Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk için yeterli oranda rapor alabilir miyim?

nezahat17

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.Bipolar engelli raporu alamaya çalıyorum ama neler gerekli bunun için bilmiyorum,iş hayatım pek uzun olmadı ,iş yaşamı için engelli raporu verirler mi,alabilir miyim?

nezahat17

merhaba rapor konusunda bir gelişmeniz var mı
rapor bipolar bozuklukta yüzde kırk olarak veriliyormuş,
yani rapor alabilirsiniz
bende uzun süredir bu konuda ilaç kullanıyorum
durumum şu an için şükür iyi
ancak bende bir gün rapor alabilirim
sizin durumunuz nasıl bilemiyorum ama böyle bir hakkınız var
rapor konusunda bir gelişme olursa beni de bilgilendirebilirseniz sevinirim.
ben de yöntem konusunda bilgi sahibi olmuş olurum
hayırlı günler

İşkura gittiğimde engeli raporuyla iş bulabileceğimi söylediler meslek danışmanı bayan.3-4 kişinin fikrini aldım bu konuyla ilgili;kimisi hastanede yatışın yeterli diyor,kimisi eczaneden ilaç dökümünü alarak genel bir hastaneye yani Eğitim aratırma hastanesinin sağlık kuruna başvurarak heyete girme zamanını bekleyebilcekmişim.Sanırım bu raporlar yıllık değişiyormuş,bunun sebebi hastalığın iyileşebilir hastalık olmasıymış.Şizofren kalıcı bir hastalık olduğundan o rapor devamlıymış.Engellilerin tüm olanaklarından faydalanıyormuşsun ama bir taraftan işverenler işe alırken ruhsal yani bipolar hastalarını işe almakta seçici oluyorlarmış.Heyete girdikten sonra birkaç doktor seni ayrı ayrı görüyormuş,istersen heyetten aldığın raporu kullanmaya biliyormuşsun.Umarım söylenenler dogrudur,yanlışım varsa söyleyin lütfen!..Eksiğim varsa da söyleyin!

nezahat17

ben 9 senedir ilaç alıyorum.ne kadar süredir ilaç alıyorsunuz bilemiyorum.ben size bütün bildiklerimi yazmaya çalışayım.
eğer doktorunuz devlet hastanesindense ondan sizi takip ettiğine yani hastalığınızla alakalı bir durum kağıdı alın.bu kağıt bana askerden muaf olurken de yardımcı olmuştu.
şimdiye kadar hastalıkla ilgili ilaç kullanım raporları verilmişse size onları da saklayın.engelli raporu almadan önce hastaneye onu da götürün yardımı olabilir.
yani elinizde belge varsa onları da yanınızda götürün
il içinde engelli raporu vermeye yetkili devlet hastaneleri var.bunları araştırın.internetten.yalnız iyi araştırın çünkü bazı rapor veren hastanelerde zorluk çıkaranlar oluyormuş.kolay verenler varsa onları bulun.
rapor konusunda tedavi ile düzelmeyene yüzde yetmiş kısmen düzelene yüzde kırk veriliyormuş.yenileme olayı olabilir.yani rapor süreli olabilir.ancak sizin hastalığınızın süresi şiddeti ve sizin ruh haliniz bence etkili olabilir.olabildiğince anlatın yani.
iş konusunda evet o raporu aldıktan sonra engelli kadrolarında işe girebileceksiniz.işverenlerin farklı gözle baktığı konusuna ben katılıyorum.ancak benim size en büyük tavsiyem seneye ekpss var.eğer en az lise tahsiliniz de varsa girin sınava.hiç özelle uğraşmayın.rahat rahat devlette çalışın.eğer ruh haliniz de sıkıntılıysa hastanede de yatmışsanız ( ben de yattım bu arada) yormayın kendinizi.o rapor sayesinde de erken emekli olacaksınız.ve başka türlü maddi anlamda size avantajları da olur.örneğin maaşınızdan vergi kesilmeyecek vs.
bir konu daha var.eğer başka rahatsızlıkta varsa heyet hastanesinde onlar için de oran alabilirsiniz.eğer böyle bir isteğiniz varsa.
ama sizin kaç senedir hasta olduğunuzu da bilmiyorum bu arada.bu önemli biraz.
eğer bir gelişme olursa beni de bilgilendirebilirseniz sevinirim.
hayırlı günler.

