Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk nedeniyle %40 raporum ve 96 sigorta başlangıcım ile emeklilik..?

ufukufuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.
2006 yılından 2012 yılına kadar yanlış teşhis ile depresyon tedavisi gördüm.2013,2014 yıllarında 3 farklı hekim bipolar bozukluk teşhisi koydu tedaviyi reddettim.2 yıldır devlet hastanesinde ilaç+psikoterapi tedavisi görüyorum.2 epizottan dolayı ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım şuan iyileşme yok.

1996 sigorta başlangıcım var,şuan 4700 prim günüm oldu.bipolar bozukluk için %40 engelli hakları tanınıyor diye araştırdım ancak emeklilikle ilgili bir bilgiye veya sonuca ulaşamadım.bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

%40 engelli vergi indirimi alabilirseniz emeklilik için müracat edebilirsiniz onun içinde yeni yönetmelige göre kaç yıl tedavi hastalık evresi ne durumda kanunlar hepsi degişti heyet rapor vermesi için bildigim kadarıyla 6 ay veya 1 yıl boyunca takibe alıyor tehşisi koyduktan sonra artık hastalıgınız ne evrede ise ona göre rapor veriyor çok zorlaştı pisikiyatriden almak çok zor epikıriz geçmiş hikayeniz baya saglam olması lazım doktorla görüşün uzaman doktor zaten hastalıgın ilerlemişse sana söyler alırsın veya alamazsın diye

E nabız sisteminden bütün tetikler bütün ilaçlar çıkıyor hepsi kontrol altında gitmediyseniz ilaç kullanamadıgınız anlamına gelir bu düzeldiniz anlamına gelmez ama burası türkiye doktorlar ne yazar bilemem bu ortamda herkese saglam çakıyolar senin durumun ne gösterir bilemem akşamsaydın kontrolleri rapor aldın kurtuldun yok bu ülkede her zaman çagırma hakkı var süresiz olsa bile

ufukufuk

Engelli sağlık kurulu raporuna istinaden defterdarlıktan 3. derece vergi indirim hakkı zkazandığınızda erken Yaşlılık emekliliği için sgk'ya başvurabilirsiniz.

ilaçlarınızı aksatmak kontrol muayenesine çağırılma ve emekliliğin sonlandırılması riskini doğurur.

Üst Alt