Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastasıyım. Pansiyonda kalıyorum. 2022 maaşı bağlanır mı?

bosporus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese merhaba siteye yeni üye oldum benim bipolar bozukluk rahatsızlığım var evim yok dışarda pansiyon gibi yerlerde kalıyorum %40 sürekli raporum var hiç müracat etmedim bana 2022 maaşı verirler mi yoksa ikametkahım olmadığı için red mi ederler saygılarımla.

bosporus ilçe dışında da dolanmıyorsun di mi?:) ilçe değiştirmiyorsan ikametgah olayı sorun olmaz bir çözüm bulunur buna:)

sana daha iyi yardımcı olabilmem açısından aşağıdaki sorularımı cevaplar mısın lütfen?
1. nasıl geçiniyorsun hiç gelirin var mı? usulen buna "malın mülkün var mı" sorusunu da ekleyim.
2. gelirin varsa aylık gelirin ne kadar?
3. sigortan var mı?
4. sağlık guvencen hangi kapsamda?
4. hiç akraban var mı? sakıncası yoksa evinin olmamasının sebebi nedir?

bunları cevapla devam ederiz.

bu soruları sormamın sebebi, yaşadığın sıkıntılara (tahmin ettiğim sorunlar varsa) göre çözüm önermek ve doğru yönlendirme yapmak içindir.

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. dışarda gece işlerinde sigortasız yevmiye ile çalışıyorum.
akrabalarım var ama onlar antalya da değil.
sağlık güvencem yok
sadece pansiyonda kalıyorum param oldukca.yoksa çalıtığım yerlerde yada dışarıda yazın.

bosporus aylık geliriniz ne kadar sizce? ortalama aylık gelirinizi söylerseniz sevinirim.
bir de GSS'lı olmayan yok artık. daha önce GSS gelir testi yaptırmadınız mı hiç? kendi sigortanız yoksa ve GSS gelir testi yaptırmadıysanız resen 60/g kapsamında GSS tesciliniz yapılmıştır. gerçi 1 Nisan'dan sonra her şey değişecek sğlık guvencesi konusunda. o yuzden bu konuda da yardımcı olmam açısından GSS kapsamınızı bilmem gerek.

eskiden vardı gss prim ödüyordum şimdi borcum var gss ye ama o zaman aile yanındaydım.

bosporus en iyisi ben genel olarak cevap vereyim size.
kalıcı bir yeriniz yok. bu durumda sizi tek kişi kabul edeyim.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir (ortalama aylık geliriniz) 423,58 TL'nin üstünde değilse 2022 engelli aylığı alabilirsiniz. kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) raporunuzla birlikte gidip 2022 engelli aylığına başvurun. başvuru sırasında kalıcı bir yerinizin olmadığını, arada günlük işler yaptıgınızı ve para bulunca pansiyonda kaldığınızı bulamayınca başka yerlerde hatta dışarıda kaldıgınızı kısacası evsiz oldugunuzu söyleyin. bu konuda yani ikamet adresi konusunda size yardımcı olsunlar. size ne yapacagınızı anlatsınlar.

rapor oranınız % 40
bu durumda eger 2022 aylıgı baglanırsa size 3 ayda bir 1059,64 TL (2022 aylık miktarı 1 temmuz itibariyle yeniden belirlenecektir) ödenecek.

bu kadar az parayla sıkıntı çekerim en iyisi ben çalışmaya devam edeyim diyorsanız(rahatsızlığınız düzenli çalışmaya engel değilse);
hem kaymakamlıkta bulunan vakfa (hatta kaymakama bile çıkın),
hem de aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne giderek düzenli iş talebinde bulunun. ayrıca evsiz oldugunuzu da belirtin.
düzenli iş bulununcaya kadar da 2022 engelli aylıgına başvurun. ayrıca kalacak yer konusunda da size yardımcı olsunlar(yol göstersinler). hatta vakıftan aylık baglanıncaya kadar para yardımı isteyebilirsiniz.

2022 aylıgı baglanırsa zaten sağlık guvenceniz olur. (60/c 3 - yeşil kart)
2022 aylıgı olmasa bile 1 nisan itibariyle muhakkak vakfa gidip GSS gelir testi yaptırın. aylık geliriniz 592,50 TL altındaysa 60/c 1 GSS (yeşil kart) kapsamında sağlık guvenceniz olur.
zaten GSS gelir testi zorunluluğu kalktı. test yaptırmak istemzseniz eger 53 TL prim ödeyerek GSS sağlık guvenceniz olur. borcunuz da olsa sağlık guvencenizden yararlanabileceksiniz.
bu arada borçlarınız da haliyle 1 nisan'dan sonra yeniden hesaplanacaktır. bu kısımları 1 nisan'dan sonra ayrıca anlatırım zaten.

şimdilik iş ya da 2022 aylıgı seçeneklerini düşünüp ona göre kararınızı veriniz.
tavsiyem bu süreç içinde -baya yorgun olmalısınız- bence hemen gidip 2022 aylıgına başvurun. aylık baglanıncaya kadar da para talebinde bulunun. (tabi aylık geliriniz sınırı geçmiyorsa)
ikamet yeri konusunu da vakıfla görüşerek çözmeye çalışın.
gelişmelerden de haberdar edin beni muhakkak.

allah razı olsun çok teşekkür ederin vakfa gideyim pazartesi günü 2022 için.

Üst Alt