Lise mezunuyum,ünv terk hastalıktan dolayı.
2004 intihar teşebbüsü var ve 2006da bipolar bozukluk teşhişi konuldu,
sanırım lise çağlarından beri var pek anlamadım.totelde 11 yıllık gözüküyorum ama
öncesi var sanırım,o zamanlar doktorlar pek izah etmediler.
bıraktım ilaçları 2yıl sonra nüksetti,2010dan beri düzenli kullanmama ragmen
ilaçları 5kez maniden hastaneye yattım.toplamda 8-9kez kısa süreli yatmışımdır.
kpssye 3 kez girdim 58,65,67puan aldım hastalık dikkat eksikliği,konsantrasyon eksiliği,baş agrıları,
çabuk unutma,hafıza sorunları,sersemlik,isteksizlik,dikkatsizlik vs. yan etkiler yarattı.kısa süreli çalıştım hep manide.
sanırım bipolar tip1 miş bendeki.Mukayesede eksiklikler yaşıyorum,neden bilmiyorum.Okulda başarılı olmama
ragmen şimdi daha farklı anlıyorum.Ailem elin ayağın tutuyor diyor ama,bazen yavaş hareket etme,yanlızlaşma,
asosyal olma,isteksizlik,yada tam tersi duygular yaşıyorum;her şeyi yapabileceğimi sanıyorum.12 senede 1,5 yıl
sigorta primim yatmış,12-13 iş değiştirmişim.doktor dün engelli raporu alabilir miyim dediğimde sen iyisin rapor almak için diyor
ama heyet için Eğitim araştırma hastanesine başvuru yapabilirsin dedi,hiç yardımcı olmadı.sorduğun bir şikayetin var mı ,ilaç yaz gönder oluyor.Bu arada facebookta bir grup yönetici bipolar grubunda prim az yazmış sen maulen emekli olamazsın demişti.

nezahat17

önemli olan bence sen kendini nasıl hissediyorsun şu anda ve engelli raporu almak istiyor musun alırsan nasıl hissedersin ve senin hayatın kolaylaşırmı bence önce kendince bunları düşün.örneğin engelli raporu almazsan çalışmaya devam edebilecek misin.ve eğer sen kararını verdiğinde ve bunu doktoruna açık açık anlattığında eğer onla da uzun zamandır görüşüyorsan seni anlaması gerekir.bu senin hayatın ve senin kararın olacak.anladığım kadarıyla sende mani de var depresyon da.hani bazı yan etkiler yazmışsın unutkanlık dikkat eksikliği bunlar hastalıktan da oluyor bazen ilaçların yan etkilerinden de oluyor.bu arada yaşın kaç bunu bilmiyorum.yaşın da önemli bence.
eğer engelli raporu alırsan malulen emekli olmayacaksın.rapor oranına yıl sayısına prim sayısına göre erken yaşta emekli olacaksın.ekpss konusunda şunu söyliyim.o sınav normal kpss ye göre daha kolay.daha yüksek bir puan alabilirsin.bence seneye bu sınav olacak,eğer o raporu da alacak olursan o sınavı dene.düşük veya yüksek puan alırmıyım diye düşünmeden gir.gerçekten özel sektör çok zor.
ama dediğim gibi yaşın önemli.bunu bilmiyorum.

