Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastasıyım. Hangi haklardan yararlanabilirim?

RazielRLK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Konuyu yanlış yere açtıysam bağışlayın. Forumu biraz inceledim, çok samimi bir ortam var. Arkadaşlar hayatımın son demlerini yaşıyor gibi hissediyorum. Forumu biraz araştırdım net cevaplar bulamadım cahilliğime verin.
Benim anam babam yok, nerdeyse hayatta kimsem yok bu yüzden de belki hayatla aramada çok sıkı fıkı bağlarım yok. Ha deseniz bir olay olsa bir küssem çeker giderim o derece yani. Bir kaç kez çekşip gitmişliğim de var hani ama beceriksizliğim o konuda da ön planda olduğu için yazıyorum.
Arkadaşlar ben 29 yaşında maden mühendisiyim. 180 boyunda 78 kilode esmer yengeç burcuyum. 2007 yılında mezun olduktan sonra 2 sene kendi meslegimde farklı yerlerde çalışmışlıgım var sonra ögretmenlik yaptım felan derken 2 yıldır işssizim. ve tam olarak 4 yıldır da BİPOLAR BOZUKLUK ( Manik-depresif ) hastasıyım. Hastalığım malum ilaçlarla geçiştiriyorum. Bir dönem ilaç kullanımı bırakmıştım sonra halisülasyonlar görmeye sesler duymaya başlayınca doktor hastalığın ilerlediğini şizofreni çizgisine gelindiğini söyledi hastaneye yatmam gerektiğini belirtti istemedim. Sonra ilaç kullanmaya devam ettim, şimdi normal gibiyim.
Arkadaşlar hangi işe girsem hemen sıkılıyorum, değil çalışmak yaşamak bile istemiyorum, kimseyle konuşmuyorum, konuşursam % 90 kavga ediyorum, param yok, allahtan ev benim, şimdi öyle kaldım, ne işim ne param var hiç birşeyim yok. Bu yüzden yardımlarınızı istiyorum: sorularım şunlar

1) Engelli raporu alabilir miyim ?
2) Alırsam ne işe yarar ? Bana imkanı nedir ? aylık mı bağlanıyor ? Engelli kadrosundan işe girer miyim ? Akıl sağlık sorunum oldugundan beni işe alırlar mı ?
3) Bu raporu alırsam ömür boyu etkliyor mu ?
4) Salla engelli raporunu git geber bir kıyı da daha iyi mi dersiniz ?

Ben sosyal ilişkilerde zortlanıyorum bildigin deliyim ya işin kısası özü bu . Bana yardım eder misiniz lütfen

sakatlık oranı cetveli 'ne göre şu oranlar veriliyor:

Bipolar bozukluk için;
a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ileişlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ileişlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ileişlevselliği düzelmeyen:% 70

Not: Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir. Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir..

Rapor almalısınız ki haklarınızdan yararlanabilesiniz.: http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Rapor oranınız % 40 ve üzeri olursa işe girmek için kullanabilirsiniz, yapılacak sınavlara katılabilirsiniz..
Yine % 40 ve üzeri olursa ve aylık geliriniz 119 TL'den fazla değilse 2022 aylığı için SYDV'ye başvuru yapabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html
Oran % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli olursa ve hanedeki geliriniz 467 TL'den azsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bakım aylığına başvuru yapabilirsiniz. Eve gelecek heyet bakıma muhtaç olduğunuz yönünde görüş bildirirse bağlanabilir, heyetin insiyatifindedir.....
bakıma muhtaç olup olmadığınız şu kriterlere göre belirlenir: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Raporunuz süreli olursa, hangi hakkınızdan yararlanmak için başvuru yaparsanız oraya raporunuzun süresinin bitimine 1-2 ay kala yeniden rapor almak için başvurup alacağınız raporu kurumlara vermelisiniz ki aksamadan hakkınızdan yararlanmaya devam edebilesiniz..
Ve yine % 40 ve üzeri oran almanız halinde yararlanabileceğiniz diğer haklarınız: http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

.....

çok sağol kelebek arkadaşım, bana çıkmaz bu yollar galiba ben gideyim ufak ufak en temizi buu hadi eywallah

iyileşebilmen için toplum ile bir arada olman gerekiyor.bunun için çalışman gerek.doktorunu dinle

RazielRLK Öncelikle merhaba:)
Hangi yollar sana çıkmazmış? Rapor alamayacağını mı düşündün?
Hemen çekip gitmek yok öyle...
4. maddede yazdığına cevap vereyim: hayır, git bir deniz kıyısına, al eline bir simit, bir de çay söyle. Bir çay simit keyfi yap. Seyret etrafı. Denize bakarken insan dinleniyor.

Bu arada tek deli sen değilsin merak etme:) Ben de deliliğiyle nam salmış biriyim. Delilik bence bir ayrıcalıktır:)

Niye rapor almaktan vazgeçtin arkadaşım onu söyle bi?

Müzikten hoşlanır mısın bilmem. Şu müziği sana hediye ediyorum:Karzan Qeredaxî - "Ey Şemî Şewan" - YouTube

Üst Alt