.bol su iç sırf tuz bu ilac suiçmen önemli stres olmamalı.kaslar vucut agrılı yorgun ne uykuya dalarken kolay oluyor uyumak nede uyanmak gözlerimi acmak.4 ayda hic kullnmadıgım ilac tecrubem oldu. 14 yıldır en fazla 3 olurdu yada 2 ilac devam ederdi baktımki sayı 6-7-8 olmus suan 4 gibi mg yuksek ataksasın hipomanı cokkun denildi.çalışman nasıl olur dediğimde dogru zaman değil deddi hekim.3-4 ay takip kan oranı vs bakmamız lazım.dedim çalışmam lazım borc ihtiyaclar 32 oldum tecrübe sınırlı.yok dedi sınava girmen ekpss iyi olmus.

sürekli aile ile catışma icindeyim sakinim fakat sebep yokken ben atarlanıyorlar.bu durum sabretsemde iyi olmuyor.tahamülsüzüllük var bipoların dısında dedi öle değil dedim.konu benle alakasız sonuc bende sonlanıyor kufur hakaret.mekan ortam değiştirmem ekonomik ve arkadassal zor cunku herkes saglıklı işinde gucunde bipoları bilmiyorlar evli cocuklu zaman olmuyor gorusmeye hem maddiyat durumunu bireysel ben cözmeliyim.o da dedi ins ekpss de yerlesir memur olursun.bende guldum kac ay bekledim ses seda yok.zaman geçiyor.olsada olmadada belirsiz işkur belediye basvuruları vaer engelli bipolar için saglık yuzunden askıda bekliyorum.

dr kamu sana ve hastalıgına daha iyi gececektir birde calıskan duygu durumun iyi olcak bana göre dedi.bakalım dedim.somut ve net gelececeğimle ilgili ilk saglık ve diger konular iş aile toplumsal durumlar duzelse ins cok mutlu olcam.gezmek kitap okumak arkadas alışveiş seyahat tatil yok uzun soluklu merak arastırma öğrenme yanlıs olsada birkac gun önce sosyal medyayı silme yalnız kalmak istediğimi söyledim.sustu hekim.beni mutlu eden cocuklar bitkiler cicekler dogal bozulmamıs manzara deniz orman vs ve samimi durust bakan gözler.aslamanın olmaması kıyaslama dalga gecilme biseyin yok iyisin yada yurekten inciten kıran kotu tum hisleri olan insanlardan tvdeki haberlerden bıktım.ilgisiz dinlemeyen olumsuz kotulıugunu isteyen yakın cevre kıymet bıimyenler .sırf hastalıgımdakı atak yuzunden 2 unvyı yarım bırakmam bos durmayım diye 10 farklı meslek ve 20ye yakın iste calısıp gördügü duydugun etik ahlaksiz suc kızartıcı suc isleyen yöneticelerden usandım.

dıs görünus e yada 2. is günunde ozguven yok kapıya koyan sorumlulardan akaret asalıyıcı konuşmalardan seni uzak yakın tanımadanyargılayan seviyesiz saygısız yas cinyiset tecrübe ayrımı yapmaksızın durust ve dogru oldugun için takdir değil aptal muhamelesi görmek incitiyor.özellikle engelli raparu almadan onceki is denemnde uzm hekime dedim bipolar oldugumu anonım yada ltd sirketlerini ikya söylememlimiyim hayır o senein ozelin demene gerek yok.ve en son 2 yıl once cok tanınan firma avmde 5 gun musteri gelmeksizin yeni acılan şube için haddinden fazla ukala ve insan kayıran sorumluyla calışmak atağımı tetikledi sırf işim olsun sustum belki insafa gelir olmadı ikya mail ve telefon konuşması yaparak ayrıldım onca başvuru emek cöpe.Ağladım dedim ve sence akılsız beceriksiz yada farklı kotu alışkanlıgım kılık kıyafet hırsızlık saygısızlık ne vardı bende eksik olmayan kıs mevsimi diye b12 bayaga dusuktu halsizliğim var dedim.ve herkeste var ne olcak.7 ay calıstıgı 11 yas kucuk personele özel iş guc dedikodu kopegi pahalı alacagı seyleri yedim mi acmısın demesi ben 2 gun magazayı sidim süpurdum kac saat emek verdim giyecek kıyafetim yok ertesi gun magaza acılacak tüö magazayı utuledim depo kaç koli actım 2. gun karewkterimi beni tanımadan onur kırıcı konus kıyafet saglama olanla gittim bu ne böle de kilolu köbekli sacına fön cek makyaj yap ayakkabı su renk.