Karar verirken zorlanıyorum,engelli raporu 1-2 aydır duyuyorum,o yüzden hayırlısı ne onuda bilmiyorum.Mantık yerine çogukez duygularımın esiri oluyorum.Malum duygu durum bozukluğu... Şuan kendimi yorgun hisssediyorum,kararsız,bedenim çok ağrıyor bitkin,mutsuz gibiyim.doktorum 2 aydır aynı sürekli değişiyor uzmandı bu sefer,genelde asistan oluyor.5-10 dakika muayne sürüyor pek bişey konuşulmuyor,açıklamada yapmıyor,dün ilaç yazdırırken bahsettim, sen rapor almak için iyisin dedi burası istanbul da ruh ve sinir hastalıkları hastanesi,üç aylık ilaç yazdı o kadar.Yaşım 1 hafta sonra 31 olcak.İşi çok sorun haline getirdim hastalığımıda.Çok fazla çevremde yardım olacak bu konuyla ilgili kimse yok,kolu komşu akraba hastalığımı bilmiyor,arkadaşlarımın çoğuda.Atak geçirmekten işsiz kalmaktan korkuyorum,kronik bir hastalık onuda biliyorum.Dıştan bakıldığımda yanlış anlaşıyorum.Şöyle ki, depresyonda durgun isteksiz,manik atak hipomanide çok neşeli konuşkan oluyorum.Doktorun söylediği çok yoğun,ayakta seni yoracak işlerde çalışma.İşkurdaki meslek danışmanı ise part-time çalış,ofis gibi yada engelli raporuyla burdan iş bakalım sana oldu.İş konusunda yakın çevreni araya sokaraktan tanıdık işine girer bende ataklarda böle böle oluyor deyip çalışabilirsin dedi,ekpssden bahsetmedi.Ekpssyi faceden bipolar grup yöneticisi bahsetti engelli raporu alırsan emekli olamazsın ama işverenlerde sana bu raporla pek iş vermezler ama belediyelere başvurabilirsin dedi.

Ekpss de düz lise mezunu olarak hangi bölümler var peki?Birde İstanbul dışı olmaz umarım

nezahat17

ilaçlarından memnun musun şu anki ilaçlarını kullanmaya başlayalı ne kadar oldu
ilaçlar konusunda fayda görüyor musun
yaşın büyük uzun bir zaman olmuş senin de tedavi olarak
ilaçlarından fayda görebilirsen rahatlama olur sende
bence gerekirse doktorunu da değiştirebilirsin
benim düşüncem önce ilaçlarını oturt kendini toparla daha sonra iş vs onları dşün
bu konulara takılıp kendini yorma üzerinde durma.
önce az ya da çok toparlan sonra gerisini halledersin.
bu konuları kendine sorun edersen işin içinden çıkamazsın.
adım adım ilerle.
önce toparlanmaya bak.
ondan sonra duruma göre bakıp engelli raporu vs kararını verirsin.

duygudurum düzenliyici lithuril,antipsikotik aripayı 3 aydır rexapini 1yılın üzerinde kullanıyorum.Benim doktorlarım sürekli değişiyor3-5ay arayla genelde asitan oluyor.İlaç kullansamda mani olmuyorum ataklara.
parasal,sosyal,işsel kendimi oturttursam kolay tabi hastalık sürekli tekrarlamasa dahi iyi.İlaçların mı yan etkisi hastalığın mı anlamıyorum çok yan etkisini görüyorum,ilaç yazıp gönderiyorlar.Örneğin elllerim titriyor diyorum,1haftadır kolum bacaklarım çok agrıyor diyorum vb bişey demiyor doktor bahardandır kansızlık diyor.Gerçi pts kan sonucuna tekrar gidecegim ama,lithurile bakıyor bide hormon testine

Bu arada doktor çalış diyor,öle toparlan falan da demiyor,çalışşş .Kolaydı uzun soluklu çalışmak!..

