Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastasıyım. Emekli olmak istiyorum..?

hilmiye_2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm yeni üyeyim siteniz oldukça yaralı ve güzel buldum keşki daha öncesinden burasını bulsaydım dedim neyse ben 3bin küsür özel bir şirkette ssk lıyım ve bipolar bozukluk hastasıyım son zamanlarda daha da kötüleştim son on gündür raporluydum dün işe başladım ben artık emekli olmak istiyorum ne yapmam gerek ban abir yardımcı olabilirmisiniz

İlk işe giriş tarihi:
Doğum Tarihi:
Vergi indirim hakkınız var mı:
Hangi kuruma ödeme yapıldı:
Bu bilgileri verebilirseniz tam emeklilik tarihinizi hesaplayalım.

02.03.1982
06.08.2005
sgk
indirim hakkı yok

ben gerçi anlamıyorum sgk işlerinden indirim hakkı ne oluyor 06.08.2005
sgk 2005t3n beri aynı firmadayım

sgk ya gittik 06.08.2015 te başvurabilirmişim

Hilmiye_2,
Vergi indirim hakkı almadan erken emekli olmanız imkansız yerinizde olsam iş yerimden çalıştığınıza dair bir belge alır ve Maliye '' Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat ederim. Vergi indirim hakkı kazanır iseniz %40-59 arası rapor alır iseniz 20 yıl 4400 gün ile, %60-79 arası rapor alır iseniz 18 yıl 4000 gün ile ve %80 üzeri alır iseniz 15 yıl 3600 gün ile emekli olursunuz.

ssk size nasıl 06/08/2015 te müracaat edebilirsiniz demiş ama malulen emeklilik müracaatı yapabilirsiniz demiş. %60 ve üzeri rapor alabiliyormusunuz.

bilmiyorum öle dedi 13 yıldır hastayım ve rahatsızlığım kronik ömür boyu ilaç içicem

İlk kez sigortalı olduğunuz tarih 06.08.2005 mi? Yani, bu işyerinden önce bir yerde sigortanız yatırılmadı, doğru mu?

Eğer öyle ise, bu durumda malulen emeklilik için 06.08.2015 tarihini beklemek durumundasınız. O tarihe kadar çalışıp çalışmamak size kalmış bir şey... Zira malulen emeklilik için aranan en az 1800 gün primin olması şartını fazlasıyla karşılıyorsunuz.

Önemmli olan şey maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınızın olup olmadığı:
"6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk"
"9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)"

Bu şartlar tamamsa, 2015 yılında malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Verilecek rapordaki tespitlere göre malulen emekliliğiniz gerçekleştirilir.

Mrb benim sorum şu
Ben 2.5 yıldır malulen emekliyim heyetin kararına göre 3yıllık raporumun süresi ben devamlı böyle heyete mi gireceğim uzun süredir bipolar bozukluk hastasıyım ilaçlarımı düzenli içiyorum cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Oldum emeklide ama 3 yıllık tekrar heyete girmem lazım nezaman kadar hep heyete gireceğim acaba

Malulen emeklilikte en fazla 3 defa kontrol muayenesi istiyorlar diye biliyorum.Sonrasinda emekliliginiz ömür boyu oluyor. Bir daha kontrol muayenesine çağırıyorlar mış

Üst Alt