Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastasıyım. Çalışamıyorum. Emeklilik için ne yapabilirim?

kakomiri

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba %40 Engelli ve bipolar bozukluk hastasıyım. Çalışamıyorum 29 yaşındayım. Fakat toplamda hayatım boyunca 160 küsür gün çalışmışım. Ben ne yapacam. Nasıl para kazanacam ve emekli olabilecem?Malulen Emekli olabilmek için 1800 gün şartı varmış. İyide ben çalışamıyorum. Nasıl 1800 gün çalışıyım.İlk işe 2007 de girmişim oda 1 ay çalışmışım. Bi işe giriyorum 7 gün. En son 2 ay dayanabildim. Ya işten çıkartıyorlar yada ben kendim ayrılıyorum. Yapamıyorum. Tavsiyeleriniz varsa sevinirim. İyi günler.

İşle ilgili sorunları bende, yaşadım. Şuanda işe girip çalışmakta zorlanıyorum. Yapabileceğin eniyi işi yapmaya çalış bence,..

SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gecmis olsun...bnm tanidigim bi arkadas var..adam hem omurilik felci hem bipolar..o adam calisiyosa..senin de calisabilmen lazim...gerekli tedaviyi ol..çalis...yoksa tunelin ucu karanlik olur

kakomiri öncelikle çok geçmiş olsun. ben de bipolarım. gerçekten zor hastalık. defalarca hastaneye yattım, EKT oldum. bi dünya ilaç kullanıyorum ama mecburen çalışıyorum. sana tavsiyem bir doktorda sabitlen ve tedavine devam et. raporun varsa ekpssyi düşün. memurlukta rahat edersin. günün gelince de emekli olursun.

bipolarikipolmaz benim rahatsızlığım okb beni çok zorluyor ben de aslında malülen emekli olmak isterdim ama kontrol muayenesi korkutuyor beni ya emekli olduktan sonra maaşım kesilirse diye o yüzden çalışmak daha iyi sanırım .

kakomiri

sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz (gün/ay/2007 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle ancak emekli olabilirsiniz.

Eğer rahatsızlığınız ilerler ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeye ulaşırsa, o zaman 1800 primle malulen emekli olmanız mümkündür.

Sağlık bakanlığına bağlı toplum ruh sağlığı merkezi diye birimler olması lazım, bulunduğunuz yerde var mı bir kontrol edin. Ücretsiz diye biliyorum. Hastalığınız konusunda sizi bilinçlendirip, eğitim veriyorlarmış, ayrıca size iş de bulabiliyorlarmış. Üniversitelerden birinde bir profesör söylemişti bunu ama hiç araştırmamıştım.
Yüzde 40 raporla malulen emekli olmanız zor. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, iş hayatı zordur, hemen pes etmeyin. Hakaret ederler, emir verirler, haksız duruma düşersin, zorlanırsın, yapamazsın, azar işitirsin vesaire, bunlar herkesin başına gelen şeyler. Eminim siz bunlara çok takılıyorsunuzdur. Etraftakileri boşverin, böyle durumlar olduğu zamanda bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın. Evet zordur ama yapmaya çalışın. Hayatınızı devam ettirmek için pes etmeyin.

Tedaviye yeni başladıysanız (1-2 sene geçmediyse ),ilaçlara alışamamış olup yan etkilerinden dolayı çalışamıyor olabilirsiniz. Ben ilk 1.5 sene çok zorlanıyordum ilaçların yan etkilerinden dolayı şu an beden işçiliği diye tarif edilebilen işleri yapabilecek durumdayım...

Engelli Malulen Emeklilik

Merhaba. %40 Bipolar hastasıyım.Memurum. İşe 19.01.2018 de başladım. Bende ayrıca uyku apne sendromu ve astımda var. Ancak onlar daha tescillenmedi. Uyku ilacıyla ancak uyuyabiliyorum o da sağlıklı bir uyku değil. Hep uykum bölünüyor. Uyuyunca uyanamıyorum.Uyanınca ayılıp açılmam öğleni buluyor. İş yerinde uyukluyorum. İşe geç kalıyorum bazen. Amirlerim tarafından uyarılıyorum. Sinirlerim bozuluyor. Takıntı yapıyorum. Hep onlar hakkında kötü düşünüyorum. Çalışmaktan ziyade yaşamakta zorlanıyorum. Malulen emekli olmak istiyorum. toplam 407 gün prim ödenmiş. İlk işe giriş tarihim 06.07.2007 dir. Nasıl emekli olabilirim. İyi günler.

kakomiri

Şuan için mümkün değil emekli olamazsın anca 1400 gün daha çalışıp sonrasında %60 üzeri rapor aldığında emekliliği hak edeceksiniz

Üst Alt