ben 2010 da hastaneye girişim var psıkotık bozukluk olarak .2012 de engellı olarak degıl normal sartlarda ogretmen oldum aslında ben bıpolarmısım. 3.5 yıl ogretemnlık yaptım ama cok zorlandım bı de doguda ulasımı olmaya bı köydeydım . hıc evden cıkamıyodum mudur yetkılı oldugum mecbur mıllı egıtımıe gıtmek zorunda kalıyordum . cok zorlandım ankaraya atamam oldu ankarada buyuk okulda hıc yapamadım ılce mıllı egıtım muduru senı memurıyete gecırelım dedı ben de dunden razıydım zaten memurıyete gectım.halen engellı raporu almadım daha onceden de boyle bı seyden haberım yokdu.5.5yıldır gorev yapıyorum su an memurum ama memurlukda o kadar kolay bı sey degılmıs cok yorucu benım işim 900 ogrencılı okulda memurum . bı cok iş bana bakıyor. belkı baska memurluklar daha hafıftır ama benımkı benı cok zorluyo.zaten ben 2 yıldır ankaraya geldıgım berı evden cıkamıyorum evden dısarı cıksam sokakta hastalanıyorum psıkotık atak gecırıyorum .okulda da cok zorlanıyorum kalabalıkda. artık gozumu kararttım doktora dedım benım emeklılıgım olmaz mı dıye o da bıra da ha sabretmemı soyledı. sureklı depresyon seklınde oluyo benım bıpolar. ortada suc olabılecek bı sey varsa benı suclu olarak dusunuyolar dıye dusunceler psıkotık sanrılar hıssedıyorum .yıllardır zaten kımseyle sosyallıgım yok yanı anlıycaın hıc bı olayla suc olabılecek bı seyle hıc ılgım yok ama benı takıp edıyolar bılgısayardan telefonden benden herkes suphelenıyo gıbı dusuncelere kapılıp hastanıyorum.bıpolar cok zormus dayanamıyorum artık. bı suru yuzumde tikler var .ama benım ankarada terapılerde ya da derneklerde tanısdıgım sızofren ya da bıpolar arkadaslarım oldu onlar calısmanın kendılerıne cok ıyı geldıgını soyluyolar. ben de bole bı durum olmadı . sızı cokmıyı anlıyorum devlette yıne de memurun işi esnek oluyo devletı tavsıye ederım sıze .ama dusuk puan almıssınız belkı bole bı durumda hızmetlılık gelır gıbıme gelıyo .hızmetlılılerı hıc kımse adam yerıne koymuyo yerı gelıyo agır agır seyler tasıtıyolar. haberınız olsun ama bazı okullarda adam hızmetlı ve bılgısayardan anlıyosa memurluk yaptırıyolarmıs.okulda yerı gelıyo memuru bıle adam yerıne koymuyolar ben kı ogretmenlıkden geldım bazen ogretmenlerden tuhaf tuhaf davranıslar goruyorum bana karsı.ruh hastasıyız ya aklıllarınca kucumsuyolar. Allah kolaylık versın sıze ve butun sınır hastalarına işimiz cok zor cok hassasız.

engellı raporuyla normal sartlardan kpssyle atanacagından cok daha kolay atanıyosun dıye bılıyorum.ben normla duz lıse kpssden 92 almısdım 2010 muydu 2009 muydu ama atanamadım.bılseydım engellı kpsssyle gırerdım ama bılmıyodum.soruları daha kolay bıraz bakmısdım sorulara.

Öncelikle geçmiş olsun uoy359
psikotik mani bendede oldu hastanede yattım ama ilaçlarla geçmedi diğer yıllar yine oldu.
onun sebebi de devamlı bir doktorumun olmaması yani değişmesi,psikotik haldeyken korkularımın olup
kendimi doktora aileme ifade edemem idi,uyku sorunları oluyordu;bazen çok uyuma bazen de az uykuya
ihtiyaç duyma idi.Neden oluyordu psikotik durumların sebebi bilmiyorum;belkide bilinç altı sebepler...

bende düz lise mezunuyum ama hangi branşlarda atanma oluyor bilmiyorum.Hizmetli,şöför vs aklımda kalmış sanırım

duz memurlukda var sızofrenı hastası bı arkadasım e kpss den ankaraya duz memur olarak atanmısdı

ben bipolarım 3,5 meslek var düz lise memur olmak için bildiğim kadarıyla

Arkadaşlar Bipolar bozukluk(manik depresif,iki uçlu duygu durum bozukluğu diğer adları olmak üzere) engelli raporu alan var mı?Nedir yapmamız gereken?Diyelimki %40ve üzeri aldık raporu bize katkıları nedir,iş olanakları nedir?