diger personel bana söyleninin tersi olay ben istediğim personele istediğini giydiririm kimse laf edememz gec geliyo yok kızma ben yarım saat erken ban akızma yemek kartı yok onlar dediklerini dusunuyor ben avmd simit bulacak para yok.bipolar demek afferdersiniz gerizekalı kötü karektersiz tembel demek değil.insan olbilmek sucsa kendinize bakın.sanırım sınıf ve yas deneyim tecrübe yada zayıf şişman biliyor bilmiyor iş durumunu.kızdıgınım ne zaman baksam firma iyi olsa sürekli tum ilçelerden personel arıyo ve ik işe alıyorsa insanın özgecmesine fizigine bakmasın eksikte anlatmasın.yol parası yemek kıyafet vermiyor egitim iş anlatın dedikodu o bu kakara kikiri prim derdinde benim sorumlulugum işe paraya ihtiyacım yok gibi kafa buluyorlar.artık makyaj surekli föndo dar kıyafet ve iç giyim dolgulu seksi olunda sizin magaza sorumlusundan duyuyıorum.20 maddelik evrak istiyorsunuz paran var mı demedn.işin dısında soylediğinizi yapsam ınanın daha cok para kazanırım alnımım teriyle emeğimle zekamla.son demem bilen bilir kimlerin duası makbuldur.onu yasayın 2 yıl yada bir kac ay hasta ve yuklü borclu olmak anan baban hasta kronik onların bakımı.sorumlunun maasının 3 te 2siyle mutlaka bu yakkabıyı almamla olmuyor.

25.09.2018 göre tc yi insanlar zor geciniyor.zengin fakir saglıklı hasta saglam engelli calısan calışmayan değil.bencil egoist sımarık aslında aynı.herkes aynı yere gidiyor.bu benim konum biliyorum.benzerleride oldukca var farkli.adıllık adalet hak ve saygı guven empatı bıimyen daha dogrusu hastanın halinden hasta anlar.ne cok söz nede konuşma .ağladığım caresizliğim hastalıgım ve ömrümun yeterse kalan yarısı israf olmasın yararlı faydalı bir insan olmak amac.beyin hastalıkları zor olur biliyorsunuz.duygudurumda karısık olursa oldukca zor.Allah (c.c)tün hastalara şifa versin dertlilere derman bircok duasını ne diliyorsa canı gönulden versin hem dünyada hem ahirette.gülen gözler umutla bakan bircok canlı yada insan huzur bulsun.

Dualar cogaldıkca inanın zor dediklerimiz olmaz sandıklarımız yaradan sayesinde oluyor allahın iznıyle.ümidinizi kaybetmeyin.sürekli biryere ulaşmak icin bir yol yoktur dusundukce sordukca cabaladıkca emin olun yollarda cozumlerde oluyor.lütfen onemli oldugunuzu degerli oldugunu bilin.sevgiler.sucu lisan ettimse affedin ataga dayanmaya calıssamda arada işin içinden cıkmaıyorum.hafızadaki olumsuzlar geliyo akla.

@nezahat17 birebir yaşadım yaşıyorum anlattıklarını; hastalık nedeniyle okulu bitirememek büyük handikap oluyor, "normal" insanlara kıyasla hayata çooook gerilerden dezavantajlı başlıyorsun yada benim gibi başlayamıyorsun bile:( En acısı da aile tanımına giren kişilerden bile anlayış bulamamak oluyor..

