Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk nedeniyle askerlik ertelemeden 1 yıl sonra 2. yoklama!?

bipolarbzklk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bipolar bozukluk nedeniyle askerlik ertelemeden 1 yıl sonra 2. yoklama.

merhaba arkadaşlar,

bipolar bozukluktan 1 sene erteleme aldım ve 2. yoklama yaklaştı. geçen sene erteleme sonrası verilen kağıtta yoklamanın askerlik şubesinde yapılacağı yazılı. acaba beni nasıl bir süreç bekliyor? aile hekimine gidecek miyim mesela?

bilen, yaşayan bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim. teşekkürler.

Evet gideceksin bende okbden ve kilodan muaf oldum. Şöyle önce asakeriye ye gideceksin ordan seni aile hekimine sevk edecekler daha sonra aile hekimi seni heyet olan bir devlet hastanesine sevk edecek daha sonrada heyete gireceksin. bu kadar en fazla 3 yoklama oluyor 3.cüde çürük alıp askerlikten muaf olursun.

arkadaşlar, 2. muayenede muaf olma ihtimalim nedir?

hastalığım tedaviye rağmen ilerledi.

ne olursa olsun 3. muayenede mi muaf veriyorlar herkese?

arkadaşlar, yine rahatsız ediyorum ama öğrenmek istediğim bir konu var.

bana verilen kağıtta verem tarama testi yaptırıp askerlik şubesine başvurun diyor. geçen sene bu testi yaptırmamıştım, kimse de sormamıştı. bu sefer de yaptırmasam bir şey olur mu? kesin gerekli midir bu test?

Arkadaşlar bilgilendirme amaçlı yazıyorum. 2. Yoklama için askerlik şubesine gittim. Kimse verem testi sormadı. Yoklama işlemlerini yapıp aile hekimine sevk ettiler. Aile hekimine işlemler düşünce de orda kan verdim ve muayene işlemlerimi yaptırdım. Aile hekimim de bipolar hastalığım nedeniyle eğitim araştırma hastanesine sevk etti. Yarın da hastaneye gideceğim. Sanırım geçen seneki gibi olacak her şey. Fakat bu kez muaf alma ihtimalim var. Ben yine bu başlık altında olanları yazıp merak eden arkadaşları bilgilendireceğim.

Arkadaşlar tekrar bilgilendirme için yazıyorum. Hastaneye gittim psikiyatri polikliniğinde değerlendirme yapıldı ve kurula geçtim. Orda kayıt yaptırdım. Yarın da heyete gireceğim sonucu yazarım.

Arkadaşlar heyetten askerliğe elverişli değildir sonucu çıktı.

Üst Alt