Bugün %40 oranında Bipolar Bozukluk engelli raporu aldım.Haziran'ın ilk haftası Eğitim Araştırma Hastanesine müracat ettim 3 gün sonraya sağlık kuruluna girdim,8 doktor muayne etti.Psikatrist benden epikriz kağıdı istedi.Onuda hazırlayıp doktora kaşelettirip 3gün sonraya heyete girdim.2 hafta sonra raporu aldım.Bipolar Bozukluk için süreli rapor 1 sene olduğunu söyledi ve %40 oranı verdi.Bu rapor için bazı hastaneler kısa sürede bazıları 2-3 aya veriyormuş ben en kısa süreli veren Eah ya gittim.Sonra işkura gidip engelli raporunu ilave ettirdim.İş bulmamda bu rapor kolaylık sağlar inşallah:)

Selamlar. Benim hastalığım 12 sene önce başladı,askere gittikten sonra birsüre askeri hastanede yattım sonra askerliğe elverişli değildir raporu verdiler bipolardan,yaz gelince kabusum başlıyor,2 ayda 40 bin tl para kaybettim,bitmeyen cinsel
İstekler,huzursuzluk ve girdiğim işlerden bir sorunla yaz döneminde çıkıyorum.24 e yakın iş değiştirdim,iyi bir eğitimim olmasına rağmen hep dışarda çok az maaşlı işleri sectim.ataklar yazın sık oluyor buna bağlı trafik kazası yaptım,burda birçok dr a gittim ama hep yarıda bıraktım,düzenli cipralex,abiliği ve yaz aylarında xanax yada nervium kullanıyorum,gece yarısı dışarı çıkıyorum çoğu zaman uyku tutmuyor,bu hastalıktan dolayı evlenemeden flnfln... şimdi erken emeklilik için başvurmamı şimdiye kdr durumumuz fene değildi ama ailemizde çökertin maddi anlamda.ne yapmamı önersiniz

Sana tavsiyem SGK ya git hastaneye sevkini iste elinde bu hastalığa dair ne tur evrak ilaç kullanımın vesaire hastalığın ilerlemisse emekli olursun bende 28 temmuzda atipik psikozdan malulen emekli oldum simdi maaş bağlanmasını bekliyorum geçmiş olsun

levent mert bey size özeldende yazdım,engel oranınız nekdr,prim günü nekdr bide

Nezahat17 bipolardanmi emekli oldunuzben 10 yildir bipolar hasdasiyim ne gibi bir yol izmemem lazim rapor alabilirmiyim bildiklerinizi yazin

Ben bu hastalıktan dolayı 4 ay önce %40 işlevselliği kısmen düzelen rapor aldım

@Suleyman0 merhaba,emekli değilim ama geçen yıl haziran ayında %40 1 yıllık süreli engelli raporu aldım,benden önceki tarihlerde 2 yılken süreli bipolar hastaları için rapor 1 yıllık %40 oranı verilmeye başlanmış,eğitim araştırma hastanelernin sağlık kuruna başvurup bir tarih veriliyor size,sonra ortalama 10yıla yakın dr muayne kontrolune girip hastalıklarının neyse bipolar yada farklı fiziksel o oran yazılıyor.yalnız benim psikatri uzmanı 10 yılın üzerinde tedavi gördüğümü söyleyince tedavi gördüğüm hastaneden epikriz yani yatış raporumu dr kaşeli tedavi kağıdı istedi,sana inanıyorum ama hasta olduğuna dahil belge görmeliyim dedi

%40 bipolar bozukluk oranı yazdı ardından birkaç gün sonra heyete girdim farkı hastalığım olmadığından %40 bipolar bozukluk engelli raporunu aldım.Raporda ulaşım kartı ücretsiz alabileceğim yazıyordu,ona başvurdum,şehir içi raylı ,otobüs,deniz ulaşımı ücretsiz kartımla yapabiliyorum 1 yıl süre olarak.raporu tekrar süresi bitince yenilebiliyorsun sanırım.

Üst Alt