Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastası kimseler insanlardan kaçar mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Bipolar bozukluga benzeyen en yakın hastalık hangisidir???
Bipolar bozukluk hastası kişiler insanlardan kaçarmı???

BİPOLAR BOZUKLUK ve ŞİZOFRENİ HASTALIGININ
beraber görülme olasılığı varmıdır???

kaçmaz eşim bipolardı sadece bazı dönemleri oluyor bahar aylarında depresif olabiliyor bipoların çok ileri seviyesi psikozdur...şizofreniyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum yani ses duyma hayal görme gibi şeyler bizpolarda olmuyor...

nfrysmn

benim paranoid şizofreni raporum var..iki ayrı hastaneden verilen..bende başka bir hastanenin psikiyatri servisine gittim..konuştum doktorla..çok seri ve hızlı konuşmuşum doktorla konuşurken,heyecanlıydım..farkında değildim ama doktor söyledi..sende duygu durum var dedi uç noktada..depresyon eşlik ediyormuş..demek ki diğer iki hastane yanıldı bana şizofreni demekle..zaten psikiyatride tanılar hep birbirine karışıyor..hastalıklar arasında çok ince çizgiler var çünkü..bi doktora göre şizofreni oluyorsun diğerine göre başka hastalık..

bende bipolarım ben kendimi şizofren sanıyordum Çünki atak dönemlerimde öyle bir hayal dünyasına dalıyordumki inanamazsınız.ama doktorlar hep bipolar dedi..

fringe

zaten sızofrenıde duygu durum bozuklugudur. Duygularda ve dusuncelerde bozukluktur. Insanlarla konusmaya korkuyon telas edıyon buda sızofrenıde olan bısey, içe kapanıksın dısa donuk degıl, sen hala kabul etmıyon senın ısın zor :))

duygu azimli

kulaklıktan şarkı dinlerken saçma sapan aşırı uç noktalarda hayaller kurup o hayalleri yaşadığın oldumu hiç? mesela ben duke dumont - ocean drive dinlerken ne hayaller kuruyorum ama gerçek gibi anlatamam

fringe tamamen aynısın bende yaşıyorum müzik beni gerçek dünyadan koparıyor

aynen öyle oluyor fringe..

Ben hasta degilim ama muzik dinlerken bana da oyle oluyor,sacma sapan hayaller kuruyorum,boyle muziklerden uzak durun,hastaligi tetikler

duygu azimli

bende öyleyim mesela müzik dinlerken kendimi o şarkıyı söyleyen sanatçının yerine koyuyorum,sonra bi bakmışım yetenek sizsiniz yarışması varya onun sahnesindeyim ve herkes bana hayran kalıyor beni alkışlıyor..bazen de döğüş müzikleri dinlerken kung fu ustası oluyorum ve sokakta CIA ajanlarıyla döğüşüyorum insanlar istiklal caddesinde hayranlıkla beni izliyorlar,yada bazen sokakta yaşayan bir evsiz oluyorum ve biri bana yemek ısmarlıyor bende ona teşekkür etmek için şarkı söylüyorum o anda benim video mu telefona kaydediyorlar,sonra benim video mu tv ye gönderiyorlar,haberlere konu oluyorum..herkes her yerde beni arıyor çünkü bana hayran kalıyorlar.bana böle şeyler oluyor....ama gerçek

yaygın anksiyete bozukluğu genelde bipolar için kullanılan bi terim.bende de var kendimden biliyorum ;yani kaçar mı kaçmazmı dersen ,

kaçar arkadaşım ! hatta bi çok bipoların sosyal ilişkileri zedelenmiştir etrafında pek fazla birini göremezsin .hele depresif dönemde

daha bi berbat oluyor .insanlardan korkuyosun kaçıyosun görüşmek istemiyorsun .bu da bipolar rahatsızlığın genelinde olan bi durum ...

bipolar bozukluk hastasıyım.şizofreni ile alakası yok....Allah aşkına şunları karıştırmayın.depresyonda iken insan içine çıkamıyorum.çekindiğimden değil kesinlikle....moral bozukluğundan.

Kafana takma kanka bu başka mana sadece ruhen burada varoluş[O AN]

(A)-Kişi çok sevildiği yere ve tanındığı yere gidebilirmi? (B)-Giderse eğer orda gezebilirmi? (C)-Bu yerde insanlar tarafından görünmezmi?

(ABC)-Kişi bu yere ruhen gidebilir ve burda istediği kadarda kalabilir, kendi isteği bilir. Bu yerde insanlar tarafından görünmez ve o kişi bütün insanları görür vede insanlara hiç müdahale edipte karışamaz, sadece izleyebilir. Burada insanları sevmek serbesttir yalnız insanlarla tek bir kelime bile konuşamazsınız. Burdaki bütün insanları tanırsın tanıyamazsanda sadece bir kaç kişiyi tanıyamazsın. Gezersin, insanları izlersin anneni babanı ve ailene doya doya bakarsın. Belki bir daha göremezsin. Ruhen en sevdiğin arkadaşının yanına gidersin muhabbet edemesende ona bi bakarsın. Belki sohbetini özlemişsindir. Burada geçen çocukluğundaki anıları hatırlarsın. Hiç ders almadın demi sen yine. Piskevit çaldığın o yaşlı bakkalcı gelir belki aklına ne dersin karşına çıksa. Saat 23. 55 iken sen hala uyumamış nöbet mi tutuyon sen be. Burda yaşam böyledir başkaları yaşar sen izlersin. Ne yapmalı işte. Diyeceksiniz işte çalışmalı eee bunu bende biliyorum çalışmalı tabi. Başka ne yapacan ki sen.

Üst Alt