Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bipolar bozukluk ile işe başladım. Malulen emekli olabilir miyim?
(oturanboğa) bülent bey selamlar sorularımı cevaplarsanız sevinirim dört gözle sizden gelecek cevapları bekliyorum
aralık 1999 tarihinde rahatsızlandım ve bipolar bozukluk teşhisiyle 15.5 yıldır tedavi görüyorum
2005 yılında yüzde 70 sürekli engelli raporu aldım
2012 ömss ye girdim ve mart 2013 de memurluğa atandım
başka bir engelli sitesinin editörüne sorduğumda bana yüzde 60 ın altında işe başlaman lazımdı sonradan yüzde 60 ın üstüne çıkarsan malulen emekli olursun demişti sizcede öylemi?
eğer öyleyse benim suçum sadece yüzde 70 le işe başlamakmı bu saçmalık değilmi?
2 yıl üç aydır çalışıyorum zar zor bi gidiyorum işe bi gitmiyorum rapordu izindi derken sağolsunlar idare ediyolar
sizce 1800 günü tamamlarsam malulen emekli olabilirmiyim?
bu beş yılı tamamlamak içinde heyet raporlarıyla tamamlamak istiyorum 36 aya kadar rapor alabileceğimi öğrendim bir seferde en çok kaç gün heyet raporu alabilirim?
Malulen emekli olmanın ilk şartı, ilk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek düzeyde işgücü kaybının bulunmamasıdır. Yani, maalesef malulen emekli olamazsın.
2005'de % 70 rapor almadan önce sigorta girişin var mıydı?
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim bülent bey... bundan sonrası için sizce ne yapmalıyım?
5 yılı tamamlayıp malulen emeki olmaya bile umudum yoktu şimdi 12 yıl sekiz ay daha bekleyip normal emeki olmayı hayal bile edemiyorum memur olduktan sonra evlendim çocuğum yok istanbulda kiradayım üç aylık engelli maaşımı alıp annemin evine yerleşmekten başka çarem yok sanırım...
Belki acele bir karar vermektense bir süre daha raporla idare etmeye çalışabilirsin kardeşim. Bu konuda doktorun ve eşin ne diyor? İlaç kombinasyonlarını değiştirerek biraz daha iyi olman sağlanabilir mi diye düşünüyorum... Hazır memur olmuşken, devam edebilmenin yollarını iyice bir aramak lazım. Ama sağlık en önemlisi tabii ki. Ondan öte köy yok...
ah bülent abi ah
15 yıldır türkiyenin sayılı profösörlerinden birinin kontrolu altındayım ama olmuyor sıkıntıya gelemiyorum azmim yok devamlı yapılan herşeyden sıkılıyorum eşim herzaman arkandayım diyor inşaallah öyle olur zaten 2 yıl 3 ay dır çalışmayı zorluyorum ama artık böyle devam edemez diye düşünüyorum
oturanboğa rumuzlu kardeşim merhaba...sorum sana olacak
daha önce yazışmıştık belki hatırlarsınız
yüzde 70 hafif özürlü bipolar afektif bozuklukla işe başladım bu yüzde yetmiş oranına takılmamamı söyledi sosyal güvenlik uzmanı yüzde 60 iş gücü kaybı için ağır özürlü ve girdiğin hastalıktan daha ilerlemiş bi hastalık olması ve başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremez ibareli ağır özürlü raporu almalısın dedi
şu anda rahatsızlığım şizoafektif bozukluğa dönüştü ayrıca morbit obezim diyabet ve hipertansiyonla protein kaçağıda var günde 12 tane ilaç içiyorum psikiyatri doktorum sadece psikiyatrik rahatsızlığımdan (şizoafektif bozukluk) ağır özürlü ve baş. yrd. olmadan haytını. idme. ettiremez raoru vereceğini söyledi diğer saydığım hastalıklarıda raporuma eklettiricem
bütün bunlar gözönüne alındığında( yani işe girdiğimki hastalığımdan daha ağır bi hastalığım mevcut) 1800 günü doldurduğumda (şu an 1735 günüm var) 5 yıl sigortalılık süresiyle adi malül olabilirmiyim
şu an adi malul bi memur kaç tl maaş almaktadır
ben vefat edersem eşim maaşımı alabilirmi
cevaplarsanız sevinirim kolay gelsin...
şizoafektif bozukluk yeni bir hastalık olarak değerlendirilir ve sonradan oluşan rahatsızlık temelinde malulen emeklilik mümkün olabilir. Bence bu mantıkla şansınızı denemelisiniz.
Malulen emeklilik için başvurun, reddedildiğinde şöyle bir dilekçe ile itiraz edin: "ilk sigortalı olduğumda %70 rapor almama neden olan rahatsızlığın dışında başka bir rahatsızlık ortaya çıktı ve raporumda görüleceği üzere bu rahatsızlık çalışmamı imkansız hale getirdi. Bu nedenle 3 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gaz<ete'de yayınlanan Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği'nin 17. maddesine göre ("Sigortalıların ve bunların bakmakla yükümlü oldukları veya hak sahibi çocuklarının hastalıklarında artma veya yeni bir hastalığın ilave olduğunun belgelemesi halinde, sağlık hizmeti sunucularına sevk edilir.") başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve şizoafektif bozukluk tanılı raporuma istinaden malulen emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ederim"
Evet, vefatınız halinde geride kalan hak sahiplerine maaşınız aktarılır.
Ne kadar maaş bağlanacağını bilemiyorum.