Çalışmak insan için maddiyatın yanında yaratılışın getirdiği elzem bir ihtiyaç da, boşta kalan sağlam kişinin bile psikolojisi çöküyor.. Hayat bipolarlar için ilave zor.. Çalışmak lazım ama nerede nasıl??

işkur engel belediyelere engelli engelsiz çalışma var.yada farklı cv hazırlayarak ozel kurumlarda iş bulunabilir eş dost aile iş yeri yada senii bilen durumunu kabul eden işveren full yada part time calısabilirsin.;)

istanbulda ismek var kursa gidip iş sahibi ol sertifikan olsun sonra iş bulunur inş.işkurun meslek edindirme kursları gunluk 20-25-50 tllik 2-3 ay hem iş hem çalışma durumu var.sora sora bagdatı bulmuslar kalbini ferah tut.kura yada normal ekpss lise onlisans lisans duzeyinde 1-2 yılda sınavlar var.yapılır asılır illa birileri ailen olmak zorunda degılsın kendin degerlerin sevginle basarırsın evelallah.tüm farklı engel kronik hastalık olum yokluk fakirlik vs yerli yabancı ızledim .

yollar cok inancını ımanını sevgiyi becelerini kendi yeterini yok sayma.yapabiliriz elbirliyle inş .konusarak danısarak.fikir fikirden akıl akıldan ustun.herkesin bişeylere ilgisi becerisi var okumayla olmayan tecrübe deneyim merak okuma geliştirerekte diplomasız olunur.yılma.basrı hastalık oykulerini videolarını bul lutfen.sevgiler(L):D

ben bipolarım 32 yasında ıstanbulda yasayan bekar ailenin 4. son cocugumum.gurbetci aile .28 yıl istanbul aynı semt .tanıayn tanımayan abzurt soru merak dedikodu tabvırları var.ilk kez 3 komsuyu evli ayrı ayrı cektim 1 saat konustum su kadar yıldır yasıyor söyle böle 25 yıla askın komsu.biseyin yok sıkma biz varız.hikaye.dedikodu amaç.artık 30 lu yaslar olgun kendinden emin yapıyor.

o kadar sosyal medya insanla bdrlarla hastalıgı konustum arastırdım.gözlemi hep kendim yaptım .notlar aldım tarih attım.ilacların tarihli eczane arsivi kan sonuclarımın sonucları hatta aynı hastanenin epıkriz son kaydı dr kayıt tarihleri var.taktım bipolara başaracagım kendim hekim kosullar dahılde gezme yeme ıcme arkadas tatil oluyor alısveris kıyafet.onl Arada eyvallah.kabulllendim bilinçlendim.bunu yasayan benım.neler zora sokuyor mutlu mutsuz ediyor kişi olaylar durum sozler yerler mekanlar işler davranısşar vs tespit ettim.her insan cinsiyet farklı yas beni ilgilendirmez herkez bagımsız ayrı kısılıgı ınancı tarzı beceresi karakteri hastalıgın atak durumları farklı hatta ilaclar.her durumda farklıyız ınsan bipolar hastası olarak.

Aynı olan ne iş aile eskı yapılan seyleri az yada asırı yapma duruma göre alıslkanlıklarımız değişti yetiskın olduk.evlendik okuduk hatta yurt dısına gidildi dil ogrenildi meslegimiz var öle böle .ataklar ılaclar zamanla seyir gösteriyor vs gibi.bu hastalıgın zıt tarafları orta sı en agırı hafifi kisisden kisiye kırsal kentte fark ediyor aileler bilgili yada ılgisiz.sorabileceğimiz yer vardır biz bılmiyoruz hastalık imkan kotu alışkanşışlar arkadas olayları genetik daha cok oluyor deniyor gibi.bende surekli yerli yabancı basından dogru bilgiye ulasmak stabil yasamak kimseye muhtaç olmamak daha kotu durumu varsada olmamk hastanedeye dusmemek .

