Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk nedeniyle rapor alırsam 2022 engelli aylığı bağlanır mı?

byerdal1

Yasaklı Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba ve iyi forumlar.

Şöyle durumumdan kısaca bahsetmek gerekirse 2010 tarihinden bu yana bipolar bozukluk teşhisiyle tedavi görüyorum.. Farklı hastahane ve fakülte polikliniklerinde ayaktan tedavi gördüm.. Yeşil reçeteli ve rapor destekli ilaçlar kullanıyorum..

Toplamda 1047 gün kadar SSK girişim var.. İlk giriş 2013 yılı Eylül ayında..
Henüz hastalığım için bugüne kadar bir heyet raporu almış değilim ama Ekim'den sonra gidip heyete çıkmayı planlıyorum.. Çünkü Ekim ayının ilk haftası içinde askerlik muayene kontrol işlemlerim var.. Büyük ihtimalle muafiyet verebilirler..

Biz 3 kişiyiz, kardeşim yok annem ve babam asgari ücretle çalışıyorlar ve oturmakta olduğumuz ev kira değil ama bizim üzerimize de değil... Sadece aile büyüklerinden dedemin üzerine görünüyor. İskanı problemli olduğu için de mal paylaşımı şu anda yapılamıyor.

Bu şartlar altında ve durumum göz önüne alındığında ben de heyete çıktığımda uygun bir oran alabilirsem ki %60 almam gerekliymiş 2022 için, bana da 2022 aylığı için bir hak doğar mı?
Ve sizler bipolar hastaları olarak bu maaşı alıyorsanız veya almak için başvurduğunuzda ne tür zorluklarla karşılaştınız? Cevaplarınız bana yol gösterecektir, cevap yazacaklara şimdiden teşekkür ederim.

byerdal1
[FONT=sans-serif] Biz 3 kişiyiz, kardeşim yok annem ve babam asgari ücretle çalışıyorlar [/FONT]
anladıgım kadarıyla anne ve baba asgari ücretli çalışıyor.ikisi değil biri bile çalıssa asgar, ücretli raporunuz olsa bile 2022 bağlanmaz çünkü
aü 2200 siz 3 kişisiniz
sadece baba çalışıo desek bile
2200 / 3 : 734
2022 maaşı için hane kişi başı gelırı 609 tlyı geçmemesi gerekıyor sizin hane kişi başı geliri 734 oldugu için 2022 bağlanmaz

Cevabınız için teşekkür ederim, bunu öğrenmem iyi oldu.

Üst Alt