Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastasıyım. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

ender1993

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba adım ender 26 yaşındayım İstanbul da yaşıyorum.
Teşhisim 1 sene kadar evvel konuldu fakat kendimi bildim bileli aynı hastalık belirtilerini düzenli olarak göstermekteyim.

Sitede yeniyim ve hastalığımda aynı şekilde yeni öğrendiğim bir şey olduğundan çok fazla bilgisiz ve tecrübesizim ve bu beni daha çok tedirgin ediyor. Askerliğimi muaf olarak gerçekleştirdim merak ettiğim şey ise engelli raporu alıp alamayacağım ve bu rapor ile ne gibi devlet desteklerinden faydalanabilirim bunu gerçekten merak ediyorum çünkü hayatımı maddi açıdan devam ettirmekte çok fazla güçlük çekmekteyim annem ile beraber yaşıyorum ve tek gelir kaynağımız annemin yetim aylığı onu da kız kardeşi ile bölüşmekte oldukça maddi açıdan güçlük çekmekteyiz bu konuda ve bunun dışında hastalığım hakkında bana bilgi verebilecek herkesle bilgi alışverişi yapmak isterim şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim

Geçmiş olsun öncelikle. Ben de bipolarım, yıllar önce ortaya çıktı. Ben yeni engelli raporu aldım. Kısmen iyileşebilir olduğum için ilaçlarla bana yuzde 40 oran verdiler, bu da bana yetti, şöyle bipoların da engelli raporu alabilmek için dereceleri var tam iyileşene %0 , kısmene %40, hiç iyileşmeyene sanırım %60 oran veriliyor. devletten birçok hizmetten faydalanabilmeniz için en az yüzde 40 engelli raporunuz olmalı. o zaman engelli maaşına, bakım aylığına, ücretsiz toplu taşımaya, erken veya malulen emekliliğe, gibi bazı başvurular yapabiliyorsunuz. öncelikle lütfen engelli sağlık raporu veren bir hastaneden randevu alınız. ve başka hastalıklarınız onlarla ilgili belgeleriniz varsa onları da ekleyip başvurunuzu yapınız. sonra 7 doktor gezeceksiniz, her birine o alanla ilgili varsa şikayetlerinizi ileteceksiniz. sonra raporunuz çıkacak. bipolar zor bir hastalık, mani ve depresif dönemler oluyor kabaca kendinizi bir çok mutlu bir çok mutsuz hissediyorsunuz belli dönemlerde. ilaç içmeniz çok önemli, ben ilaç içtikçe iyiyim, bir kere bıraktım, mahvoldum, bir daha asla ilacımı bırakmam. aklıma gelenler bunlar, umarım yardımcı olabilmişimdir...

artık depakin ve lityumu beraber alıyorum bi de antipsikotik alıyorum hiç bu kadar iyi hissetmemiştim lityum çok etkili.. hayat güzelmiş meğer

Üst Alt