Ayaktan tedavi iş guc devam etmek amacım inş.kafanız karısık tutarsuz dengesiz ozguven yoksa karar alınmıyor manide ise ozguven var ilacla dengeleniyor.kendiniz yakınlarınız siz iyi ifade edin durust olun.ilac bırakma kendiliğinden olmaz.türk hekimleri bizim en degerli iyileşmemiz için calısıyorlar.ya dr olmasa vallahi zor .iyinin iyisi olurken kotunun kotusu olmak inanılmaz acı zor olur.tekrar diyorum allah herkesin yardımcısı olsun.kim ne iş yapıyorsa evli bekar dul şifa versin stabıl olsun inş.iyiliğe dogruya giden kapıları alllah tela hep acık bırakın.gulumseyin rahat olun esnek olun ne olursa olsun.kafanız saglıklı ıyıyken dusunun bulursunun herkeste zeka akıl var cok sukur tası sıksak suyunu çıkarırız.sevin ınanın umudunuzu yitirmeyin.her hasta hasta oldugundan size mantıklı davranmaz tersler tepkısı farklı olurhekimlerle bizzat konusmak terapi yol gosterir.

Kac hasta hastalıgını ılacını bilmeyen kilşiler var lutfen.toplumda farklı her konuda beyin hastalıgı ruh kişilik bozuklugu farklı hastalıklar mevcut.bol okuyun farklı kaynaklardan arastırın.hayırlı geceler.(l) ;)

Kusura bakmayın ,ataktan uzun uzadıya yazdım durdum.bugun biraz daha iyyim cok sukur.Allah herkese şifa versın hayırlı ınsanlar cıkarsın!..
Biz saglığı ıyı olmayan tüm hastalra uzm.hekim iyi.personel,tedavi için iyi hastane,doğru ilac tanı terapiler;çogu kez yakın, uzak emeği sevgisi destegi olan tüm dost ,aile, arkadastan ilgileri sabırları vefaları için minnattarım.Ya da yalnız mücadele eden, tedavi yoluna giden ilac vb tüm hastalık için tedavi yolunda olan herkese acil şifalar.Allah (c.c) her konuda yardımcısı olsun maddi, manevi ;işsel,özel,ailevi,bireysel vb .Sevgiler,selamlar dostlar mutlu,saglıklı kalmak dilegiyle...

Arkadaslar yakın gözlemlerimde bircok arkadasın egitimi yada eğitimsız yada kurslarla cogunlukta meslek sahibiyken evli yada bekarken, Bipolar tanısı konup tedaviye baslanması.Bu yuzden meslegi işi olsun olmasın ataktan ötürü yarım kalan yapamayan ,aile destegi ,kendi birikimiyle kendi işinin dısında farklı beceri kazanılıp calısan arkadaslardan deneyimlerini paylasmalarını cok isterim.nerde yasadıgı medeni hali cinsiyeti bizlere ipucu verebilir?Ya da yaşı ,olgun kisiliği ,iradesi ,hayatı ,kendini herhangi biseylere karsı bağlılıgı yada avantajları dezavantajları yasamında ona neler kattı?Belkı cok mutlu basarılı yada yada farklı bir hayatta yapayalnız ,imkanları, cevresi ,arkadası yok;güveni gitmis ,mutsuz???Biraz paylasalım ucundan kenarından ;deneyimler, tecrübeler, nasıl aşıldıgı veya manevi desteklemi kultur beceri zekaylamı?
Lütfen, acık yureklıkle birbirimize destek yardımcı olalım ,engelleri asalım;):))(L)

ben teksilde hamballık edıyorum askeri ucret alıyorum babam maaşımı el koydu para harcamakdan duramıyorum en cok telefon sevıyorum iphone olucak ılla cok guzel para edıyor ama gelcek sene sınavlara gırıcem burdan yardım alıcam arkadaslarımdan cunku benden bılgılı ınsanlar var

Uzun yıllardır kısmen iyileşebilir bipolar hastasıyım. Çevre Yüksek Mühendisiyim. Hem özelde hem devlette çalıştım. Ama olmadı olmadı ne yapsam tutanamadım, mutlu olamadım, şu anda da işsizim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Allahtan ailem çok anlayışlı ve ailemleyim :(((

hazanay2121

Pardon mesajınızı yeni gordum. Ben sabahları cipralex 20 mg akşamları abilify 15 mg kullanıyorum. Abilify 7 yıldır iciyorum. Cipralex e yeni basladim.

ssometimes
Kullandığınız ilaçlar depresyon anksiyete grubun ait bilgisini edindim.ilaçların faydasını görüyormusun?

hazanay2121

tabi faydasını görüyorum. biraz mevsim geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum bir de çok uyuyorum ama ben de uyku apnesi de var ağır..

