Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk için alacağım sağlık raporu hakkında?

bipo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

yaklaşık 10 senedir bipolar hastasıyım. Doktorum % 40 oranında rapor vereceğini söyleyerek sağlık kuruluna yönlendirdi.
Sağlık kurulu sekreterinden 2 kağıt aldım.( İnternette örnekleri çokça mevcut). Orada tüm bölümlerin ismi yazıyordu. Ben psikiyatri ve endokrinden muayene olacağım için onlar işaretlendi.
Doktoruma gittiğimde Psikiyatri yazan boş kısma tedavi ile kısmen düzelen % 40 yazdı imzaladı. Fakat ben orda örnek raporları incelediğimde hastanın hayat öyküsü olan ( anammezi) yazılmış bir şekilde rapor olanlarıda gördüm.

Benim merak ettiğim sadece tanıyı ve oranı yazan raporum geçerli olacak mı? Yoksa heyette illa anammezi yazıpta mı raporu veriyorlar.Raporu alanlar örnek paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
Geçerli olur tabiki sonuçta kurulun imzası geçerli olacak o senin dediğin hastalık hayat hikayesi yazanlar şöyle onu da açıklayayım epikriz diye hasta geçmişleri olur bu geçmişler hastanın genel özellikleri bünyesinde hangi rahatsızlıkları yaşadıkları gibi durumları belirtir,hastalığı detaya fazla inmeden oluşturulan geçmiş belirten durum raporudur kısaca.Çalışmak istiyorsan raporun işaretinde çalışabilir imkanı olan hastalık diye belirttir.Bir de bizim gibi hastaların çalıştırılamayacağı işler olur mesela bende şizofreni bozukluğu var bende dikkat gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazmakta.

Anladım hocam çok teşekkür ederim.Ben bipolarım ya forumda okuduğum kadarıyla sorumluluk gerektiren işlerde çalışamaz diye birşeyde ekleyebiliyorlarmış.Bunu eklemediler bende sıkıntı olmaz heralde.Yani sadece tanı ve oran var bana garip geldi.Sanki o epikriz kesin şart gibi bir kanı oluştu bende.Sizin raporunuzda var mı epikriz?

Hayır bende 8 yıldan beri şizofreni hastasıyım herhangi bir sorun olmaz hocam ama istihdam kutucuğunun işaretli olmasına dikkat edin çünkü işte çalışmak isteyebilirsiniz her kişi gibi bu yüzden ona dikkat edin bazı kurumlar gerek özel gerekse devlette o kutucuk işaretli olmadığı zaman sorun çıkarırlar.Zaten şöyle söyleyim bu raporlar Ankaraya gidiyor devlet senin yada benim ne ilaç kullandığımıza terapilere düzenli gidip gitmediğimize bakar ve oradaki sistemlerde bunların hepsi gözükür.

Az evvel sohbet kısmında istihdam için alınan raporların Ankara'ya gönderilmediğini söylemişti Ufuk bey.Vergi muafiyeti için olanlar Ankara'ya gönderiliyor dedi.Ankara'ya gitmesi süreyi oldukça uzatır heralde.Oradaki hanımefendi 4 ay sürer çıkması filan dedi bunu kast etti acaba? Gss prim borcumdan dolayı terapiler aksadı ama son zamanlarda zaten 3 ayda bir çağırıyordu doktorda zaten.

Kardeşim rapor Ankaraya gitmese veyahut sağlık kurulu Ankarayla irtibata geçip sorgulatmasa neden süreç uzasınki adamlar direkt verir raporu eline geçerler farkettiysen sana raporu şu zaman alacaksın diye gün belirtirler.

4 aydan fazla uzun bir süre olur mu yani? Sizin kaç ay sürmüştü?

2-2,5 ay içerisinde aldım diyelim Ankaraya gönderme olmasa bile kurul kendi içerisinde mutlaka araştırma yapar hele hele psikolojik bozukluğu olan bizler için daha da fazla araştırma yaparlar.

azbile araştırıyorlar bence o kadar çok dolap dönüyorki gerçek hak edenlerede artık kuşkuyla bakıyorlar keşke dahada çok araştırılsa bu raporlar öyle rastgele verilmese zaten psikiatrinin adı çıkmış dokuza inmez sekize artık

Bireysel başvuru ile talep edilen rapor Ankara'ya nereye ve neden gönderilsin?
Gidersin hastane sağlık kuruluna muayenelerini olursun kurula girersin, heyetin kararına göre rapor tanzim edilip tarafına verilir.
Birçok ilde hastaneni,n yoğunluğuna göre kurul için ileri bir tarihe randevu verilir ki bu da rapor şuraya buraya gidecek demek değildir.

bana bursa devlet hastanesi 100 de 50 verdi
benim bipolar sayılır 18 yaşında yakalandım yaş 38
gerçi raporda çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo

SEN NAPICAN RAPORU BİPO

Ekpss'ye girmek istiyorum. Onun için alacağım. Bir sürü işe girdim çıktım hastalığımdan dolayı sorun oldu hep.

Ufuk Bey aydınlattığınız için tekrar teşekkür ederim.

Üst Alt