Bugün bir iş görüşmesine gittim ilk defa engelli olarak. O kadar zorladılar ki o kadar çok hastalıgımla ilgili sorular sordular ki kötü oldum. aslında iyi niyetli insanlardı bipoları duymadıkları için sormak istediler. yalnız görüşme sonrası hastaneye gittim sakinleştirici iğne yaptılar farkında olmadan beni üzdüler ve belki de işe alacaklar ama kararsızım kurumsal bir yer. herkese geçmiş olsun...

yeni çalışmaya başlayacak (devlet) bir bipolara önerileriniz neler

Ben de özel sektörde yıllarca küçük firmalarda çalıştım. sizin gibi artık önyargı oluşmuştu. İşkur aracılıgıyla işe girdim, çok şükür çok memnunum, tabi daha çok yeniyim ama kurumsal firma gercekten farklıymış. Ben Çevre Yüksek Mühendisiyim fakat muhasebe alanında işe girdim. Maaşım da beklediğimden çok çok iyi, asla bana ayak işleri gibi işler verme durumu söz konusu değil, bunu yapan pek çok insan var orada. herkesin görevleri var ve yine çok şükür ki engelime karşı çok çok anlayışlılar. ilerde ne olur bilmem ama ilk defa mutluyum bir yerde olmaktan, herkese bol şans, kolaylıklar.....

Arkadaşlar ekpss 'de atanmayanlar 2020 ekpssye tekrar girecek mı?Sizce lise mezunu kamu mu, özel mı çalışma hayatında iyi olur?

Bende yeni bipolar teşhisi almış bir arkadaşınız olarak deneyimlerimi yazayım. Şu an önlisans mezunuyum Kamu personeli olarak çalışıyorum ama özel sektörde de çok çalıştım. Yaklaşık 5 yıl özelde çalıştım 8,5 yıldır da devlet memuruyum. Bir çok iş yaptım. İlk işe girdiğim yerde engeli olmama rağmen teknik personel olarak çalışıyordum.İlk maaşımı aldığım günkü mutluluğum hala hafızamdadır. O günden sonra hep hedef odaklı yaşamaya çalıştım. Daha sonra bir kaç kez iş değişikliği yaptım. Bende öyle çok para harcama gibi bir durum yok yalnız: Gereken şeyi gerektikçe alıyorum. Teknoloji merakım var ama ne yalan söyleyeyim. Bir de edebiyat yeteneğim var. Şiir roman senaryo aklınıza ne gelirse yazıyorum. 200 den fazla şiirim var bir kısmını beste yaptım bunlarn. İstesem şu anda üç tane kitap çıkartabilirim ama yayın evlerine güvenemiyorum. Ayıca onlarca hikayem ve biri sinema biri dizi olmak üzere iki adet senaryom var. Yakın zamanda hayata geçirmeyi düşündüğüm projeler bunlar. Ben işimden arta kalan zamanlarda kendimi yazmakta buldum. Bunun bana Allah vergisi bir kabiliyet olarak lütfedildiğini düşünüyorum. Dostlarım arkadaşlarım bana MR BEYİN diyorlar. Bu tanımı çok sevdim kabullendim galiba. Hoşuma gitmeye başladı ne yalan söyleyeyim. Hayatımı yazmaya başladığımda bu ismi vereceğim her halde. Tavsiye isteyen arkadaşlar beni daha yakından tanımak isteyen olursa özelden yazabilir. Size tavsiyem Sevdiğiniz işi yapın. Bu hastalığn en büyük düşmanı yaşama sevincidir. Yaşama sevincinizi yükseltecek alışkanlıklarınız olsun. Sizin gibi olan insanlarla dostluk kurmayı ihmal etmeyin. Ama rica ediyorum olumsuz yönlerini değil benim gibi poziitif yönlerini paylaşın bu hastalığın. İnanın bunu yaptığınızda doktorlar bile emin olamıyor hasta olduğunuza. TECRÜBE İLE SABİTTİR

Üst Alt